Hapanpizzapohjat – ainutlaatuista makua

Poolish on pizzaterminologian raski. Hapanjuuripizzataikina aloitetaan val­mistamalla ”poolish” eli hapattamalla jauhoja, vettä ja hiivaa huoneenläm­mössä 3–18 tunnin ajan.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock

Varsinainen taikina valmistetaan vasta hapattamista seuraavana päivänä. Hapattamalla valmistetuissa pizzapohjissa on trendikäs ainutlaatuinen maku. Hapattamista voi hyödyntää riippumatta valmistaako taikinan joko napolilaisella huoneenläm­pökohotuksella tai käyttääkö korkeamman w-arvon vehnäjauhoja ja kohottaa pullia useamman päivän kylmiössä.

Italiassa tämä hapatustapa on harvemmin käytetty, kun taas Pohjois-Amerikassa yleisempää. Italiassa yleensä pizzat valmistetaan suoraan taikinaksi ja kohotetaan sitten huoneenlämmössä tai kylmiössä. Pizzareseptiikkaa kehittäessä on tärkeintä löytää ravintolan menekkiin soveltuva prosessi, jonka lopputuloksena on sopivasti hapan pizzataikina.

AdobeStock 143003791 pizzataikina

Rajattomasti erilaisia mahdollisuuksia

Suomalaiset pizzaperinteet tai kulttuuri eivät rajoita inspiraatioita ja pizzanvalmistusprosessia. Tämän ansiosta voimme aidosti valmistaa pizzat hapattamalla tai sitten suoraan leipomalla ja tehdä niistä juuri sellaisia kuin itse haluamme – ananaksella tai ilman. Korkean w-luvun jauhoista sanotaan, että ne ovat "vahvoja jauhoja". Korkea w-luku mahdollistaa pidemmän nostatusajan ja taikina myös säilyy kylmässä kauemmin.

lanseeraus 1-22 fastngood pizzablanco 0085

Tarinat pizzojen ympärillä

Erottuakseen markkinoilla, kannattaa valita selkeä hinta- ja laatupiste pizzaideologialle. Sellaisia asiakkaita saat, millaisia pizzoja valmistat. Tarinallistettu vahvan pizzaideologian omaava ravintola tarjoaa kuluttajille tarttumapintaa ja mahdollistaa kilpailussa pärjäämisen. Tarinan ytimessä voi olla pizzalist edullisen miehen, napolilaiseen tai hifistelevään hipsterityyliin.

Katso lisää pizzainspiraatiota


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä