Paulig Cold Brew Sparkling – kupliva nautinto

Paulig pullotti kylmäuutetun teen ja kahvin virkistäviksi Cold Brew Sparkling -kuplajuomiksi.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Paulig, Shutterstock

Suomessa on vahva ja vakiintunut kahvikulttuuri. Juomme kahvia eniten henkeä kohti maailmassa, ja kahvimme on maailmanlaajuisessakin vertailussa hyvää ja laadukasta. Kahvin vuosikulutus on vakiintunut hieman alle kymmeneen kiloon henkilöä kohden, mutta muutostakin tapahtuu: määrä jakautuu yhä useampien erilaisten kahvijuomien kesken.

– Kuluttajien kiinnostus kahviin on kasvanut. Kahvista ja sen valmistamisesta halutaan tietää entistä enemmän. Monet suhtautuvat kahviin samaan tapaan kuin viiniharrastajat viiniin, brand manager Suvi Hovikari Pauligilta sanoo.

Cold brew -menetelmässä vastajauhettua kahvia uutetaan kylmässä vedessä 14–16 tuntia.

Yksi viime vuosien suurimpia trendejä ovat olleet kylmät kahvijuomat ja erityisesti kylmäuutettu eli cold brew -kahvi, jonka valmistusta Paulig on opettanut kahviloille ja ravintoloille nelisen vuotta.

– Yhdysvalloissa kahvia on kylmäuutettu jo pitkään ja sen ympärille on lanseerattu paljon erilaisia kahvijuomia. Vähitellen kylmäuuttaminen on tullut myös Eurooppaan, ja parin viime vuoden aikana cold brew -juomat ovat valloittaneet kansainväliset kahvifestivaalit.

Kylmäuutetut juomat kasvattaneet suosiota

Kahvin aromien uuttuminen kylmään veteen vaatii aikaa. Cold brew -menetelmässä vastajauhettua kahvia uutetaan kylmässä vedessä useimmiten 14–16 tuntia.

– Kylmäuutettu kahvi on maultaan matalahappoista, vivahteikasta ja hieman makeaa. Se sopii hyvin nautittavaksi sellaisenaan tai pohjaksi monenlaisiin kahvijuomiin. Kylmäuuttaa voi myös muita raaka-aineita kuten teetä, Suvi Hovikari kertoo.

Hyvinvointitrendi ja kuluttajien aktiivinen elämäntyyli on inspiroinut Pauligia kehittämään virkistäviä ja raikkaita tee- ja kahvipohjaisia tuotteita markkinoille.

– Olemme seuranneet cold brew -kahvien suosiota kahvila- ja ravintola-asiakkaidemme keskuudessa jo vuodesta 2015 alkaen ja kuunnelleet kuluttajia. Nyt aika alkaa olla kypsä pullotetulle kylmäuutetulle juomasarjalle. Luonnollista virkistystä tarjoavat kuplivat kahvi- ja teejuomat ovat uusi etappi mielenkiintoisessa aluevaltauksessa, Suvi Hovikari sanoo.

Luontainen määrä kofeiinia

Pauligin uusi Cold Brew Sparkling -tuotesarja sisältää kylmäuutetusta vihreästä teestä, rooiboksesta ja kahvista valmistetut kuplivat juomat. Niissä on lisättyä raakaruokosokeria vain neljä grammaa sataa millilitraa kohden, mikä vastaa makuvesien makeutta.

Paulig Cold Brew Sparkling range -juomapulloja

Vihreästä teestä valmistettu juoma sisältää trendikästä inkivääriä. Rooiboksen makuparina on raparperi, ja kahvipohjaisessa juomassa, kuten muissakin, maistuu aito sitruunamehu. Jokainen juoma sisältää myös oman luontaisen määränsä kofeiinia; kahvi puolikkaan kahvikupillisen verran, vihreä tee puolikkaan teekupillisen ja rooibostee ei lainkaan.

– Cold Brew Sparkling -tuotteet on kehitetty kuluttajien tarpeeseen löytää luonnollisempia ja vähemmän makeita juomia virkistymiseen. Niiden maku on haluttu pitää mahdollisimman aitona. Makeus juomiin tulee aidosta mehusta ja raakaruokosokerista, keinotekoisia makeutusaineita ei ole käytetty.

Mahtavat mocktailit

Cold Brew Sparkling -juomat tarjoavat paitsi virkistävän janojuoman myös erinomaisen alkoholittoman vaihtoehdon juhliin. Kuohuviinilasiin kaadettu Cold Brew Sparkling tuo väriä alkumaljaan ja siitä saa tehtyä myös raikkaita mocktaileja. Kolmesta vivahteikkaasta mausta ja väristä voi valita juhlan teemaan sopivimman.

Paulig.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä