Suolaiset ja makeat annokset belgialaisista vohveleista

Pieni belgialainen vohveli on helppo pohja jälkiruoalle ja jäätelöannokselle. Nyt vohvelit syödään myös suolaisten täytteiden kanssa.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Kespro

Belgialaiset vohvelit jakautuvat kahteen leiriin, brysseliläisiin ja liègeläisiin. Jälkimmäiset ovat karamellimaisen makeita, ohuita ja reunoiltaan repaleisempia, ja ne syödään yleensä vain tomusokerilla silattuina, ilman enempiä lisukkeita.

Pulleat brysselinvohvelit ovat huomattavasti kuohkeampia ja muodoltaan selkeän säännöllisiä. Ne nautitaan lämpiminä yhden tai useamman makean lisukkeen kanssa. Pinnalle voi siivilöidä tomusokeria, valuttaa suklaakastiketta, suolakaramellia tai siirappia, pursottaa kermavaahtoa, pyörittää jäätelöpalloja, viipaloida banaania ja mansikoita, lusikoida hilloja, ripottaa marjoja, pähkinöitä tai vaikka karamellirouhetta – oikeastaan mitä tahansa kaunista ja makeaa.

Yksi, kaksi vai kolme? Pienestä vohvelista on helppo suunnitella erilaisia annoskokoja.

Juuri nämä, paksuiksi kohotetut, ilmavat brysseliläiset vohvelit olivat aikoinaan avain Belgian vohveliherruuteen naapurimaiden kustannuksella. Olutmaassa kun hoksattiin lisätä taikinaan hieman hiivaa. Enää vohvelitaikinaa ei kohoteta oluthiivalla vaan leivinjauheella.

Vohvelin suolaiset täytteet

Tuoreiden mansikoiden, suklaakastikkeen ja kermavaahdon kanssa vohveli on ylittämätön houkutus kahvilan vitriinissä. Perinteisen makeaherkuttelun lisäksi vohvelit maistuvat nyt myös suolaisilla täytteillä. Tarjoile vohvelin kanssa esimerkiksi fetaa tai homejuustoa, sieniä, pähkinöitä, katkarapuja, punasipulia… ja anna asiakkaillesi maailman paras vohvelihetki!

Davigel-vohvelit

Belgialainen vohvelipala

Kespron oman tuonnin belgialaiset vohvelit ovat laadukkaita Davigel-tuotteita. Pienet 40-grammaiset, kuohkeat vohvelit tarjoavat joustavan ja edullisen ratkaisun kahviloihin, ravintoloiden jälkiruokalistoille ja esimerkiksi kesätapahtumien vohvelibaareihin. Hotelliaamiaisella pieni vohveli tyydyttää asiakkaiden makeannälän. Esikypsennetyt vohvelit paahtuvat uunissa tarjoiluvalmiiksi kolmessa minuutissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä