Hyginet-järjestelmä ravintoloiden omavalvontaan

Juvenes-Yhtiöissä päivittäisessä työn laadun säilyttämisessä toimii digitaalinen hygieniasuunnittelujärjestelmä HygiNet.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Kiilto

Juvenes-Yhtiöt on juuri päivittänyt ympäristöpolitiikkansa, jossa halutaan korostaa erityisesti toiminnan läpinäkyvyyttä.

– Meillä on jo vuosia ollut käytössä toimiva ympäristöjärjestelmä, jota nyt on tarkistettu vielä enemmän tämän päivän tarpeita vastaavaksi. Asiakaskuntamme on aktiivinen ja tiedostava – samoin yhteistyökumppanimme. Halusimme kirjoittaa ympäristövastuullisesta toiminnastamme teesit, jotka ohjaavat meitä päivittäisessä työssämme hyvän tulevaisuuden edistämiseksi, kiteyttää Juvenes-Yhtiöiden hankinnoista ja toimitusketjuista vastaava kehityspäällikkö Nina Lyytinen.

Läpinäkyvää vastuullisuutta

Juvenes-Yhtiöissä halutaan myös tuoda avoimesti esiin jatkuvasti tehtävää ympäristötyötä. Yhtiön nettisivuilla on listattu yrityksen ympäristöpolitiikan pääkohdat ja päivitykset, ja kumppaneiksi valitaan toimijoita, jotka toimivat samalla arvopohjalla. Yksi merkittävä yhteistyökumppani on ensi vuonna satavuotisjuhliaan viettävä, puhdistus- ja hygieniaratkaisuja tarjoava Kiilto-konserni.

Kiillon siivous- ja keittiöhygieniatuotteiden lisäksi Juveneksella on käytössään digitaalinen hygieniasuunnitelma HygiNet. Järjestelmän tarkoituksena on helpottaa asiakkaan työtä ja kytkeä hygieniasuunnittelu luontevaksi osaksi arkea.

Hyginet digitaalinen hygieniasuunnittelujärjestelmä älypuhelimen näytöllä

Kiillon puhtaus- ja hygienia-asiantuntija Tommi Orte nostaa järjestelmän parhaiksi puoliksi raportoinnin helpottumisen ja ennen kaikkea ajan säästön.

– Resurssit ovat tänä päivänä tiukassa ihan joka paikassa, siksi kaikki säästö on tervetullutta – ilman, että tingitään toiminnan laadusta tai turvallisuudesta. Digitaalisen järjestelmän tuoma ajansäästö antaa aikaa sille omalle varsinaiselle työlle. Hygieniasäännöistä pidetään huolta, mutta HygiNetin avulla valvonta hoituu järjestelmällisesti ja tehokkaasti. Järjestelmä toimii myös tietopankkina. Faktatiedot löytyvät aina samasta paikasta, ilman että kirjallisia dokumentteja täytyisi säilytellä eri paikoissa. Säästyy sekä hermoja, luontoa että työaikaa.

Tärkeä työkalu omavalvontaan

Juvenes-Yhtiöiden toimipisteiden omavalvonnasta vastaava controller Johanna Forsman kertoo sähköisen hygieniasuunnitelman olevan sekä hänelle että eri toimipaikkojen vastaaville erittäin tärkeä työkalu.

– Meillä on useita toimipisteitä, joiden omavalvontaa, mittauksia ja raportteja pääsen näkemään omalta päätteeltäni tai mobiilisti. Järjestelmän kautta voin tarvittaessa välittömästi puuttua eteen tuleviin kysymyksiin ja tieto kertyy yhteen paikkaan – myös viranomaisten vaatimaa seurantaa varten.

Käyttäjätarpeiden mukaan muokattavaan HygiNetin uuteen versioon on mahdollista myös räätälöidä omia tuotekohtaisia tai kausiluontoisia asioita ja uutisia sekä videoita ja kuvallisia ohjeita.

Johanna Forsman kertookin visuaalisten ominaisuuksien tulevan käyttöön Juveneksella etenkin uusien työntekijöiden perehdyttämisessä.

– Alalla tulee yhä enemmän huomioida, että henkilökunnan tietotaito ja kansallisuudet voivat olla erilaisia. On olennaista, että yhteiset ohjeet, toimintatavat ja vaikkapa käyttöturvatiedotteet ovat mahdollisimman yksiselitteisiä ja helposti ymmärrettäviä kaikille.

Myös järjestelmän käyttöönotto on vaivatonta, eikä mitään erityistä teknistä osaamista tarvita.

– Jos osaa käyttää kännykkää, osaa käyttää myös HygiNetiä, Tommi Orte vakuuttaa.

HygiNet

  • digitaalinen hygieniasuunnitelma aina saatavilla
  • lakisääteiset velvoitteet ja muut hygieniatiedot samassa paikassa
  • hyvästit ruutuvihkomuistiinpanoille
  • ajantasaiset tuotetiedot
  • jatkuva päivitys


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä