Hevivinkki: sesongissa olevat kotimaiset kaalit ihastuttavat alkusyksyn tarjonnassa

Kotimaisten kaalien sesonki on juuri nyt kuumimmillaan. Syksyllä 2020 Vihannestukku Kespron lavoilla komeilee värikkäämpi kaalikimara kuin koskaan. Lue lisää alta, tilaa ja ihastuta asiakkaasi!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Vihreä ja punainen lehtikaali

Lehtikaali on ravinnepommi, joka tuo ruokaan kuin ruokaan elinvoimaista väriä, makua ja purutuntumaa. Monikäyttöisyytensä ansiosta se sopii tarjolle paahdettuna (rapeina sipseinä sellaisenaan tai esimerkiksi muiden paahdettujen kasvisten tai perunan kanssa). Lehtikaalia kannattaa käyttää myös keitoissa sekä salaateissa, joihin se sopii joko marinoituna tai huolella hienonnettuna sellaisenaan rapeutta tuomaan.

Lehtikaali Rapeksi paahdetut lehtikaalisipsit sopivat hyvin niin annosten viimeistelyyn sekä sellaisenaan nautittavaksi!

lehtikaalipesto Lehtikaalista valmistuu myös syvän vihreä ja herkullinen pestokastike!

Kotimaisena lehtikaalin sesonki kestää vuosittain arviolta noin heinäkuun alusta alkutalveen marras–joulukuulle. Lehtikaalin sesongin ajan sitä on saatavilla Vihannestukku Kesprosta vihreänä ja punaisena.

Tilauslistalle:

 • Lehtikaali 500g Suomi 1lk SAP: 21294830
 • Lehtikaali punainen 500g Suomi 1lk SAP: 21709671

Parsakaali ja kukkakaali

Parsa- ja kukkakaalien kotimaan kasvukausi on vuosittain melko lyhyt mutta sitäkin erityisempi. Kotimaisten parsa- ja kukkakaalien maku on elinvoimainen, rakenne napakka ja ulkomuoto kaunis – siksi vuosittain noin heinäkuun alusta syyskuulle kestävästä kotimaan kasvukaudesta kannattaakin ottaa kaikki ilo irti!

Tilauslistalle:

 • Parsakaali Suomi 1lk (6kg) SAP: 20859716
 • Parsakaali ES/NL/FI 1lk (1kg PME) SAP: 21494197
 • Kukkakaali Suomi 1lk (8kg) SAP: 20859715
 • Kukkakaali 3kg FI/SE/NL 1lk (PME) SAP:21559399

kukkakaali

Parsa- ja kukkakaalien kotimaan kasvukausi on vuosittain melko lyhyt mutta sitäkin erityisempi.

Varsiparsakaalit

Vihreä varsiparsakaali – joka tunnetaan hyvin myös nimellä broccoliini – on ihastuttanut hurmaavalla makeudellaan ja jäntevän napakalla purutuntumallaan suomalaisten lautasilla jo muutamien vuosien ajan.

varsiparsakaali-violetti

Kotimaan sadon kypsyttyä, vuosittain noin heinäkuun puolenvälin tienoilla, Vihannestukku Kespron valikoimiin saadaan varsiparsakaalia tutun vihreän sävyn lisäksi hurmaavana violettina. Kotimaista varsiparsakaalia on saatavilla vuosittain kasvukauden alusta noin syys–lokakuun vaihteeseen.

Kotimaan kauden ulkopuolella Vihannestukku Kespron valikoimasta on saatavilla espanjalaista vihreää Bellaverde-varsiparsakaalia.

vihreä varsiparsakaali

Tilauslistalle:

 • Varsiparsakaali Violetti 250g Suomi SAP: 21642847
 • Varsiparsakaali 250g Suomi SAP: 21468975

Erikoiskukkakaalit

Kaalimaan kaunotar romanesco, hurmaava violetti kukkakaali sekä ihastuttava oranssi kukkakaali ansaitsevat paikkansa osana tarjontaa aina kun niitä on saatavilla.

romanesco- violetti ja oranssi kukkakaali

Erikoiskukkakaalien kotimaan kasvukauden ollessa parhaimmillaan, noin elokuun alusta lokakuulle, niiden avulla on helppo lisätä elämyksellisyyttä annoksiin liikeideasta riippumatta. Kokeile kevyesti paahdettuna ja maustettuna salaattiannoksissa, lisukkeena vaikkapa parmesanilla aateloituna tai muuten valmistettuna osana sesongin annoksia.

Tilauslistalle:

 • Romanesco kaali 1lk Suomi SAP: 21712244
 • Kukkakaali oranssi Suomi 1lk SAP: 21713236
 • Kukkakaali violetti 1lk Suomi SAP: 21653530

Kaalimaan kaunotar romanesco, hurmaava violetti kukkakaali sekä ihastuttava oranssi kukkakaali ansaitsevat paikkansa osana tarjontaa aina kun niitä on saatavilla.

Violetti ja vihreä suippokaali

Kaalilajikkeista kiistatta suloisin suippokaali on siro, maukas ja lempeän rapea kaali, jonka vuosittain heinäkuulta noin marras–joulukuulle kestävästä sesongista kannattaa ottaa todellakin ottaa kaikki irti.

Suippokaalimix

Suippokaalia voi silputa sellaisenaan salaatteihin rapeutta ja makua tuomaan, paistaa kevyesti, marinoida mielin määrin tai lisää ruokiin valmistuksen loppuvaiheessa. Halkaistut suippokaalit voi myös paahtaa uunissa tai grillata kevyesti esikypsennettynä.

Tilauslistalle:

 • Suippokaali mix pun/vihreä Suomi 1lk SAP: 21472037

Kerä- ja punakaali

Kotimaista puna- ja keräkaalia on saatavilla lähes vuoden ympäri, kun uuden sadon valmistuttua kesällä viimeisimmät poimitaan maasta alkusyksystä ja varastoidaan talvikuukausien varalle.

punakaali halkaistuna

Saatavasta sadosta riippuen kaalivarastot riittävät noin kevääseen tai alkukesään. Ennen uuden kotimaan kaalisadon kypsymistä saatavuutta paikataan hetken ulkolaisella kaalilla, kunnes talven jälkeen alkukesästä ensimmäiset kaalit eli varhaiskaalit ovat jälleen kypsiä poimittavaksi.

Tilauslistalle:

 • Punakaali Suomi 1lk (5kg) SAP: 20804750
 • Punakaali Suomi 1lk 1,7kg (PME) SAP: 21622707
 • Kesäkaali Suomi 1lk (15kg/ltk) SAP: 20866620
 • Keräkaali Suomi 1lk PME (5kg/ltk) SAP: 20005098
 • Keräkaali Suomi 1lk 2,4kg (PME) SAP: 21622705

Tiesitkö tämän kotimaisesta kaalista?

Keräkaalilajikkeita on olemassa useita ja että kaalin nimi vaihtuu kolme kertaa vuodessa lajikkeesta ja sadonkorjuuajasta riippuen. Ensin, noin juhannuksen tienolla, kypsyvät varhaiskaalit, jotka ovat ohutkuorisia, siroja, mehukkaita ja erittäin maukkaita. Hieman myöhemmin kesällä, noin heinäkuun puolenvälin tienoilla, kypsyy kesäkaali. Varhaiskaaliin verraten kesäkaalissa on kosteutta hieman vähemmän ja kaalin säilyvyys on parempi. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, kypsyvät keräkaalit, jotka nostetaan maasta ja varastoidaan vasta myöhään syksyllä. Keräkaalit ovat tiiviitä ja erittäin hyvin säilyviä, ja niitä syödään läpi talven pitkälle kevääseen niin kauan niitä riittää.

PS.

Poimitko jo tuoreimmasta sesonkiartikkelista punasalaatin sekä muut sesongissa olevat kotimaiset tärpit alkusyksyn tilauslistalle? Mikäli et, kirjoituksen pariin pääset tästä!

Vihannestukku Kespron tuottama Hevivinkki-juttusarja on omistettu kasviksille! Kirjoitukset tarjoavat taatusti tuoreimmat ideat ja uutta inspiraatiota ajankohtaiseen tarjontaan. Keskiössä ovat sesongin parhaat raaka-aineet, kiinnostavimmat trendit ja ilmiöt sekä raikkaimmat ideat ravintolakeittiöön. Sosiaalisessa mediassa hevi-aiheista sisältöä löydät ja voit myös jakaa tunnistein: #hevivinkki #vihannestukku.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä