Rapujuhla ravintolassa

Ota ravintolassa kohderyhmäksi elämyshakuiset foodiet, jotka ovat kasvaneet äyriäiskulttuuriin matkoillaan. Kotimaisen täpläravun sesonki on loistava aika nauttia lähiruoasta, mutta tarjota asiakkaille myös muita mereneläviä ja vaihtoehtoja täpläravuille.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Roope Permanto

Täplärapujen sesonki on monille ravintoloissa yhtä odotettu kuin parsakausi. Täplärapuja voi tarjota esimerkiksi vain alkuruoaksi. Vanhan etiketin kappalemäärää voi säätää ja tarjota kuuden ravun sijaan kolme tai neljä täplärapua per asiakas. Kun määrä on pienempi, kannattaa valita isompia rapuja. Niissä on vähemmän kuorimista, mutta asiakas pääsee silti fiilikseen.

Ruotsin mallin mukaan rapukulttuuria voi laajentaa. Naapurimaassa täpläravut ovat vain osa rapukulttuuria. Kun äyriäiskulttuuri kehittyy, niin kysyntää alkaa olla myös meriravuille ja hummerille. Sesonki kannattaa hyödyntää. Taskuravun kausi alkaa muutama viikko rapukauden jälkeen. Merirapuja alkaa tulla elokuun puolivälissä.

Suomalaiset täpläravut ovat elämyksellistä luksusta, mikä tukee pienyrittäjiä.

Rapuja voi tarjota myös keittoina, valmiina toasteina ja juhlavina herkullisina avoleipinä, osana äyriäissalaattia, kala-äyriäiskeitossa tai -kulhossa. Kokoa kauden näyttävin äyriäisvati hyödyntämällä laajaa äyriäisvalikoimaamme ja lisää vadille yksi tai kaksi täplärapua per asiakas.


Punarapu-avokado cocktail, gratinoitu punarapubriossi ja äyriäiskeitto

Rapureseptit

Tuotteet Kesprosta

Täplärapuja listalle


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä