Aalto-yliopiston opiskelijoiden upeat kuosit ihastuttavat Menu-kattaustarvikkeissa

Aalto-yliopiston ja Kespron hedelmällinen yhteistyöprojekti tuo uusia, vastuullisia kattaustarvikkeita Menu-tuotteiden valikoimaan.

Julkaistu

Kartonkiastioita ja lautasliinoja koristavat taidekorkeakouluopiskelijoiden suunnittelemat raikkaat ja trendikkäät kuosit. Kevään lanseerauksissa ihastuttavat Kesäpäivä- ja Yrttikimppu-nimiset kuosit, jotka näkyvät muun muassa kartonkilautasissa, kuumakupeissa ja lautasliinoissa.

Ajatus yhteistyöstä lähti Kesprolla siitä, että kattaustarvikkeisiin haluttiin tuoda tuotteita, joissa olisi ajan hermolla olevia, trendikkäitä kuoseja. ”Projekti haluttiin toteuttaa myös mahdollisimman vastuullisesti, monesta näkökulmasta. Korkeakouluyhteistyössä oli mahdollisuus panostaa sosiaaliseen vastuuseen antamalla opiskelijoille kokemusta yritysyhteistyöstä ja tätä kautta auttaa uralla eteenpäin siirtymistä”, kertoo Marko Rönnblad, Kespron non food -ryhmästä vastaava osto- ja myyntipäällikkö.

Patternlab-projekti antaa opiskelijoille kokemusta yrityselämästä

PatternLab-projekti Aalto-yliopistossa toimii kuten muotoilutoimisto. Opiskelijat saavat asiantuntijaohjausta koko suunnittelu- ja myyntiprosessin ajan ohjelman professorilta ja muilta opettajilta. PatternLabin perusti vuonna 1999 silloinen tekstiilitaiteen professori, emeritusprofessori Helena Hyvönen.

Projektin tarkoituksena on luoda vuosittain laaja ammattilaismallisto kuoseja eri toimialoille, kattaustarvikkeiden lisäksi mm. sisustukseen ja muotiin. Joka vuosi opiskelijat suunnittelevat yli 300:n kuosin myyntimalliston, jota on myyty yli sadalle yritykselle sekä Suomessa että ulkomailla. Vuosittain PatternLab-kokoelma esitellään myös Heimtextil-messuilla Frankfurtissa. Paitsi itse suunnittelutyötä, opiskelijat saavat kokemusta tiimityöskentelystä ja oikeista kontakteista yritysasiakkaisiin. ”Tässä projektissa PatternLab tarjosi asiakaslähtöistä suunnittelua. Aloitimme yhteistyön helmikuussa 2020.

Esitimme toiveita ja annoimme ohjeita kuosien tyyleistä ja värimaailmoista. Saimme ehdotuksia runsaasti ja valitsimme niistä meille sopivimmat kuosit. Ensimmäiset lanseeraukset tuodaan Kesäpäivä- ja Yrttikimppu-kuoseilla ja nyt meillä on ”pankissa” valmiina odottamassa myös muita tuleviin sesonkeihin sopivia kuoseja. Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhön opiskelijoiden kanssa. He todella panostivat ja sitoutuivat projektiin, yhteistyö oli sujuvaa ja aikataulut pitivät. Ja lopputulokseksi saimme aivan upeita kuoseja!”, iloitsee Kespron tuotepäällikkö Liisa Puhakka.

Uudet kattaustuotteet ovat kokonaisuutena vastuullinen valinta

Lanseerauksen vastuullisuuteen haluttiin panostaa myös itse tuotteiden ja materiaalien osalta. Tuotteet toimittavat kotimaiset Huhtamäki ja Havi. Kartonkilautasilla, kuumajuomakupeilla ja salaattirasialla on kestävän metsätalouden edistämisestä kertova PEFC-merkki sekä Avainlippu-merkki. Tee vastuullinen valinta ja tuo asiakkaillesi iloa kauniilla kesäisillä kuoseilla. Pysy myös kuulolla tulevien sesonkien kohdalla. Mitä upeita kuoseja saammekaan seuraavaksi ihastella?

"Olen kasvanut Istanbulin suurkaupungissa, joten suomalaisten kaupunkialueiden luonnonläheisyys on tehnyt minuun vaikutuksen. Kesäpäivä-kuosi on saanut inspiraationsa naapurustoni kauniista kukista, jotka nousivat esiin pitkän talven jälkeen. Havaitsin ympäröivää luontoa luonnostelemalla ja ottamalla valokuvia kukista, ja ne innoittivat piirtämään Kesäpäivä-kuosin." Berke Özkök, PatternLab21 Designer

Tuotteet

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä