Johan Kurkelan vegaaninen sienikaviaari

Bocuse d'Or -edustaja Johan Kurkelan vegaaniset kaviaarihelmet valmistuvat vain kolmesta aineksesta: täyteläisestä sieniliemestä, agar agarista ja rypsiöljystä.

Julkaistu

Ainekset

  • 200 g 
    sienilientä
  • 0,8 g 
    Agar agaria
  • 0,5 l 
    rypsiöljyä

Valmistus

1. Mittaa rypsiöljy korkeaan kulhoon. Kulhossa tulee olla riittävästi syvyyttä, jotta kaviaarihelmet pystyvät muodostumaan.

2. Öljyn tulee olla kaviaaria valmistettaessa erittäin kylmää, jotta pisarat hyytyvät onnistuneesti. Öljyn on myös pysyttävä kylmänä koko valmistusprosessin ajan. Laita rypsiöljy hyvissä ajoin jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen.

3. Mittaa sieniliemi kattilaan ja lisää agar agar. Kiehauta liemi sekoittaen, ja anna sen kiehua minuutti.

4. Siivilöi liemi muovipulloon, anna jäähtyä 5-8 minuuttia.

5. Ota rypsiöljy kylmästä ja ala pikkuhiljaa tiputella ruiskulla pieniä liemipisaroita öljyyn. Kun öljyn pinta on täynnä pieniä kaviaaripalloja, kopauta astiaa muutama kerta, jotta kaviaaripallot laskeutuvat astian pohjalle. Jatka kaviaarihelmien tekoa.

6. Kun kaviaarihelmet ovat valmiita, siivilöi öljy tiheän siivilän läpi toiseen astiaan. Helmet voi myös huuhdella ylimääräisestä öljystä.

7. Viimeistele! Näyttävä sienikaviaari tuo annokseen paitsi koristeellisuutta myös ripauksen umamia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä