Keittiömestarin vinkit parempiin burgereihin

Marko Hirvosen viisi muistisääntöä täydelliseen burgeriin

Julkaistu

Teksti

Ida Ijäs

Kuvat

Lantmännen Unibake

Lantmännen premiumpaketti 2021 kokki

Burgerit jatkavat suosiotaan Suomessa ja maailmalla. Leipomoyritys Lantmännen Unibaken tutkimusten mukaan kuluttajat odottavat burgereilta nyt herkullisuuden lisäksi myös houkuttelevaa ulkonäköä. Lantmännen Unibaken keittiömestari Marko Hirvonen vinkkaa, kuinka burgerista saa vieläkin maistuvamman ja ulkonäöltään herkullisen.

Lantmännen premiumpaketti 2021 sampylat

1. Sämpylä huomataan ensimmäisenä

Lantmännen Unibaken tutkimuksen mukaan 74,5 prosenttia vastaajista piti sämpylän korkeaa laatua tärkeänä tai erittäin tärkeänä hyvälle burgerille. Sämpylällä siis todella on väliä. Hyvän burgerisämpylän rakenne on pehmeä ja ilmava, jotta siitä on helppo haukata. Sämpylä on parhaimmillaan lämpimänä, esimerkiksi paahdettuna tai parillan kautta tehtynä. Burgerisämpylät voivat nykyään olla myös muutakin kuin klassinen sämpylä seesaminsiemenillä. Sämpyläksi voi valita esimerkiksi briochen, perunasämpylän tai juureen leivotun sämpylän.

2. Anna pääraaka-aineen loistaa

Laadukkaan pääraaka-aineen käytöstä ei kannata joustaa. Esimerkiksi hyvä burgerpihvi kannattaa valmistaa rasvaisemmasta jauhelista. Mehevin pihvi paistuu mediumina, ja nyt suosiossa ovat myös "smash burgerit", jossa pihvi painetaan prässillä pannulle. Oli burgerin täytteenä sitten liha-, kala- tai kasvispihvi, kannattaa makuun ja huolelliseen valmistukseen panostaa.

3. Kokoa fiksusti

Burgerin kokoaminen ei saa viedä liikaa aikaa. Kokoamisjärjestys on siis hyvä miettiä toimivaksi prosessien ja myös syöjän kannalta. Parhaiten burgeri syntyy, kun pihvi laitetaan viimeisten joukossa kuumana burgeriin ja juusto on saanut sulaa kunnolla. Kastikkeet kannattaa lisätä sämpylälle, jotta lihan tai kalan nesteet eivät kostuta sämpylää liikaa.

4. Yksinkertainen on kaunista

Burgereissa sanonta "less is more" toimii usein parhaiten. Jokaisella aineksella tulisi olla oma roolinsa burgerin maussa tai rakenteessa. Burgeriin voi tuota toisinaan täydentäviä vastakohtia: esimerkiksi tulisen kastikkeen kanssa sopii makeampi sämpylä, kuten brioche.

5. Asiakas mielessä

Oma asiakaskunta ja sen mieltymykset kannattaa muistaa. Osa burgerinsyöjistä pitää perusasioista ja osa taas arvostaa hifistelyä. Burgerin koko on myös monelle ratkaiseva: jotkut pitävät enemmän suuremmista "mättöburgereista", toiset taas arvostat pienempää kokoa. Myös vegaaniasiakkaat on tärkeää huomioida burgereissa. Lantmännen Unibakella on myös laaja valikoima vegaanisia hampurilaissämpylöitä. Reseptiikkaa suunnitellessa kannattaakin jututtaa asiakkaita ja henkilökuntaa.

Lantmännen Unibake Finland

  • Leivonnaispakasteisiin erikoistunut yritys, joka on osa yli 20 maan leipomotoiminnan muodostamaa kokonaisuutta.
  • Valikoimissa on kaikkea taikinoista tarjoiluvalmiisiin tuotteisiin, kuten leipiä, kahvileipiä ja fast food -tuotteita.
  • Suomessa Lantmännen Unibaken edustamia tuotemerkkejä ovat Vaasan, Schulstad Bakery Solutions, Vaasan Kotiuunin, Moilas Gluten-Free ja uutena myös Vaasan Street Food.
  • Lantmännen Unibake on osa Lantmännen konsernia, joka on Pohjois-Euroopan johtava yritys maatalous-,koneisto-,bioenergia- ja elintarvikesektorilla

Vaasan Street Food uudistuu - burgerisämpylöiden valikoima laajenee

Lantmännen Unibaken fast food -valikoima uudistuu tänä vuonna ja tuo mukanaan myös burgerisämpylöiden uutuuksia. Monet aikaisemmat Schulstad Bakery Solutions -sämpylät muuttuvat Vaasan Street Food -brändin alle, joka on tuttu merkki kotikeittiöistä, mutta on saatavilla myös ammattilaisille. Tukusta tuotteet löytää uusista Vaasan Street Food -laatikoista. Suurin osa Lantmännen Unibaken fast food -sämpylöistä leivotaan Vantaan Petikon leipomossa. Valikoimassa on mukana myös kansainvälisiä makuja, kuten Pretzel Burger Saksasta.

Kuka voittaa Burger Battlen?

Omia burgerinvalmistustaitojaan voi lähteä haastamaan maaliskuussa Burger Battleen. Lantmännen ja Food Camp Finland etsivät parhaillaan Suomen parasta burgerimestaria. Burger Battle on keittiömestareille ja kokeille suunnattu premium-burgerien valmistuskisa, joka antaa tilaisuuden edistää omaa ammattitaitoa ja uraa. Hakuaika on käynnissä vielä hetken 15. tammikuuta asti. Kisa huipentuu semifinaaleihin ja finaaleihin 3.-4.3.2021. Lisää kisasta voi lukea osoitteesta www.burgerbattle.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä