Tänä kesänä tehdään jäätävän hyviä Cold Brew -kahvijuomia

Kespron blogissa Jori Korhonen: ”Kun puhutaan kesän kuumista kahvitrendeistä, on pakko korjata heti alkuun, että trendit eivät suinkaan ole kuumia, vaan todella kylmiä! Kahvimaailman jäätävin trendi tänä(kin) kesänä on Cold Brew, eli kylmäuutettu kahvi.”

Julkaistu

Teksti

Jori Korhonen

Cold Brew lisää suosiotaan baareissa, kahviloissa ja kesäkaudella terasseilla. Siinä missä jääkahvi valmistetaan perinteisesti jäillä viilennettynä kuumasta kahvijuomasta, Cold Brew valmistetaan uuttamalla kahvia kylmässä vedessä vähintään kahdeksan tunnin ajan. Ammattilaisille suunniteltua kahvitiivistettämme on kylmäuutettu peräti 16 tuntia.

Cold Brew -kahvien tulisi kuulua jokaisen kahvilan ja ravintolan tuotevalikoimaan. Reissuillani Berliiniin ja Lontooseen olen nähnyt, miten monipuolisia kahvijuomia Cold Brew -kahvitiivisteestä tehdään käden käänteessä. Cold Brew on maailmalla yhtä tärkeä ainesosa baarimestareille kuin tonic-vesi.

Helppous onkin yksi Cold Brew -kahvitiivisteen eduista. Kotikeittiössä kahvin uuttaminen yli yön vielä onnistuu, mutta ammattikäytössä valmiiksi uutettu kahvitiiviste on lyömätön. Avaus, sekoitus ja tarjoilu – loppu on mielikuvituksesta kiinni. Hyvä muistisääntö on sekoittaa yksi osa tiivistettä ja lisätä joukkoon yksi osa maitoa tai kasvipohjaista maitojuomaa, limonadia, soodaa, kookosvettä tai vaikkapa jäätelöä.

Cold Brew -pohjaisten juomien valmistamisen oppii nopeasti kesätyöntekijäkin, kun kahvin valmistusvaiheen voi kokonaan sivuuttaa. Näin säästyy aikaa ja varmistetaan tasalaatuisuus. Helppoutta arvostaa kokenut tekijäkin viimeistään silloin, kun tulee tilaus vaikkapa kymmenelle kylmälle kahvijuomalle.

Alkoholittomuus on kasvava trendi terveydestä kiinnostuneiden nuorten aikuisten keskuudessa. Cold Brew -kahvitiivisteen ansiosta kylmät kahvijuomat ovat erinomainen lisä esimerkiksi kiireisten terassien tuotevalikoimiin. Kahvilan- tai baarinpitäjän kannattaa ottaa huomioon sekin, että Cold Brew -kahveille voi laittaa hieman korkeamman hintapisteen eli sen myynti on hyväkatteista. Säästöä taas tulee siitä, että investointia espressokoneisiin ei välttämättä tarvita.

Reseptivinkki: Cold Brew Ginger Ale

Kylmäuutetun kahvin pehmeys ja inkiväärioluen makeus sopivat täydellisesti yhteen.

Ainekset

  • 100 ml Paulig Cold Brew -kahvitiivistettä
  • 150 ml inkivääriolutta
  • 20 ml ruokosokerisiirappia
  • 1 suuri appelsiinilohko
  • Jäitä

Tee näin
Purista appelsiinilohko lasiin ja lisää ruokosokerisiirappi.
Täytä lasi jäillä.
Lisää kylmäuutettu kahvi ja inkivääriolut/Ginger Ale.
Koristele appelsiinisiivulla tai appelsiininkuorella.

Jori Korhonen 150x150

Jori Korhonen
Koulutusasiantuntija
Paulig PRO

Kirjoittaja on Paulig Barista Instituten koulutusasiantuntija, SCA-kouluttaja ja kahvinörtti. Työnkuvaan kuuluu kahvitrendien haistelu ja kahviaallonharjalla surffailu :)

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä