Foodstereista ideat ja ratkaisut

Kaipaako lounaslista piristystä? Mietitkö miten sesongin raaka-aineita voisi hyödyntää? Maistuisiko muutama vinkki, joilla pystyt nostamaan katetta, ilman että pitää tinkiä laadusta tai elämyksistä?

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Petteri Löppönen

Kespron tuotekehityskeittiöt, Foodsterit, on tarkoitettu ideointiin, innovointiin ja ennen kaikkea ratkaisuihin. Yhdessä tekeminen jalostaa ja joukossa ilo tiivistyy. Kespron idearikkaat ammattilaiset räätälöivät tapaamisia, joissa ratkaisuja haetaan juuri kyseisen asiakkaan haasteisiin. Foodstereissa myös koulutetaan, maistatetaan ja kokeillaan uutuustuotteita sekä testataan ruoan ja viinin yhdistämistä.

Hyvä kattaus ratkaisuja


Tuotekehityspäivä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kespron asiantuntijuus on valjastettu ratkaisuihin.

Foodsterit on varustettu kattavasti, joten uusien raaka-aineiden maistelu ja listoille tulevien ruokien valmistus ja testailu onnistuu isommallakin porukalla. Foodsterissa autetaan asiakkaita löytämään listoilleen myös uusia ja vastuullisempia ideoita, joita ravintolakävijät yhä enenevässä määrin haluavat.

Konst o Delin Rina Kaukanen

Konst o delille piristysruiske

Oulussa kulttuuritalo Valven tiloissa toimiva lounaskahvila Konst o deli haluaa tarjota asiakkailleen vain parasta: tuoretta, paikallista ja raikasta. Tarjolla on virkistäviä aterioita ja pikkusyötävää sekä paikan päällä nautittavaksi että mukaan otettavaksi. Ruokalista elää sesonkien ja vuodenaikojen mukaan.

Aktiivinen henkilökunta järjestää ja räätälöi myös kokouspäiviä isoille ja pienemmille porukoille tai vaikka yksilölliset vuosipäiväjuhlat tarjoiluineen kulttuuritalon upeissa puitteissa.

Homma hoituu, mutta pienelle piristysruiskeelle on aina paikkansa. Siksi iltapäivä Food Solution Manager Joonas Hämäläisen kanssa Oulun Foodsterissa tuli tarpeeseen.

– Kasvisruoalle on kasvava kysyntä ja siihen halusimme tuoreita vinkkejä ja vivahteita; uusia makuja ja ajankohtaisia ideoita. Ja ennen kaikkea halusin inspiroida meidän keittiömestariamme, Konst o delin ravintoloitsija Rina Kaukanen kertoo.

Ajatusravistelua

Ideoita kaivattiin niin kahvilan tarjontaan kuin lounaspuolellekin. Kasvisruokia haluttiin suunnitella yleisemmin ja loppuvuoden juhlia ajatellen, samoin pitopalvelun listat kaipasivat viilausta.

Meillä oli tulossa myös isompi jo sovittu tapahtuma, johon piti saada helppoja käsin syötäviä annoksia. Sattumoisin siihenkin keksittiin ratkaisu vähän muun ideoinnin ohessa.

Rina Kaukanen sanookin, että parasta Foodsterissa on juuri omien ajatusten ravistelu. Yhdessä tekeminen oman toimipisteen ulkopuolella saa ihmeitä aikaan.

– Tutuista ympyröistä hetkeksi poistuminen ja yhdessä tekeminen virkistää kummasti. Vielä kun on joku ulkopuolinen toimija vähän tuuppaamassa asioita aktiivisesti eteenpäin, niin kylläpä alkaa syntyä konkreettisia ideoita ja ratkaisuja. Meidän väki tykkäsi kovasti ja pikkujoulumenuihin kehitetyt ruoat saivat myös asiakkailta kehuja.

Kiertävä lista yhteisvoimin

Rauhalahden keittiöpäällikkö Marko Savioja rakensi Food Inspirations Manager Pekka Kettusen kanssa Espoon Foodsterissa kuuden viikon kiertävän lounaslistan.

Kuopiossa sijaitsevan Rauhalahden kolmeen toimipisteeseen haluttiin yhtenäinen kiertävä lista, jota kaikki kolme taloa voivat käyttää.

– Perusideana oli säästää aikaa ja rahaa – ja siihen on päästy. Kun on reseptiikka olemassa, on helppoa tilata oikeat määrät, ja tarvittavat tuotteet sap-numeroineen löytyvät suoraan ohjelmista. Samalla varastonseuranta on helpompaa ja hävikki pienenee. Vielä meillä on pikkuisen käynnistysvaikeuksia järjestelmien kanssa, mutta eiköhän nekin saada hoidettua, Marko Savioja sanoo.

Perusideana oli säästää aikaa ja rahaa – ja siihen on päästy.
Marko Savioja, Rauhalahti

– Kaiken kiireen keskellä tällaista olisi aivan mahdotonta hoitaa omassa keittiössä. Pitää lähteä muualle, jossa voidaan hyvissä tiloissa asiantuntijan vinkein rauhassa tehdä, testata ja keskustella. Savioja onkin vakuuttunut siitä, että kunhan pian tulee ajankohtaiseksi laatia ensi kesälle taas uudet a la carte -listat, toimintamalli on sama.

– Me annamme aihiot Pekalle, ja hän hoitaa tarvittavat tuotteet Foodsteriin. Meiltä lähtee täältä kolme kaveria matkaan. Yksi toimii kirjurina ja toiset kokkaavat. Suunnitellaan, testataan ja maistellaan hyvät annokset, otetaan kuvat ja tiukan päivän päätteeksi meillä on lista valmis annoskortteineen ja kuvineen. Näin se kannattaa ehdottomasti tehdä! Muuta ei toivota kuin Foodsteria myös Keski-Suomeen, Savioja vinkkaa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä