Hevivinkki: Veriappelsiinirisotto

V niin kuin veriappelsiinirisotto eli alkuvuoden sesonkiannoksista suosituin!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Alkuvuosi tammikuusta maaliskuuhun on appelsiinien parasta aikaa, mutta veriappelsiini on poikkeus: sen vuosittainen lyhyestä mutta sitäkin mehukkaammasta sesongista kannattaa ottaa kaikki irti niin kauan kuin voi.

Veriappelsiinisadon kypsymisestä ja laadusta riippuen sesonki kestää noin tammikuun lopulta maaliskuulle. Sen aikana veriappelsiinien vivahteikkaan raikas maku, upea punasävy ja vertaansa vailla oleva mehukkuus takaavat, että tuttujen ruokien maku saavuttaa uuden ulottuvuuden.

kuorittu veriappelsiini

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen annos alkuvuoden listalle on veriappelsiinista valmistettu risotto. Sen makumaailma on samaan aikaan hienostuneen raikas, maukas ja elinvoimainen.

Lisää risottoon reilusti veriappelsiinin mehua, fileoitua hedelmälihaa sekä huolellisesti pestyn hedelmän kuorta raastettuna. Yrteistä tuore timjami tai salvia sopivat makumaailmaan mahtavasti, ja perinteisen risottojuusto parmesanin tilalla kannattaa veriappelsiinirisotossa kokeilla särmikästä pecorinoa. Mascarponenokare takaa samettisen täyteläisen makumaailman ja kuiva mineraalinen valkoviini täydellisen hapokkuuden.

Viimeistele veriappelsiinirisottoannos kuoriraasreella, pecorinomurulla ja versoilla. Tarjoa sellaisenaan alku- tai pääruokana tai pikkuannoksena tapas-tarjonnassa.

Kespron viiniasiantuntija Vesa Kaukjärven juomasuositus

”Tämä kehittynyt ja hyvän hapokkuuden omaava Alsacen Riesling on täydellinen match veriappelsiinirisoton kanssa. Viini on tarpeeksi voimakas risoton runsaan suutuntuman kanssa, ja sen makumaailmassa on risoton makua erinomaisesti täydentävää herkullista hedelmällisyyttä ja kypsää sitruksisuutta.”

Lisää tilauslistalle:

Vihannestukku Kespron tuottama Hevivinkki-juttusarja on omistettu kasviksille! Kirjoitukset tarjoavat tuoreimmat ideat sekä uutta inspiraatiota ajankohtaiseen tarjontaan. Keskiössä ovat sesongin parhaat raaka-aineet, kiinnostavimmat trendit ja ilmiöt sekä raikkaimmat ideat ravintolakeittiöön. Sosiaalisessa mediassa hevi-aiheista sisältöä löydät ja voit myös jakaa tunnistein: #hevivinkki #vihannestukku.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä