Kaalit ovat superfoodeja

Superfoodeilla tarkoitetaan ravintoarvoiltaan ylivertaisia raaka-aineita, joiden uskotaan vaikuttavan positiivisesti vireystasoon ja suorituskykyyn.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Unexport S.Coop

Kuvat

Unexport S.Coop

Superfoodeihin voidaan laskea myös laaja kirjo hyötykaaleja, joista erityisesti kolmen ravintoarvot ja käyttöominaisuudet tekevät niistä varsinaisia superfoodeja. Nämä kolme ovat varsiparsakaalit Bimi ja Redi, sekä suosittu lehtikaali. Tuoreet kaalit sopivat erinomaisesti täydentämään ruokatrendejä seuraavien ravintoloiden tarjontaa. bimi

Bimi ja Redi – uniikit varsiparsakaalit

Bimi-parsakaali on maukas, monikäyttöinen ja täynnä ravinteita. Sen syvän vihreä väri on houkutteleva ja mikä parasta, koko kasvin varsi on syötävä. Yksi annos parsakaalia vastaa jo 20 % päivän kasvissuosituksesta. Varsiparsakaali sisältää tärkeitä hivenaineita, kuten A- ja C-vitamiinia sekä foolihappoa. Varsiparsakaalin maku ja rakenne ovat parhaimmillaan rapsakkana, vain hieman kypsennettynä. redi Redi on toinen varsiparsakaalin variantti, jonka erikoisominaisuus on sen violetti väri. Redin maku on erityisen herkullinen ja melko makea. Redin rakenne on enimmäkseen pehmeä ja myös sen koko varren voi syödä.

Punaisen värinsä ansiosta sen antioksidanttinen vaikutus on suurempi kuin vihreillä parsakaaleilla. Redi sisältää huomattavan määrän terveyttä edistävinä pidettyjä antosyaaneja, joita esiintyy punaisissa, sinisissä ja violeteissa kasviksissa. Redi on myös hyvä C-vitamiinin lähde. Violetti parsakaali kannattaa valmistaa höyryttämällä, grillaamalla tai pannulla paistamalla, sillä keittäessä väri liukenee veteen.

Lehtikaali on vegaanien suosiossa

Lehtikaali on erityisesti kasvisruokavaliota noudattavien ja vegaanien suosiossa suuren rauta-, kalsium- ja proteiinipitoisuutensa takia. Yhdestä lehtikaaliannoksesta saa 121 mg omega-3-rasvahappoa ja 92 mg omega-6-rasvahappoa. Lehtikaali auttaa nesteytyksessä ja palautumisessa harjoittelun jälkeen, joten se on suosittu raaka-aine myös urheilijoiden keskuudessa.

Lehtikaalin maku pehmenee, kun sen rakenteen rikkoo reilusti puristelemalla ennen tarjoilua. Kova ruoto kannattaa myös poistaa.

Terveysvaikutteisen ruoan kysyntä kasvaa

Terveellinen ruoka on yhä suositumpaa. Kuluttajat ovat entistä tiedostavampia ja asiakkaat vaativat ravintolalta erilaisten ruokavalioiden lisäksi myös ravinnon ominaisuuksien huomioimista.

Kulutustrendit muuttuvat jatkuvasti ja yksi tärkeimmistä suuntauksista on elintarvikkeiden ominaisuuksien sekä terveysvaikutusten huomioiminen. Prosessoimattoman ruoan suosio kasvaa koko ajan ja maailmalla puhutaan real food -trendistä, jonka kannattajat vannovat ruoan terveellisyyden ja jalostamattomuuden nimeen. Terveellisten ja ravinnerikkaiden tuotteiden kysyntään kannattaa vastata, eikä lisääntyvä kasvispainotteisen tai vegaanisen elämäntavan lisääntyminen vähennä tuoreiden kasvisten merkitystä ravintoloiden tarjonnassa. Vitamiini- ja hivenaineita täynnä olevat superfoodit, kuten kaalit, sopivat erityisen hyvin täydentämään ruokavalioita, joihin eläinperäiset tuotteet eivät kuulu.

Bimi-parsakaalia viljellään myös Suomessa, mutta Espanjan satokausi takaa sen saannin ympäri vuoden. Espanjalaisen Redi-parsakaalin ja lehtikaalin sesonki on marraskuusta toukokuuhun.

Kiinnostuitko? Löydät tuotteet Kespronet-tilauskanavasta seuraavilla koodeilla:
21734537 Bimi Varsiparsakaali 500g Espanja
21734555 Varsiparsakaali violetti 500g Espanja
21299551 Lehtikaali 200g Espanja 1lk

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä