Tuoreimmat vinkit kevättalven tarjontaan Vihannestukku Kesprosta

Hevit kannattaa hyödyntää ravintolassa satokausien mukaan, sillä suotuisat vaikutukset ulottuvat liiketoiminnan vastuullisuudesta kannattavuuteen sekä viivan alle jääviin euroihin. Poimi tästä parhaat vinkit kevättalveen!

Julkaistu

Erottaudu sesongin sitruksilla

Mehukkainta satokauttaan pitkälle kevääseen antavat etelän lämmössä makeiksi kypsyneet appelsiinit ja muut sitrukset limestä greippeihin. Niistä valmistat helposti sesongin halutuimmat annokset – ja erotut muista!

Lounaalla raikkaita makuelämyksiä asiakkaille tuo taatusti esimerkiksi appelsiinilla maustettu uunikala tai kermainen kanaviillokki, jossa makutaikoja riisin kanssa tarjottavalle klassikolle tekevät appelsiinin kanssa sipuli, fenkoli ja rosmariini.

Vaativampaan tarpeeseen sopii hyvin esimerkiksi hiiligrillissä paahdettu lime, jolla saat kiehtovaa makua drinkkeihin, lisukkeisiin ja annoksiin. Kokeile myös luonteikasta greippiä, joka heltyy uunin lämmössä muscovadosokerin ja marengin maustamana jälkiruuaksi, jonka avulla herkkusuiden hurmiotila on taattu.

kuorittu veriappelsiini

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää valloittavaan veriappelsiiniin, aina kun voi, sillä tämän appelsiinilajikkeen satokausi kestää vuosittain vain noin tammikuun alusta maaliskuun lopulle – säätilasta ja saatavasta sadosta riippuen.

Veriappelsiini sopii moneen, ja on suorastaan haaste keksiä annosta, johon sen hennon punertava kuori, mehu tai hedelmäliha ei toisi trendikkyyttä ja ajankohtaista elämyksellisyyttä! Kokeile vaikka veriappelsiinilla maustettua kakkua, risottoa tai liittoa, jonka veriappelsiini ja buffalomozzarella muodostavat maalaisleivän päällä, salaatissa tai sellaisenaan. Ymmärrät ensipuraisulla, mistä puhumme.

Perunasta kannattavaa katetta - ja uusi somehitti?

Talvikuukausien aikana kunniapaikan ruokalistalla ansaitsee sitrusten ohella peruna, joka on edullinen ja yksi ravintolakeittiön monipuolisimmista raaka-aineista ympäri vuoden. Vaikka peruna on varsin perinteinen raaka-aine, eri lajikkeita hyödyntämällä valmistat helposti joka sesonkiin sopivia annoksia, joiden katteet ovat korkeat ja joissa piilee potentiaalia jopa uusiksi somehiteiksi!

Vai miltä sinusta kuulostaisi àla carte -listalla esimerkiksi valikoimamme uutuuslajike, viettelevän värinen Blue Congo, joka on paahtunut uunissa rosmariinin, ruususuolan ja oliiviöljyn syleilemänä trendikkääksi hasselbackan tavoin? Entä lounaalla tai lista-annoksen lisukkeena muusi, joka on saanut makua artisokasta tai väriä pinaatista tai suloisen lopputuloksen lupaavasta punajuuresta?

Pidä mielessä myös suosittu veitsikuorittu puikulaperuna, laadukas ja kattava Menu-perunatuotesarja sekä muut laajan perunavalikoimamme valmiit ja puolivalmiit jalosteet, joista valmistat annokset työtä säästäen ja tyylistä tinkimättä – myös kiireen keskellä.

viljelijä perunoita kourassaan

Vastuullisuutta, vaihtelua ja laatua tarjontaan

Talvisin, kuin kotimaasta on saatavilla kesää rajoitetummin tuoreita kasviksia, kannattaa juureksia sekä rapeita ja ravinnerikkaita kaaleja suosia ravintolakeittiössä mahdollisimman monipuolisesti. Ne ravitsevat värikkäästi, vastuullisesti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti – eli juuri niin kuin pitää!

Hiilijalanjäljeltään kotimainen valinta on vihreämpi, mutta kaikkien tuotteiden kohdalla ympärivuotinen saatavuus on Suomen pohjoisen ilmaston takia mahdottomuus. Aina kun kotimaan sato on syöty, tarjolla on parasta tuoretta mahdollisimman läheltä. Tuontituotteiden tuotantoketju kasvatuksesta kuljetukseen ja varastointiin on optimoitu mahdollisimman tarkasti, mikä takaa vihannestukun runsaan, laadukkaan ja vastuullisen valikoiman, vuodenajasta riippumatta.

hummusta ja muuta lähi-idän ruokaa lautasilla

Hyödynnä talviaikaan ylpeydellä juuresten ja kaalien koko kirjo, niin saat helposti kannattavaa vaihtelua tarjontaan. Kun suosit eri valmistustapoja ja rohkeitakin makuyhdistelmiä, yllätät asiakkaasi yhä uudelleen.

Paahtaminen on hyvä ja vaivaton tapa korostaa kaalien ja juuresten makua. Se myös lisää koukuttavaa suutuntumaa ja säilyttää värin esimerkiksi keittämistä paremmin. Mikäli mahdollista, pese juurekset huolellisesti ja jätä kuoret paikoilleen. Näin minimoit sekä hävikin että hukkaan menevien ravintoaineiden määrän. Pilkottuja ja puolivalmiita tuotteita käyttämällä säästät työtä ja aikaa, eikä hävikkiäkään synny, kun kokattavissa on pakkauksen koko sisältö.

Kokeile salaateissa tai annosten lisukkeena vaihteeksi timjamilla ja fetamurulla maustettua paahdettua lanttua, palsternakkaa tai keltajuurta. Kypsä punajuuri tai porkkana taipuvat leivonnaisiin tai vaikka trendikkäiden hummusten aineksiksi. Muista, että kaalikin kesyyntyy uunin lämmössä hetkessä sen väristä riippumatta, ja pestolla tai harissalla maustettuna sen makutakuu ja suosio on taattu!

Myöhemmin maaliskuussa on luvassa lisää ajankohtaista satokausiasiaa sekä tuoreita hevi-ideoita. Silloin valmistaudutaan lähestyvään kevääseen sekä pääsiäiseen. Odotettavissa myös uutuuksia valikoimaan, joten pysythän kuulolla!

Tuorein terveisin,
Kespro Vihannestukun tiimi

Kespro Vihannestukku tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä niiden aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat ideoita ja inspiraatiota tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä