Hevivinkki: Kokeile klassista italialaista perunapizzaa – tee näin!

Ruotsalainen Estelle-varhaisperuna on täydellinen valinta kesäiseen "pizza con patate" -klassikkopizzaan. Ruotsin nuoremman kruununprinsessan mukaan nimetty varhainen perunalajike on erityisen maukas vaihtoehto kesän annoksiin.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Grönsaksmästarna

Kuvat

K-ryhmä, Grönsaksmästarna

Pizza on maistuva kesäruoka, joka on helppo varioida eri ruokavalioihin sopivaksi ja se sopii niin terassilistalle kuin valmiina viipaleina vaihtoehdoksi kahvilan vitriiniin. Kauden raaka-aineilla teet pizzasta kevyemmän kesäversion käyttämällä täytteenä Estelle-varhaisperunaa.

1. Valitse satokauden paras peruna

Ruotsalainen varhaisperunalajike Estelle tuottaa pieniä ja pyöreitä, kauniin kullankeltaisia perunoita koko satokauden ajan. Nämä varhaisperunat meille Vihannestukku Kesproon toimittaa ruotsalainen Grönsaksmästarna, jonka alla toimii noin 30 paikallista viljelijää.

Estelle on palkittu Ruotsissa useamman kerran ensiluokkaisesta laadustaan. Eikä ihme, onhan pienikokoinen ja maukas peruna hyvä raaka-aine ravintolan keittiössä. Estelle-varhaisperunat ovat valmiiksi erittäin hyvin pestyjä ja keskenään samankokoisia, joten ne voi halutessaan laittaa suoraan pakkauksesta kattilaan, ja ne kypsyvät nopeasti. Estelle-perunan Ruotsin satokausi kestää kesäkuusta elokuuhun.

2. Panosta pohjaan

Laadukas pohja on hyvä perusta aromikkaalle perunapizzalle. Vinkkejä hyvään pizzapohjaan löytyy varmasti yhtä monta kuin on pizzanpaistajaa, mutta muutama kulmakivi on kuitenkin hyvä muistaa omaa, täydellistä pizzapohjareseptiä muokatessaan.

Ei ole sama, mitä jauhoja pizzataikinaan käyttää. Jauhojen vahvuus kertoo niistä leivotun taikinan sitkon kestävyyttä. Karkeasti jauhot jaetaan viiteen eri vahvuusluokkaan, joista parhaimman sitkon saavat aikaan erittäin vahvan sitkoluokan jauhot, jotka monesti on erikseen merkitty pizzakäyttöön sopiviksi esim. ”00”-merkinnällä. Mutta jauhojen valintaan vaikuttaa, millaista pizzaa haluaa tehdä, joten kokeilun kautta löytyy omaan pizzataikinaan sopivin jauho.

Kun pizzataikina kohotetaan kylmässä, siihen syntyy käymisen seurauksena maitohappoja, jotka puolestaan antavat makua taikinalle. Hyvä taikina vaatii aikaa. Nopeuttaaksesi työtä voit aina valita myös valmiin pizzapohjan Kespron valikoimista.

3. Anna raaka-aineiden maistua

Varhaisperunan makupariksi sopii täydellisesti vaalea pizzakastike, joka syntyy helposti ranskankermasta, mutta perunapizza ei välttämättä kaipaa kastiketta ollenkaan. Estelle-varhaisperunat viipaloidaan mahdollisimman ohuiksi, eikä niiden keittäminen ennakkoon ole tarpeellista. Halutessaan varhaisperunoiden voi kuitenkin antaa liota hetken kylmässä vedessä.

Estelle-viipaleet pyöräytetään reilussa, laadukkaassa oliiviöljyssä ja maustetaan mustapippurilla, suolalla ja tuoreella rosmariinilla. Päälle voi lisätä laadukasta, revittyä mozzarellaa tai raastettua parmesaania. Pizza con patate paistetaan kuten tavallinen pizza: nopeasti hyvin kuumassa uunissa.

Ruokaisamman ja houkuttelevamman annoksen saat lisäämällä pizzan päälle versosalaattia, rucolaa tai yrttejä. Yksinkertainen on usein parasta, joten anna perunan loistaa pääosassa. Näin kesän listahitti on valmis!

Tuotteet Kesprosta

Kokeile heti perunapizzaa ja muita kesäisiä perunaherkkuja Estelle-varhaisperunasta. Kerää kaikki ainekset ostoskoriin samasta paikasta – tietenkin Kesprosta!

estelle 1500


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä