10 tuoretta ravintolatrendiä maailmalta

Kespron Food Development Manager Anssi Nurminen poimii palstalle kiinnostavia ravintolatrendejä.

Julkaistu

Kuvat

Shutterstock, Stockfood

Tässä 10 tuoretta ravintolatrendiä maailmalta:

1. Vohveli 24/7

vohvelisandwich

Vohveleihin törmää Suomessakin, mutta meillä ei silti vielä ymmärretä, kuinka monipuolisesta tuotteesta on kysymys. Vohvelit toimivat suolaisina ja makeina, kaikilla aterioilla aamiaisesta à la carteen. Streetfood-henkiset vohvelisandwichit palvelevat pikaisena lounaana. Jäätelötikkujen kanssa paistetut, makeilla kuorrutteilla koristellut vohvelitikkarit myydään pullan- ja karkinhimoisille. Kovan tason vohvelikokemuksia voi kartuttaa esimerkiksi syömällä Lontoossa ravintola Duck & Wafflen ankkaa ja vohvelia yhdistävän nimikkoannoksen. duckandwaffle.com

2. Musta pizza

Mustapohjainen pizza

Mustan pastan ja burgerin jälkeen tulee tietysti musta pizza. Lääkehiilellä värjätty pohja onkin varsin näyttävä alusta värikkäille tai valkoisen pizzan täytteille. Vegaaneillekin sopivan kasviperäisen lääkehiilen käytölle ei ole Suomessa rajoituksia eikä enimmäissaantisuosituksia, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että se sitoutuu ravintoaineisiin ja estää niitä imeytymästä. Toisaalta, kovinkaan pizzafani tuskin syö mustaa pizzaa päivittäin.

3. Udon, soba, ramen…

Nuudelia kiinalaisessa lusikassa

Nyt kannattaa pitää silmät auki ja seurata nuudelibuumia, sillä maailmalla avataan paljon erilaisia nuudeliravintolakonsepteja.

4. Pizza tortilla wrap

Pizza Wrap

Kaikkea se amerikkalainen keksii! Ei riitä, että italialaisilla on calzone. Nyt pizzan täytteet piilotetaan tortillalätyn sisään. Taco Bellin Pizza wrap on aloittanut maailmanvalloituksensa Alabamasta.

5. Robotti tarjoilijana

Robotti kädessään hampurilainen

Japanilainen Ory Lab Inc. on kehittänyt tarjoilijan, jota ohjataan etänä tietokoneelta tai tabletilta. Idea on tarjota liikunta- ja aistivammaisille ihmisille mahdollisuus tehdä asiakaspalvelutyötä robotin välityksellä.

6. Sushikakku

Sushikakku

Suistaako sushikakku perinteisen voileipäkakun modernista pitopöydästä?

7. Minttua sisustukseen

Onko tässä seuraava sisutusväri ravintoloihin? Muotimaailmaa valloittavan, pastellisen neo-mintun sanotaan olevan seurausta avokadon ja merenneitojen suosiolle. Ravintolassa neo-minttu viestii tuoreudesta ja uudesta alusta.

8. Ravintola kotona

Mitä jos kotisi olisi myös ravintolasi? Kaliforniassa myönnettiin äskettäin lupa myydä kotiruokaa kotikeittiöstä. Toimintaan tarvitaan viranomaisten lupa ja keittiöiden on täytettävä tietyt vaatimukset sekä läpäistävä tarkastukset. Annoksiakin saa myydä korkeintaan 30 päivässä. Niinpä, homma saattaisi toimia näillä ehdoilla meilläkin.

9. Frankie goes to Bollywood

Seuraava matkakohteeni saattaa olla New York jo pelkästään siksi, että Frankie goes to Bollywood avasi uuden ravintolan Nykissä. Intialaisia makuja ja brittiläistä streetfoodia yhdistävät annokset puhuttelevat, ja niitä pitäisi ehdottomasti päästä testaamaan. frankiegoestobollywood.co.uk

10 Kirjavinkki

Lontoolaisen kahvilaketju Ottolenghin perustajan Yotam Ottolenghin uusin kirja SIMPLE on myyntitilastojen kärjessä Aasiassa, Amerikassa ja Englannissa. 130 uuden reseptin kokoelmassa pointti on nopeat, muutamasta raaka-aineesta tehtävät, yllättävien makujen ruoat. Suosittelen!

Lähde: TheFoodPeople

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä