Hevivinkki: Sesongin raaka-aineilla uusia makuja salaattitarjontaan

Lue tästä parhaat vinkit talvisesongin salaattitarjontaan!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Salaattipöydän vaihtelevuus ja kannattavuus tuntuvat syystäkin haasteilta useimmalle lounasruokapaikalle – etenkin talviaikana, kun kasvisvalikoima on kesään verraten rajatumpi ja raaka-aineiden hinta kuljetus- ja saatavuussyistä joissain tapauksissa hieman korkeampi.

Kun tarjonnan suunnittelee ja toteuttaa kasvisten sesonkien mukaan, on uusiutumisen ja kannattavuuden haasteet kuitenkin jo melkein nujerrettu: sesongissa olevien kasvisten saatavuus ja hintapiste ovat aina parhaimmillaan, ja vaihtelevat sesongit tuovat luonnostaan vaihtelua tarjontaan. Lisää sesonkiajattelusta ja sen hyödyistä pääset lukemaan täältä.

Vielä kun sesongin raaka-aineita käyttää luovalla tavalla ja yhdistelee niihin trendimakuja ja -raaka-aineita, salaattipöydän suursuosio on taattu!

Poimi tästä tuoreimmat ideat talvikauden salaatti- ja delitarjontaan:

Salaatti paahdetuista perunoista tai porkkanoista, tuoretta basilikaa ja appelsiinilla maustettu tahini-jukurttikastike

Perunat ja porkkanat ovat raaka-aineina kerrassaan mahtavia, sillä niiden hyvä saatavuus, korkea kotimaisuusaste ja kannattava hintapiste säilyvät vakaina vuodenajasta riippumatta. Saat aina aikaan jotain uutta, kun kokeilet rohkeasti erilaisia valmistustapoja ja yhdistelet tuttuja kasviksia uudella tavalla.

Hevitilauslistalle:

sitrushedelmiä

Veriappelsiinia (tai appelsiinia tai verigreippiä), valkopapuja ja murennettua fetaa + oliiviöljyä, rouhittua mustapippuria ja suolaa

Hyödynnä alkuvuoden himotuinta sesonkiherkkua mahdollisimman moneen – myös salaattipöydän komponentteihin! Hintapiste säilyy kannattavana, kun yhdistät veriappelsiinin joukkoon ruokaisia ja nosteessa olevia papuja, murennettua fetaa ja simppelin suola-pippuri-oliiviöljylisän.

Hevitilauslistalle:

Kokeile alkutalven sesonkisuosikkia myös risotossa! Kurkkaa veriappelsiinirisoton vinkit ja viinisuositus täältä!

Toimipaikasta riippuen lounasta on tarjolla lähes joka päivä vuoden ympäri. Samaan aikaan salaattipöydässä tarjottavia komponentteja on aina useita. Yhteen laskettuna komponenttien määrä vuodessa on siis tuhansia, tarjonnan laajuudesta riippuen. Uusia ideoita saa olla miettimässä joka viikko.

Uunipaahdettua appelsiinia ja ras el hanoutilla maustettua bataattia, thaibasilikaa ja mozzarellaa

Uunissa paahtaminen tuo uutta makua appelsiiniin. Mausteisen makean bataatin, thaibasilikan ja rennosti joukkoon revityn mozzarellan kanssa makumaailma on vastustamaton!

Hevitilauslistalle:

Paahdettua kaalia ja hienoksi raastettua parmesania

Kaalia kannattavaa ja vastuullisempaa raaka-ainetta on vaikea hakea. Ota kaikki hyöty irti orastavasta kaalihypestä ja valmista asiakkaillesi kaalista erilaisia lisukkeita ja ruokia. Erikoisemmilla kaaleilla tuot vaihtelua ja särmää tarjontaan.

Hevitilauslistalle:

Lisää kaaliasiaa ja -inspiraatiota löydät artikkelista täältä!

tomaatti-uunipaahdettu

Uunissa paahdettua tomaattia ja punasipulia, kikherneitä, kurkkua, persiljaa, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Uunin lämmössä lempenevät niin sipuli kuin tomaatti – vaikka tomaatin kypsymisaste tai makeus eivät yltäisi mehukkaimpien kesätomaattien tasolle.

Hevitilauslistalle:

Muista myös pestyt ja käyttövalmiit Menu-salaattisekoitukset sekä muut laajan salaattivalikoimamme vihreät! Tarkista tämän hetken valikoima tukusta, Kespronetistä tai omalta myyjältäsi.

Vihannestukku Kespron tuottama Hevivinkki-juttusarja on omistettu kasviksille! Kirjoitukset tarjoavat tuoreimmat ideat sekä uutta inspiraatiota ajankohtaiseen tarjontaan. Keskiössä ovat sesongin parhaat raaka-aineet, kiinnostavimmat trendit ja ilmiöt sekä raikkaimmat ideat ravintolakeittiöön. Sosiaalisessa mediassa hevi-aiheista sisältöä löydät ja voit myös jakaa tunnistein: #hevivinkki #vihannestukku.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä