Runsas loppukesän sato Vihannestukku Kesprosta

Poimi tästä ajankohtaisimmat hevi-ideat ja sesongin suosikit vastustamattomaan tarjontaan!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Oli ravintolasi liikeidea tai asiakaskunta mikä tai mitä tahansa, runsaimmillaan oleva loppukesän sato tarjoaa erinomaiset puitteet houkuttelevan ja kannattavan tarjonnan rakentamiseksi. Tässä kirjoituksessa tarkastellaan loppukesän satokausinäkymää, elokuun sesonkituotteita ja kuullaan Vihannestukun kuulumisia. Tarjolla on toki myös tuoreita ideoita ja inspiraatiota ajankohtaiseen tarjontaan!

Satokausikatsaus: elokuu 2019

Elokuussa, parahiksi sadonkorjuun alun aikaan, kotimaisten kasvisten sato ja saatavuus ovat runsaimmillaan. Tarjolla on kesän lämmössä kasvaneita kesäkurpitsoja, munakoisoa, kaaleja, juureksia, sipuleita ja perunaa.

Parasta, mutta vuosittain vain lyhyttä, satokauttaan antavat elokuussa lisäksi metsien kultaiset aarteet: kantarelli ja lakka sekä ravintoarvoiltaan ympäri maailmaa arvostettu metsämustikka.

lakkaämpäri

Uudistuneen Kespronet-tilauskanavan Vihannestukku-osiosta löydät helposti sesongin parhaat raaka-aineet ja ideat. Tarjolla on lisäksi ajankohtaista tietoa muun muassa tuotteiden saatavuudesta, valikoiman uutuuksista sekä muista ajankohtaisista teemoista.

Tilauskanavaa kannattaa tarkkailla erityisen huolella nyt myös siksi, että lähiviikkojen aikana sinne on tulossa koko vuoden kattava sesonkikalenteri! Sen avulla kannattava tarjonnan suunnittelu ja toteutus onnistuvat helposti! Voit tarkastella kalenterin digiversiota tai tulostaa paperiversion omalle seinällesi.

Lisää tilauslistalle ainakin näitä sesonkikasviksia elokuussa:

Varsiparsakaali violetti

Tuoreita ideoita tämän hetken himotuimpaan tarjontaan

Ravintolamaailmassa elokuu on aikaa, jolloin iloitaan täysillä vielä aurinkoisista päivistä, lämpimistä illoista sekä lomaansa loppukesästä viettävistä kansalaisista ja turisteista. Samaan aikaan toiminta virkoaa viikko viikolta kouluissa, päiväkodeissa, lounasravintoloissa ja muissa paikoissa, joissa hiljaiseloa on vietetty heinäkuu tai koko kesä.

Ravintolaruokailijoita kuvattuna ylhäältä päin

Sesongin kasvikset tuovat tarjontaan samanaikaisesti tuoreutta, keveyttä, vastuullisuutta, visuaalisuutta ja parhaita makuja – asioita, joita lähes kaikki omissa ruokavalinnoissaan painottavat ajankohdasta ja tilanteesta riippumatta.

Jos et vielä ole konseptoinut omalle ruokalistallesi sesongin parhaista raaka-aineista valmistettua annosta kuten pastaa, risottoa, salaattia tai keittoa, tee se nyt! Samalla kun asiakkaat saavat kiehtovaa vaihtelua tarjontaan, annat itsellesi vapauden hyödyntää aina varmimmin ja parhaaseen hintaan saatavilla olevia raaka-aineita.

Kesän jälkeen käsistä viedään taatusti ainakin pecorino-juustolla ja salvialla trendikkääksi twistattu sienipasta. Ensimmäisinä astetta koleampina päivinä lempeän tulinen tomaatti- tai porkkanasosekeitto maistuu mahtavalta, ja kvinoa-vuohenjuusto-lehtikaalilisäkkeen kanssa sitäkin paremmalta.

Sienipasta

Ravinteikas lehtikaali tuo särmää lähes mihin annokseen tahansa – alkaen makaronilaatikon kaltaisista klassikkoruuista yltäen trendikkäisiin falafelpyöryköihin, bowl-annoksiin, lisukkeisiin ja salaatteihin. Kokeile myös pizzoissa, leivonnassa, smoothieissa ja mehuissa, herkullisia lehtikaalisipsejä unohtamatta!

Lehtikaali

Lehtikaalin lisäksi kaaliosastolla huomio kannattaa kiinnittää suippokaaliin (SAP: 21472037), sillä se on alkusyksystä parhaimmillaan. Kesäkaalia makeampi, rakenteeltaan ohuempi ja ravinnerikas vihreä tai punainen suippokaali sopii moneen mutta on monelle vielä uusi tuttavuus. Kokeile suippokaalia raakana hienonnettuna tai raasteena erilaisten salaattien joukossa, mihin se on omiaan tuomaan makua ja purutuntumaa. suippokaali Suippokaali (SAP: 21472037) sopii hyvin myös lämpimiin ruokiin, sillä sekä sen rakenne että väri säilyvät kuumennerttaessa hyvinä. Pidä mielessä myös, että trendikäs paahtaminen tai grillaus tekevät niin raaka-aineen maulle kuin näyttävyydelle taikoja – tässäkin hevi-tapauksessa!

Mitä sesongin kasviksia ja annoksia ravintolasi asiakkaat saavat elokuussa nauttia? Jaa omat ideasi ja inspiroidu muista Facebookissa tai Instagramissa tunnisteilla #sesonginhevit #vihannestukkukespro.

Kasvisrikasta ja elämyksellistä elokuuta!

Tuorein terveisin,
Vihannestukku Kespro

PS. Kespron messukiertue lähestyy! Tule moikkaamaan tiimiämme ja tsekkaamaan, mitä tuoretta ja kiehtovaa uutta meillä on tarjolla! Tarkista paikkakunnat ja tarkemmat tiedot täältä!

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat ideoita ja inspiraatiota tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä