Cold Brew -kahvilla pöhinää kahvimyyntiin

Cold brew -kahvi on viime aikoina ollut yksi nopeiten kasvavista tuoteryhmistä kahviloissa. Inspiroivan cold brew -kahvista tekee etenkin sen monikäyttöisyys, ja cold brew -tiivisteen käyttömahdollisuudet ovatkin rajoittamattomat.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Paulig

Kuvat

Paulig

Cold brew -kahvitrendi on Yhdysvalloista kotoisin, ja Suomeen trendi rantautui pari-kolme vuotta sitten. Uudet ja erilaiset suodatusmenetelmät sekä laaja juomavalikoima ovat globaalisti kasvavia trendejä, ja tähän trendiin iskee myös kylmäuutettu kahvi. Cold brew -kahvi onkin viime aikoina ollut yksi nopeiten kasvavista tuoteryhmistä kahviloissa.

Vaikka cold brew -kahvia on ollut Suomessa laajemmin esillä vasta muutamia vuosia, se ei ole uusi keksintö. Todd Simpson havaitsi jo 1960-luvulla, että perinteisiin suodatusmenetelmiin verrattuna uudenlaisella uuttomenetelmällä saadaan kahvista irti erilaisia, pehmeämpiä makuja. Kylmässä vedessä hitaasti, 14-16 tuntia, uuttamalla kahvista tulee tasapainoisen pehmeää, hieman makean makuista ja matalahappoista kahvijuomaa.

Paulig Cold brew kookos juoma

Inspiroivan monikäyttöinen cold brew

Inspiroivan cold brew -kahvista tekee etenkin sen monikäyttöisyys, ja cold brew -tiivisteen käyttömahdollisuudet ovatkin rajoittamattomat.

Terveellisyydestä ja luonnollisesta ruoasta innostuneet juovat kylmäuutetun kahvinsa au naturel, vedellä laimennettuna. Nautiskelijat lisäävät juomaan veden sijaan maitoa ja kenties lorauksen karamellisiirappia tuomaan makeutta.

Kun kello kääntyy iltapäivän puolelle ja After Work alkaa, toimii cold brew -kahvi loistavana mikserinä monille alkoholillisille juomille. Sen avulla drinkkien klassikotkin, kuten Gin & Tonic ja Aperol Spritz, saavat uuttaa twistiä. Jos tiivistettä jää yli, sen voi pakastaa esimerkiksi jääkuutioiksi ja käyttää makua tuovana elementtinä vaikka pirtelöissä tai booleissa!

Vinkki!

Kylmäuutetun kahvin valmistamiseen toimivat parhaiten keski- ja tummapaahtoiset kahvit, esimerkiksi Paulig Mundo tai Paulig Café New York.

Ginger mania cold brew kahvijuoma

Resepti: Gingermania

Ainekset:

  • 1 dl Paulig cold brew -kahvia (tiiviste)
  • 1,5 dl inkivääriolutta, esimerkiksi Fentimans Ginger Beer
  • appelsiini
  • 1 cl ruokosokerisiirappia

Valmista näin:

  1. Täytä n. 2,5 dl lasi jäillä.
  2. Purista yksi iso appelsiinilohko jäiden päälle.
  3. Kaada kylmäuutettu kahvi, inkivääriolut ja ruokosokerisiirappi lasiin.
  4. Sekoita hyvin ja koristele appelsiiniviipaleella tai appelsiininkuorella.

Vinkki!

Gingermania toimii loistavasti myös terästettynä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä