Herkullinen rapumenu ravintolassa… tai take awayna!

Täplärapu on loppukesän odotetuin sesonkiherkku. Poimi tästä parhaat vinkit ja ideat rapukauden himotuimman ravintola- tai take away -tarjonnan toteuttamiseen!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Vuosittain odotettu, heinäkuun 21. päivä alkava ravustuskausi käynnistää lokakuuhun saakka kestävän rapujuhlien kauden, jonka aikana saksiniekkoja nautitaan lisukkeiden kera ilolla – usein perinteiden ja pitkän kaavan mukaan.

Tarjoa asiakkaillesi mahtava mahdollisuus nauttia ravuista joko herkullisen rapujuhla-teemaisen rapumenun tai erillisten rapuannoksien muodossa - ravintolassa tai take away -annoksina muualla. Vinkkejä, viinisuositukset ja rapujen tilaustiedot löydät tekstistä alempaa!

Osalle asiakkaista take away -tarjonta on edelleen mieleisin vaihtoehto ravintola-annosten nauttimiseen. Asiakkaita kiinnostaa ja he taatusti myös arvostavat laadukasta, maukasta ja ammattitaidolla valmistettua rapumenua – on sitä tarkoitus nauttia ravintolassa tai kotona!

Pistä siis harkintaan myös mahdollisuus tilata erikseen suunnitelturapumenu tai rapuannokset myös mukaan!

Kalatukku Kespron rapu- ja äyriäisvalikoiman helmet


Rapukauden ehdoton ykkönen on kotimainen täplärapu. Täpläravun sakset ovat suuremmat, ja se on muutenkin kooltaan isompi ja siksi lihaisampi muihin rapuihin verraten. Täpläravun lihan maku on hienostunut ja herkullinen.

Rapu- ja äyriäistarjonnassa raaka-aineiden tuoreus ja laatu ovat onnistumisen kannalta kriittisimpiä tekijöitä. Kalatukku Kespron valikoimaan voit luottaa: se on aina vastuullinen, runsas ja monipuolinen. Valikoimaa täydentävät lisäksi arvostetut Kalatukku E. Erikssonin tuotteet.

Kesprosta on tilattavissa E.Erikssonin kotimaiset tuoreet täpläravut kahdessa eri koossa:

Saatavuuden takaamiseksi suosittelemme ennakkotilausta erityisesti suurissa tilausmäärissä.

Lisätiedot ja tilaukset omalta myyjältäsi tai Kespron asiakaspalvelusta.

Perinteikkäällä reseptillä valmistetussa rapuliemessä keitetyt täpläravut ovat vuodesta toiseen laatua arvostavan valinta. Rapuja ei ole pakastettu keittämisen jälkeen, joten ne ovat tuoreita ja heti käyttövalmiita!

täplärapu-kattaus Täpläravut ovat todellista loppukesän sesonkiruokien aatelistoa ja niiden aika alkaa nyt!

Kokonaisten täplärapujen lisäksi Kalatukku Kesprosta on saatavilla runsas valikoima muita valmiiksi keitettyjä ja kuorittuja rapuja sekä muita mereneläviä, joiden suosio kasvaa trenditietoisten ja elämyksellisistä äyriäisruokaelämyksistä nauttivien keskuudessa kohisten.

Seuraa trendiä ja lisää rohkeasti myös simpukoita, hummereita, mätejä ja muita tuorekaloja ruokalistalle pikimmiten! Ajantasainen kalavalikoiman voit tarkistaa tilauskanava Kespronetistä, Kespron asiakaspalvelusta tai omalta myyjältäsi.

simpukat-simpukka-annos Oletko jo tutustunut Kalatukku Kespron laajaan ja vastuulliseen valikoimaan?

Rapujen määrä ja hinnoittelu

Yhdestä ravusta tulee syötävää ravun koosta riippuen noin 10 grammaa. Riippuen menun rakenteesta, rapujen lukumäärä kullekin ruokalajille kannattaa arvioida erikseen.

Asiakasta voi suuntaa-antavasti suositella nauttimaan alkuruokana tarjottavia rapuja 5–8 kappaletta per ruokailija. Mikäli ravut tarjotaan pääruokana, suositeltu rapujen määrä on noin 10–15 kappaletta.

Yhdenkin seurueen keskuudessa optimaalinen annoskoko saattaa vaihdella. Kannattavaa on suunnitella ja hinnoitella tietty hinta rapumenulle, jonka osana (alku- tai pääruokana) tarjottavat ravut hinnoitellaan erikseen kappaleittain päivän hinnan mukaan.

rapuja-voita-kukkia

Tuoreimmat vinkit trendikkään rapumenun suunnitteluun!

Rapujen kanssa tarjottavien ruokien suhteen perinteet ovat arvostettuja. Paahtoleipä, voi, kruunutilli ja tilli sekä sitruunat ovat useimmille tutuimmat rapujen kyytipojat – snapseja unohtamatta! Lue asiantuntijamme laatimat raputarjontaan sopivat juomasuositukset tekstistä alempaa!

Tilauslistalle:

Vaikka perinteitä on hyvä kunnioittaa, pieni ja tyylikäs twisti voi nostattaa rapuelämyksen uudelle tasolle ikimuistoisen muistijäljen jättäen.

Kokeile esimerkiksi paahtoleivän sijasta omatekemää juureen leivottua vehnäleipää. Lisukkeena tarjottu voi saa vastustamattoman ja rapujen kanssa suussa sulavan maun, kun sen malttaa paahtaa, jäähdyttää ja vaahdottaa ennen tarjoamista.

Voin sijasta rapuleivillä maistuu majoneesi, jonka makua voi halutessaan virittää esimerkiksi piparjuurella tai chilillä. Tällöin sitruunan sijasta voi tarjota limeä ja tillin tilalla korianteria. Näin makumaailma saa trendikästä aasialaista vivahdetta.

rapumenu-ravut-aasialaisella-twistillä Rapuja kannattaa kokeilla sesongin aikana myös listan muissa annoksissa, omalle liikeidealle sopivaan tyyliin valmistettuna!

Rapu-alkuruoan jälkeen pääruoka saa olla ruokaisa. Suosi laadukasta lihaa tai kalaa, jonka kanssa maistuvat kesäsesongin kasviksista valmistetut lisukkeet. Esimerkiksi samettinen mascarponella pehmitetty kukkakaalipyre tai voissa paistetut varsiparsakaalit, kesäporkkanat ja herneet toimivat takuulla. Muista myös versot ja kukat annosten viimeistelijöinä!

Tilauslistalle:

annos-parsa-versot-kesä

Jos ravut on tarkoitus nauttia pääruoaksi, alkuruoka saa olla tavallista tuhdimpi. Kokeile vaikka kuohkeaa kantarellisosekeittoa tai raikkaan vihreää basilikalla maustettua tuorehernesosekeittoa. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös ruokaisa, kevyesti grillatusta sydänsalaatista valmistettu, jättikatkarapucaesarsalaatti tai juustopiirakka, joka tarjoillaan vihersalaatin, vadelmien ja vinegretin kera.

Tilauslistalle:

Makea mutta riittävän raikas jälkiruoka päättää ateriakokonaisuuden upeasti. Tarjoa tahmeaa espressolla maustettua mutakakkua esimerkiksi mangosorbetin tai kardemummalla ja vaniljalla maustetun jukurttijäätelön kanssa.

Vaihtoehtoisesti aterian viimeistelevät tyylillä joko pala pistaasicrumblen ja karhunvatukoiden kanssa tarjottua ricotta-limepiirakkaa tai kuohuviinin kera lasista tarjoiltu mansikkasorbetti.


jälkiruoka-limepie-kahvi

Viiniasiantuntijan juomasuositukset raputarjontaan

Kesäinen rapumenu pitää raikkaista, hapokkaista ja kylmistä juomista. Rapujen suolaisuutta, täyteläisyyttä ja makeutta tukevat erityisesti runsashappoiset ja aromikkaat valkoviinit.

kuohuviini

Loistavia valintoja ovat ainakin luonteikkaat Riesling- ja Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistetut valkoviinit. Tyylikkyyttä arvostava valitsee ruokajuomaksi pohjois-espanjalaisen Verdejon tai raikkaan saksalaisen Weissburgunderin.

Rapumenun aperitiiviksi sopii hyvälaatuinen cava tai laadukas samppanja. Vaihtoehtona voit tarjota myös oranssinpunaiseen teemasävyyn sopivaa drinkkiä, kuten Aperol Spritziä tai appelsiinilla ja timjamilla maustettua Gin & Tonicia.

Snapsit ja snapsilaulut kuuluvat olennaisesti rapuperinteisiin, ja usein snapseja nautitaankin pitkin ruokailua. Jääkylmänä tarjoiltu korkealaatuinen vodka tai pohjoisilla mauilla maustettu akvaviitti ovat oikeita valintoja ryhdittämään kesäistä rapuillallista. Snapseja nauttiessa on hyvä muistaa pitää pöydässä myös vesikannuja, joissa veden tai kivennäisveden voi maustaa vaikkapa sitruunalla, limellä, kurkulla tai yrteillä.

Alkoholittomat viinit ja oluet ovat enenevissä määrin vaihtoehto ja erinomainen valikoima jatkaa kasvuaan. Viineissä suosittelemme kuivaa alkoholitonta kuohuviiniä ja oluissa kannattaa vaaleita ja aromaattisia vaihtoehtoja.

Suositukset juomatilauslistalle:

Kysy lisää vaihtoehtoja ja laajempi valikoima omalta myyjältäsi tai Kespron asiakaspalveluasta!


skoolaus

Älä unohda servettejä ja muita oleellisia somistuksia kattaukseen!

Mitä olisi rapujuhlat ilman asianmukaista somistusta? Ei mitään! Muista siis hankkia myös rapukuosilla ja teeman mukaisella punasävyllä koristellut somisteet!

Tilauslistalle:


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä