Hospitaly Forum 2017 –tapahtuman antia

Hospitality Forum kokosi jälleen yhteen matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan ammattilaiset. Mukana oli erinomainen kattaus puhujia antamassa erilaisia näkökulmia talouteen, johtamiseen ja markkinointiin liittyen.

Julkaistu

Tapahtuman avauspuheenvuoron piti MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi, joka piti katsauksen matkailu- ja ravintola-alaan. Näkymät vaikuttavat tehdyn mara-alan jäsenkyselyn perusteella positiivisilta ja sekä ravintola- että majoituspuolen liikevaihto jatkaa kasvuaan. Kesäsesongista alan yrityksillä on vahvat odotukset ja peräti kolme neljästä tutkimukseen vastanneesta odottavat myynnin kasvavan edellisvuodesta. Myös vuodesta 2009 jatkunut majoitusalan heikko liiketulos näyttää hienoista paranemista. Puheessaan Lappi peräänkuulutti poliittista rohkeutta päätösten tekijöille mm. alan kannattavuuden parantamiseen sekä kilpailun neutraalisuuteen liittyvien asioiden ratkaisemiseksi. Petter Stordalen puhumassa Hospitality Forum 2017 -tapahtumassa Päivän energisimmästä esityksestä vastasi Nordic Choice Hotelsin omistaja Petter A. Stordalen, joka kertoi hotelliketjunsa tiestä yhdeksi Skandinavian suurimmista. Puheessaan hän korosti päättäväisyyden ja toimeenpanon merkitystä strategian toteutuksessa sekä kykyä mukautua muuttuviin olosuhteisiin.

Stordalenin jälkeen yleisön maan pinnalle palautti kuivaksi ekonomistiksi itseään tituleerannut kansanedustaja Juhana Vartiainen, joka loi kuitenkin värikkäin vertauksin katsauksen talousasioihin. Vartiaisen mukaan terveyspalvelut ja matkailu ovat varmat kasvualat, joihin Suomen on syytä panostaa ja päästettävä irti ”teollisuusfetissistään”. Vartiaisen esityksen jälkeen elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi omassa puheenvuorossaan, että myös valtionhallinnossa on viimein huomattu matkailu- ja ravintola-alan työllistävä ja kasvua lisäävä vaikutus. Anne Korkiakoski puhumassa Hospitality Forum 2017 -tapahtumassa Lintilän jälkeen hallitusammattilainen ja markkinoinnin puolestapuhuja Anne Korkiakoski piti tapahtumayleisöä herättelevän esityksen ja kannusti suomalaisyrityksiä muihin maihin verraten panostamaan rohkeasti lisää markkinointiin sekä lisäämään osaamista sillä saralla. Suomalaisissa yrityksissä on perinteisesti ajateltu markkinointia kulueränä, kun taas Korkiakosken mukaan se pitäisi sitä vastoin nähdä investointina ja yrityksen ydinprosessina.

Haaga-Helian Pasi Tuominen demonstroi omassa esityksessään, kuinka virtuaalimaailmasta saa aidon kaltaisen kokemuksen ja miten se muuttuu ostopäätökseksi. Tapahtuman viimeisenä esiintyjänä Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi piti persoonallisen ja havainnollisen esityksen johtamisesta sekä asenteen merkityksestä ”porilaisella powerpointilla” eli fläppitaululla höystettynä. Kaiken kaikkiaan päivän anti oli värikäs ja erityyppisten esiintyjien myötä tapahtuma tarjosi monipuolisesti näkökulmia sekä uusia ajatuksia. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi puhumassa Hospitality Forum 2017 -tapahtumassa

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä