Pop-up opettaa

Avotulella kypsennystä, uusien sous vide -lihojen testausta ja hyvä lounas asiakkaille. Haaga-Helian pop-up-keittiön grilliherkut maistuivat. Samalla opiskelijat saivat tutustua työelämään omalla kampuksella.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Panu Salonen

Haagan kampuksella Haaga-Helian ammattikorkeakoulun lounasravintola Caffelin pop-up-keittiössä opiskelijat saavat testata omia liikeideoitaan suunnitelmasta toteutukseen, tiedottamisesta jälkimarkkinointiin. Talon väki käy syömässä ja palaute tulee välittömästi.

Tällä kertaa toteutus poikkesi normaalista, sillä pyöreän Big Green Egg -grillin takana häärivät koulun ruokatuotannon opettajana toimiva Sami Rekola ja Kespron tuotekehityspäällikkö Anssi Nurminen.

"Place to Be -oppimiskonsepti tarkoittaa meillä, että haluamme olla kärjessä kaikessa. Yrityskumppanuuksien kautta tarjoamme opiskelijoillemme paitsi uusinta tuotetietoa myös yhteyksiä ja kontakteja. Tuomalla yrityksiä oppilaitokseen on helppo esitellä myös konkreettisesti mitä vaihtoehtoja horeca-ala tarjoaakaan. Moni opiskelija ajattelee helposti tulevaisuuttaan ravintolassa tai hotellissa niin sanotuissa perinteisissä toimissa, mutta alalla on myös paljon muuta, esimerkiksi tutkimusta, tavarantoimittajia ja asiantuntijatehtäviä, joissa meidän koulutuksella valmistuneet voivat hyvin toimia", Sami Rekola sanoo.

"Perusopetustyön rinnalla näillä yhteistyöprojekteilla on iso merkitys", hän jatkaa ja pyytää samalla lisukesalaattia sekoitellessaan Anssi Nurmiselta Menu Mozzarellaa viileäkaapista.

Päivän menua seinälle teippaava Nurminen kertoo olevansa ilolla mukana tulevien ammattilaisten kanssa Haaga-Helian Place to Be -yhteistyöprojekteissa. Itsekin samaisen koulun opit saaneena hän tietää, miten merkittävää käytännönläheinen harjoittelu on, ja sitä liike-elämän yhteistyökumppanit parhaimmillaan tarjoavat.

Tänään Caffelin pop-upin listalla on kaksi annosta, naudanlihaa BBQ beef sirloin caesar-salaatilla sekä blackened BBQ-kanaa kasvishöysteellä. Jälkiruokana on tarjolla vadelmapannacottan lisäksi myös keittiömestarin halaus.

Grilli hohkaa 300-asteisena ja paistuvan lihan tuoksu on vastustamaton.

Esikypsennetyt sous vide -lihat paistuvat pallogrillissä viidessä minuutissa, rinnalle nostellaan terveellisen vihreä salaatti, ja annos on valmis tarjottavaksi.

Ravintola-alan liikkeenjohtoa opiskelevat Sofia Ojala ja Neea Luokkala pitävät luonnollisesti huolta siitä, että ennen annoksen kimppuun käymistä se kuvataan someen.

"Meillä on itsekin ollut äskettäin oma pop-up, silloin tarjoilimme scanditapaksia. Se oli mielenkiintoista myyntitöineen ja valmisteluineen. Käytännön kokemus antaa opiskeluun paljon ekstraa, tämähän on juuri sitä mitä me opiskelemme."

Haaga-Helian opiskelija ojentaa haarukalla lihapalaa maistettavaksi kampuksen pop-up-keittiössä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä