Hyppy tulevaisuuden premium-burgereihin Haaga-Helian kanssa

Kespro järjesti yhteistyössä Lantmännen Unibake kanssa "burger-battlen", jossa teemana oli premium burger ja kilpailun osallistujina ravintola-alan tulevaisuuden vaikuttajia Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Julkaistu

Teksti

Kaisa Kivistö, Lantmännen Unibake

Kuvat

Kespro

”Miltä tulevaisuuden premium burger näyttää?”-kysymys ohjasi Lantmännen Unibaken ja Kespron ottamaan yhteyttä Haaga-Helian restonomiopiskelijoihin yhteistyöprojektin merkeissä. Miksipä arvuutella tulevaisuuden trendejä konttorilla, kun voi laittaa laajan kattauksen burgerien tarvikkeita esille ja antaa tulevaisuuden alan vaikuttajien kertoa mielipiteensä. Eräänä perjantaina oli siis aika kaivaa esille parhaat hampurilaissämpylät sekä laadukkaat täytteet moneen makuun ja katsoa, mitä syntyy.

Kolmen hengen tiimit suunnittelivat kolme erilaista tulevaisuuden burgeria, joista jokainen oli ainutlaatuinen. kilpailijat valmistamassa annoksia

Selkeiksi teemoiksi nousivat:

Vastuullisuus

Tulevaisuuden premium burgerin nähtiin ottavan kantaa kestävään kehitykseen. Naudanliha ei välttämättä ole enää niin muodissa tulevaisuudessa, joten burgeriin ajateltiin vegaanisia vaihtoehtoja tai esimerkiksi pulled porkin sekaan sirkkoja, perunaa ja sipulia tekemään täytteestä edullisempaa ja ekologisempaa luopumatta proteiinin määrästä.

Ajankohtaisuus

Sesonkeja ja sen hetken tapahtumia tullaan hyödyntämään entistä enemmän. Keväällä syödään vaikkapa parsaburgeria! Kyllä kuninkaalliset häätkin voivat ansaita oman burgerin, niin miksei moni muukin tapahtuma.

Fine dining

Burgerien kysyntä on niin suuri, että fine dining -burgereille tulee olemaan hyvät markkinat. Yksi tiimi ideoi, kuinka tartar saa uuden twistin osana premium burgeria.

Ylivertaiset maut

Klassikkoburgereita on varmasti jatkossakin. Mutta tulevaisuudessa ylivertaiset maut ja makuyhdistelmät nousevat päärooliin. Huikeat maut, kuten roomalaisella perinteellä haudutetut tomaattikastikkeet ja voilla viimeistellyt kiiltävät hampurilaissämpylät nousivat esille työpajassa. Burger-battlen voittajajoukkue Hyväntuulisen kilpailun voiton vei ”Team RusT H I C C” eli Elina Viitaniemi, Sami Tattari ja Tuomas Salminen. Heidän kolme voittoburgeriaan olivat Äijämättö sirkan kera, vegaaninen burger tofulla ja avokado-basilikamajoneesilla sekä roomalaisia perinteitä kunnioittava burger Italian mauilla. Heidän tiiminsä sai kiitokset erinomaisesta mausta ja mietityistä kokonaisuuksista. Mutta ei voittoa helposti saatu – vastassa oli muiden muassa mykistäväksi kutsuttu tartarburger sekä raadin timanttisiksi kuvailemilla pekoniin käärityillä parsoilla tuunattu burger. Burger-battlen tuomaristo Raati eli Kespron Timo Kantola ja Anssi Nurminen sekä Lantmännen Unibaken Sami Lehtonen saivat, mitä toivoivat. He odottivat positiivista tarinankerrontaa, kaupallisuutta ja uusia ideoita – niitä he saivat joka tiimiltä.

Premium-burgerin ainekset

Nyt, kun päivän teemana oli premium burger, oli hyvä selvittää mikä tekee burgerista tavallista paremman. Osallistujien vastauksissa korostui ylivertainen laatu ja oma filosofia. Burgereilta kaivattiin laadukkaita raaka-aineita, tarkkoja reseptivalintoja sekä omaa näkemystä, esimerkiksi omaa burgerifilosofiaa, talon kastikkeita tai majoneeseja. Toiveena monilla oli, että burger olisi osa mietittyä kokonaisuutta, jossa hyvät ranskalaiset, pikkelsit ja muut lisukkeet viimeistelevät annoksen. Yhtä mieltä oltiin siitä, että burgerilla saisi lähteä nälkä nyt ja tulevaisuudessa!

Italian burger

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä