Hevivinkki: Tuore minttu raikastaa sesongin ruokalistan

Mintun monipuolisuus ja mahtavan raikas maku sopivat lähestyvään kevät- ja kesäsesonkiin mahtavasti. Poimi tästä raikkaimmat ideat omalle ruokalistallesi!

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Kespro

Alkuperäinen julkaisu 13.03.2020.

Tuore minttu on tuttu, mutta suomalaisissa ravintoloissa – joitakin drinkkejä lukuun ottamatta – vielä harmittavan vähäisessä käytössä oleva yrtti. Tämä on sääli, sillä todellisuudessa jo pienikin lisä tuoretta minttua nostaa useamman ruoan makuelämyksen uudelle tasolle.


Mintun hienostuneen aromaattinen ja raikas maku sopii kevään ja kesän tarjontaan täydellisesti!

drinkki-minttu-kesä

Taatusti tuoreimmat ja raikkaimmat ideat mintun käyttöön ravintolakeittiössä

Minttua on perinteisesti käytetty lammasruoissa sekä jogurttikastikkeissa, jotka jäisivät kaipaamaan sitä kuuluisaa ”viimeistä silausta” ilman sitä. Saman makutaian minttu tekee myös monessa muussa ruoassa. Lue alta, miksi tuoretta minttua kannattaa lisätä tilauslistalle ja annoksiin reilusti aiempaa useammin!

lammas-granaattiomena-minttu-annos

Minttu salaateissa

Salaateissa, kasvislisäkkeissä ja delitarjonnassa tuoreen mintun maku suorastaan hurmaa. Kokeile vaikka salaattia, jossa minttu saa babypinaatin, granaattiomenansiemenet, rapeiksi ja pähkinäiseksi uunissa paahdetut kikherneet sekä rouhitut pistaasit maistumaan vastustamattomalta.

Minttua kannattaa lisätä myös ruokaisampiin salaatteihin, kuten tabboulleh-, pasta- ja couscous-salaatteihin, joiden makua minttu raikastaa täydellisesti.

herne-hummus

Minttu kastikkeissa ja ruokalistan lisäkkeissä

Tuore minttu on tuttu tzatziki- ja jukurttikastikkeissa mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen myös pestojen seassa. Mintun maustama pesto sopii erinomaisesti marinointiin, pastoihin sekä kalan, kanan ja lihan kanssa tarjottavaksi.

Minttu virkistää lisäksi osana majoneeseja, tahnoja ja hummuksia. Kokeile vaikka herkullista ja helposti valmistuvaa valkopaputahnaa, johon mintun lisäksi makua antavat sitruuna tai lime, suola ja oliiviöljy. Muista kevät- ja kesäkauden listalla myös ihanan vihreä ja raikas hernehummus!

Freesaa tuoreella mintulla myös lisäketarjonta. Tuoreesta minttulisästä ilahtuvat ainakin uunissa paahdetut, rouhitulla pistaasilla ja sitruunalla maustetut rosmariiniperunat, paahdetut tomaatit ja munakoisot sekä lisukeriisi etenkin silloin kun tarjolla on lämpimän mausteisia tai voimakkaan makuisia ruokia.

hernehummus-liha-alacarte

TOP 5 – mintun mahtavat makuparit

Minttu ja maukas juusto

Mintun raikkaan maun ohella suolaiset maut tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja täyteläisyyttä. Kokeile ainakin feta-, sinihome- ja vuohenmaitojuustoa.

Minttu ja pensasmustikka

Hurmaa tarjoamalla salaattia, jossa mintun ja pensasmustikan lisänä on mozzarellaa ja paahdettuja saksanpähkinöitä. Kokeile makuparia myös vaaleapohjaisen pizzan päällä, jota täydentämässä ovat hennon pippurinen rucola ja suolainen kylmäsavulohi.

Minttu ja Marokon makupaletti

Täyteläisen aromikkaat, pehmeät ja lämpimät pohjoisafrikkalaiset maut ovat juuri nyt trendikkäitä. Niiden ohella tuore minttu maistuu taivaalliselta, oli sitä jogurttikastikkeen joukossa, lisukeriisissä tai tuoreena annoksen pinnalla.

Minttu ja tomaatti

Minttu tuo tomaattia sisältäviin annoksiin raikasta twistiä! Kokeile tomaatti-kurkku-minttusalaattia, mintulla maustettua tomaattichuntneytä sekä uunissa paahdettuja tomaatteja, joiden maun minttu virittää vastustamattomaksi.

Minttu ja peruna

Paahdetut perunat, pinaatilla ryhditetty perunamuusi, perunasalaatti sekä keitetyt uudet perunat ihastuttavat entistäkin enemmän, kun viimeistelet rakastetut peruna-annokset tuoreella mintulla!


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä