Makujen juhlaa – Sesongin parhaat kasvikset Vihannestukku Kesprosta

Joulun 2019 trendikkäin kattaus on kasvisrikas ja kaunis. Poimi tästä tuoreimmat ideat ja parhaat sesonkikasvikset loppuvuoden tarjontaan!

Julkaistu

Muutaman viikon kuluttua takana on tapahtumarikas, innostava ja käänteentekevä vuosi 2019. Useimmille meistä painuu mieliin varmasti niin Suomen voitto jääkiekon MM-kisoissa keväällä kuin jalkapallomaajoukkueen pääsy vuoden 2020 EM-kisoihin. Unholaan ei taatusti jää myöskään muutos, jonka vaikutusta ei voi enää vuoden 2019 lopulla olla ohittamatta: päivittäisten valintojen vastuullisuus sekä kasvispainotteinen tai kokonaan kasvispohjainen ruokavalio vahvistavat asemaansa valtavirran asenteissa ja teoissa, eikä loppua kehitykselle ole näkyvissä.

Meille Vihannestukku Kesprossa vuosi 2019 on ollut kiireinen ja äärimmäisen antoisa. Koemme suurta kiitollisuutta ja ylpeyttä siitä, että saamme olla tukemassa asiakkaitamme kasvisrikkaamman tarjonnan toteuttamisessa nyt ja tulevaisuudessa.

Tähän, vuoden viimeiseen sesonkiartikkeliin, kokosimme raikkaita ideoita juhlakauden tarjontaan. Mukana kirjoituksessa on myös värikäs listaus sesongin kasviksista sekä lopuksi pieni kurkistus tulevan vuoden trendeihin. Lukuiloa, ja aivan ihanaa joulukuuta!

Sesongissa joulukuussa

Joulukuun sesonkikasvisten kirjo Vihannestukku Kesprossa on hurmaava: tarjolla on sekoitus rakastettuja kotimaisia juureksia, perinteisiä joulun suosikkihedelmiä sekä kiehtova eksoottisten hedelmien valikoima, jonka avulla menu muuntautuu hetkessä mieleenpainuvaksi makujen, värien ja muotojen juhlaksi.

Lisää tilauslistalle joulukuussa ainakin...

...näitä sesonkikasviksia:

 • Persimon Espanja 1lk 9-10 kpl/ltk SAP: 21576902
 • Satsuma Okitsu 1xx2 ES 1lk SAP: 21192957
 • Jouluomena Jonaprince 75+ 1lk SAP: 21584322
 • Taateli Medjoul tuore (J) Israel 1lk SAP: 20004030
 • Avokado syöntikypsä 18-20 PE/IL 1lk SAP:
 • Potwell veitsikuorittu Puikulaperuna 5kg SAP: 21603137
 • Porkkana värimix 1kg Suomi 1lk SAP: 21410348
 • Porkkana violetti 1kg Suomi 1lk SAP: 21658220
 • Porkkana keltainen 1kg Suomi 1lk SAP: 21658221
 • Punajuuri 1kg Suomi 1lk SAP: 21658222
 • Mustajuuri 1kg Belgia 1lk SAP: 21123320
 • Selleri 1kg Suomi 1lk PME SAP: 21074127
 • Keltajuuri 1kg Suomi 1lk SAP: 21640992
 • Maa-artisokka 1kg Suomi 1lk SAP: 20885617
 • Suolasienisekoitus 1kg EE SAP: 21662642
 • Peruna luomu pesty 50-60mm 10kg Suomi SAP: 21568590
 • Flower sprout 250g Ruotsi SAP: 21332441
 • Ruusukaali 750g Hollanti 1lk SAP: 21186214

vihannestukku-persimon-granaattiomena-salaatti

...ja näitä juhlavaa makua, väriä ja muotoja tuovia raaka-aineita:

 • Musta kuorittu valkosipuli 80g ES 1lk SAP: 21070423
 • Shiso krassi mix Hollanti 1lk SAP: 20884003
 • Pitaija punainen Vietnam 1lk SAP: 21174458
 • Mango syöntikypsä PE/GM/IL/BR 1lk 4 kg SAP: 21600495
 • Ananaskirsikka 100g Kolumbia 1lk SAP: 20936090
 • Kumkvatti Israel 1 lk SAP: 20695714
 • Papaija BR (koko 8) esikypsytetty 1 lk SAP:20009552
 • Menu Karhunvatukka 125g NL/ES 1lk SAP: 21028364

eksoottiset-joulu2019

Tuoreimmat vinkit juhlavaan kasvistarjontaan

Meneillään olevan juhlakaudenkin aikana kasvisvaihtoehdon valitsevia asiakkaita on liikkeellä tänä vuonna varmasti aiempia vuosia enemmän. Poimi tästä vinkit, joiden avulla jätät heihin pysyvän muistijäljen, virität puskaradion soinnut positiivisiksi ja parhaassa tapauksessa saat ravintolaasi uusia, uudestaan ja uudestaan palaavia vakioasiakkaita!

 1. SESONGIN SOSEISTA ON MAHDOTTOMAN MONEKSI

Käyttövalmiit, joulun kasvislaatikoiden valmistukseen perinteisesti käytetyt juuressoseet kannattaa hyödyntää keittiössä mahdollisimman monipuolisesti – nyt ja vuoden ympäri! Ne sopivat käytettäviksi erilaisissa keitoissa, kastikkeissa ja pyreissä mutta myös pastakastikkeissa, risotoissa ja leivonnassa.

maa-artisokkasosekeitto

Kasvissoseiden maku muuttuu juhlavaksi, kun lisäät joukkoon käyttötarkoituksesta riippuen viiniä, maukkaita juustoja, tuoreita yrttejä, pähkinäöljyä tai suosiotaan alati vahvistavia trendikkäitä lähi-idän mausteita kuten kuminaa, kurkumaa, kardemummaa, sumakkia tai kanelia.

Valikoimastamme löydät seuraavat soseet vuoden ympäri:

 • Menu Porkkanasose 1,5kg SAP: 21428262
 • Menu Punajuurisose 1,5kg SAP: 21428261
 • Menu Bataattisose 1,5kg SAP: 21428260
 • Menu Lanttusose 1.5 kg SAP: 21463879
 • Menu Maa-artisokkasose 1,5 kg SAP: 21463880
 • Menu Raparperisose 1kg SAP: 21428268

(Myyntierä: 4kpl/ltk)

 1. MAUKASTA JA MEHEVÄÄ – VEGAANISTI

Juhlakauden annoksien mehevyydestä tai mausta ei tarvitse tinkiä, vaikka lautasella ei olisi lainkaan lihaa, kalaa, juustoa tai muita eläinperäisiä raaka-aineita.

Kokeile esimerkiksi marinoitua uunipaahdettua munakoisoa, tryffeliöljyllä aateloituja paistettuja siiliorakkaita tai hartaasti uunissa meheväksi paahdettua bataattia kera mustalla valkosipulilla maustetun vegaanitäytteen.

munakoiso-joulu2019

Vaihtoehtoisesti kokeile ja huomaa, kuinka tänä vuonna kokonaisena uunissa paahdettu täytetty ja kuorrutettu kukkakaali kilpailee suosiosta kinkun kanssa, savustaminen virittää esikypsennetyn sellerin maun uudelle tasolle ja kypsistä puna- kelta- tai raitajuurista valmistettu carpaccio tai tartar vievät kielen mennessään.

vihannestukku-kespro-punajuuri-joulu2019

 1. VOITTAVAN JUHLATARJONNAN KAAVA

Tarjoa juhlakauden annoksissa (ja jatkossakin) asiakkaillesi pelkän tutun ja turvallisen sijasta rohkeasti myös uusia makuja ja yllättäviä makuyhdistelmiä. Eksoottisilla hedelmillä ja kauniilla koristeilla, kuten kukilla ja yrteillä, lisäät tarjonnan houkuttelevuutta, elämyksellisyyttä ja yllätyksellisyyttä – ja jäät takuuvarmasti paremmin mieliin!

punajuuripyre-kala-joulu2019

Jotain uutta, jotain perinteistä, jotain kannattavaa ja jotain kaunista -kaava kannattaa ottaa käyttöön annoksia suunnitellessa – ruokavaliosta ja sesongista huolimatta!

Sopisiko omalle ruokalistallesi esimerkiksi jokin seuraavista kasvisannoksista tai niiden muunnielmista:

 • Graavattua siikaa, pitaijaa, piparjuuriperunamuusia ja limeä
 • Paahdettua ruusukaalia ( tai flowersproutia eli kalettea eli ruusukaalin ja lehtikaalin hybridiä ), granaattiomenaa, revittyä mozzarellaa ja sesongin babyleaf-salaattisekoitusta
 • Maa-artisokkaa paistettuna ja pyreenä, rouhittua pähkinää, Granny Smith -omenaa ja tryffeliöljyä
 • Appelsiinilla ja kookoksella maustettu lempeän mausteinen porkkanapaistos
 • Valkoviinillä, kanelilla, mustapippurilla ja mascarponella maustettu, käyttövalmiista lanttusoseesta valmistettu lanttulaatikko, sesongin risotto tai sosekeitto
 • Mustaherukalla ja vaahdotetulla vuohenjuustolla päivitetty perunapyre, savustettua kalaa ja paahdettua appelsiinia

maa-artisokka-joulu2019

Lopuksi pikakatsaus tulevaan: ruokatrendit 2020

Seuraamme tiiviisti ruokamaailman uusia tuulia ympäri vuoden, mutta kiistatta kiivain trendiennusteiden aika on käsillä nyt. Tästä saat muutaman poiminnan uusimpien trendien joukosta:

KASVIPOHJAINEN RUOKAVALIO

Kasvisruokailun suosion kasvulle ei näy loppua. Vaikuttaa jopa siltä, että tähän mennessä nähty on vasta alkua. Yhä useampi sekasyöjä vaihtaa annoksen tai useamman kasvisruokaan joka viikko. Samaan aikaan kasvisruokailijoiden sekä vegaaniruokavaliota noudattavien määrä jatkaa kasvuaan.

kasvisannos-joulu2019

MAKUJA MAAILMALTA

Vuonna 2019 trendireseptien ainesosaluettelosta alkoi lyötyä kiinnostavia mausteita ja maustekastikkeita. Suola sai väistyä maustamisessa sivurooliin, kun sumakki, ras el hanout, harissa, kurkuma, korianteri, kardemumma, paahdettu paprika, kaneli, chili, hummus sekä monet muut Lähi-idän maista tulevat maun tuojat tulivat tilalle. Ennusteiden mukaan tulevan vuoden aikana näiden käyttö tulee yleistymään ruoanvalmistuksessa entisestään.

HYVINVOINTI JA TÄSMÄHYVINVOINTI

Hyvinvointi on jo nyt iso osa usean arkea, mutta ennusteiden mukaan täsmähyvinvointi kasvattaa suosiotaan tulevana vuonna. Täsmähyvinvoinnilla tarkoitetaan erilaisten maidottomien, gluteenittomien sekä valkoista viljaa sisältämättömien ruokavalioiden ohella entistäkin täsmällisempiä terveyttä edistäviä ruokavalintoja. Toisaalta tämä voi tarkoittaa esimerkiksi fermentoitujen tai vaikka kollageenia sisältävien ruokatuotteiden lisäämistä ruokavalioon. Yksinkertaisemmillaan kyse voi olla siitä, että annoksen pääraaka-aineen vaihtuu esimerkiksi prosessoidusta lihasta kalaan tai kasviksiin.

kevätrullat

Tässä pikakatsaus nouseviin ruokatrendeihin. Vuodenvaihteen jälkeen Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta -kirjoitussarjassa on luvassa kuukausittain lisää asiaa ajankohtaisesta, trendikkäästä ja kasvisrikkaasta ruokailusta. Tarjolla on lisäksi jatkossakin aimo annos inspiraatiota sekä uusia ideoita tarjontaan.

IHANAA, NAUTINNOLLISTA JA ELÄMYKSELLISTÄ JOULUKUUTA!

Tuorein ja tunnelmallisin terveisin

Vihannestukku Kespron tiimi

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat kirjoituksista ajankohtaista inspiraatiota ja ideoita tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä