Hävikki kuriin astiaratkaisuilla

Hävikin vähentämisessä vastuullisuus ja taloudellinen säästö kulkevat käsi kädessä.

Julkaistu

Hävikkiruoan paljous on ongelma, jonka ratkaisemiseksi useissa ravintoloissa tehdään jatkuvasti töitä. Aihe on erityisen ajankohtainen nyt, kun ruoan menekkiä ja asiakasmääriä on entistä hankalampi ennustaa vallitsevan tilanteen vuoksi. Hävikkiä syntyy aterianvalmistuksen kaikissa vaiheissa, mutta iso osa ruoasta päätyy biojätteeseen asiakkaan lautaselta.

Astiavalinnat ovat kriittinen tekijä myös hävikin vähentämisessä ruoanvalmistuksen ja tarjoilun joka vaiheessa. Oikeanlaisilla astiaratkaisulla säästetään rahaa, pienennetään ympäristövaikutuksia ja parannetaan samalla jopa yrityksen julkisuuskuvaa.

Vähennä tarjoiluhävikkiä esillepanossa astioiden avulla

Kalliimmat raaka-aineet kannattaa asettaa pienemmissä astioissa linjaston loppupäähän, tällöin lautanen on jo täytetty. Myös ottimia pienentämällä ruokaa päätyy lautaselle vähemmän. Moni ottaa saman verran kauhallisia kuin on tottunut ottamaan, oli otin minkä kokoinen tahansa.'

Tarjoilun loppupuolella kannattaa siirtyä käyttämään pienempiä ja matalampia tarjoiluastioita. Näin tarjonta näyttää runsaammalta ja se vaikuttaa asiakkaan kokemukseen ruoan tuoreudesta. Myös muodolla on väliä: pyöreä astia vetää vähemmän raaka-ainetta ja tekee siitä näyttävämmän näköistä. Ruoka myös näyttää houkuttelevammalta keskellä kulhoa, kuin neliskanttisen astian reunoilla.

Huomioi nämä seikat vastuullisissa astiaratkaisuissa

 1. Suosi kestäviä materiaaleja, kuten posliinia.
 2. Lautastarjoilussa on aina eduksi, jos samaa lautasta voi hyödyntää useammalle annokselle.
 3. Toimiva astiasto palvelee myös henkilökuntaa, kun astioiden käsitteleminen on helppoa.
 4. Laadukas astia maksaa itsensä takaisin päivittäisessä käytössä nopeasti ja kestää useita vuosia.
 5. Astiat voi kustomoida. Omiin tarpeisiin suunniteltujen tuotteiden avulla on helppoa ja kustannustehokasta erottua kilpailijoista ja luoda brändimielikuvaa.
 6. Astioilla on lisäarvoa asiakkaalle, kun ne nostavat annokset oikeuksiinsa.

Tiesitkö?

 • 400-500 miljoonaa kiloa vuodessa on koko ruokaketjusta syntyvä hävikin määrä. Sisältäen alkutuotannon, teollisuuden, kaupat, ravintolat ja kotitaloudet.
 • 75-85 miljoonaa kiloa on suomalaisten ravintoloiden arvioitu hävikki. Tämä on noin 20% koko Suomen hävikin määrästä.
 • Lähde: www.havikkiviikko.fi

Tuotteet

Astiatukku Kespro palveluksessasi


 • Avainasiakaspäällikkö Sanni Leskinen, osto- ja myyntipäällikkö Niina Lindman, avainasiakaspäällikkö Mervi Lehisto sekä tuotepäällikkö Henna Lehmus auttavat ravintolasi astioiden valinnassa.
 • Olethan lukenut jo uusimman astiakuvastomme? Tutustu astiakuvastoomme täällä!
 • Kespron astiatukkuun saat yhteyden Kespron yhteyshenkilösi kautta tai ottamalla yhteyttä kespro.asiakaspalvelu@kesko.fi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä