Premium-burgerilla katetta ravintolan kesämyyntiin

Supersuositut ja trendikkäät burgerit tuovat helposti katetta, joten nyt on korkea aika suunnitella talon oma burger.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Lantmännen Unibake

Burgerit ovat klassikkoruokaa. Enää ei kuitenkaan puhuta pelkästään perinteisestä sämpylä+pihvi+juusto+tomaattiviipale+majoneesi-yhdistelmästä. Tämän päivän burgereista löytyy vaihtoehtoja ja valinnanvaraa. Maistuvassa burgerissa voi yhtä hyvin olla angushärkää, possunniskaa tai paneroitua kanaa. Kasvissyöjän hampurilainen rakentuu vaikkapa mustapapupihveistä, linsseistä tai avokadosta. Makumaailmat ja vaihtoehdot ovat loputtomat.

– Hampurilainen on keittiöprosesseiltaan suhteellisen helppo tuote. Toki se vaatii paikan päällä kokoamisen, mutta monia komponentteja on mahdollista hyödyntää esivalmisteltuna. Burger on annoksena tehokas ja myös todella vetovoimainen. Laadukkaista burgereista kuluttajat ovat myös valmiita maksamaan, kertoo Lantmännen Unibaken Kaisa Kivistö.

Erilaisia paahdettuja hampurilaissämpylän puolikkaita pinossa

Oman talon burger antaa pelivaraa hinnoitteluun

Premium-burgerit ovat kovassa nosteessa. Monen fine dining -ravintolankin ruokalistalta löytyy hyvistä raaka-aineista huolella valmistettu oma signature burger. Vaikka burgereiden eroista puhuttaessa usein pohditaan sisältöä, Kaisa Kivistö muistuttaa myös sämpylän merkityksestä. Kokonaisuuteen valittu sämpylä voi olla juuri se juttu, jolla voi erottua.

– Taikinassa voi olla vähän erilaista makua, esimerkiksi briochesämpylässä on kivaa voin makua. Ripotteet tuovat sämpylään näyttävyyttä ja suutuntumaa, ja joissain sämpylöissä jujuna on pinnan kuviointi tai kiilto. Oman ravintolan tyyliin valittu tietty sämpylä tekee burgerin trendikkääksi.

Kun tehdään burgeria, tehdään se suurella sydämellä.

– Ja samalla kun annos näyttää ainutlaatuiselta, se antaa pelivaraa hinnoitteluun, Kivistö vinkkaa.

– Haluammekin ehdottomasti inspiroida kehittämään talon signature burgerin. Kannattaa pohtia ja testata mikä on juuri teidän kastikkeenne, millainen on talonne näköinen pihvi ja millaisia vihanneksia laitetaan väliin. Lopuksi hyvin valittu herkullinen sämpylä kruunaa kaiken ja tuo tuotteelle halutun ulkonäön.

Kaikki käy burgerin väliin

Kaikki Lantmännen Unibaken fast food -sämpylät ovat vegaanisia. Ja väliin voi laittaa mitä tahansa. Kaisa Kivistö kertoo, kuinka heidän omissa ideoinneissaan ja ”burger battleissa” on ollut välillä todella villejäkin ehdotuksia hampurilaisten sisällöksi.

– Koskaan ei ole vielä löytynyt huonoa vaihtoehtoa tai jotain, mikä ei toimisi. Kaikki käy burgerin väliin, ei tarvita kuin rohkeutta ja kokeilumieltä. Paras vinkkini onkin, että kun tehdään burgeria, tehdään se suurella sydämellä.

Erilaisia paahdettuja hampurilaissämpylöitä uunin pellillä

Kesän kuumin burger

Takuuvarma kesähitti on jalkapallon MM-kisojen kunniaksi suunniteltu SBS Football Burger. Jalkapallon pintakuviota mukaileva premium-sämpylä on taikinaan lisätyn maissin ansiosta erityisen kuohkea ja rakenteeltaan erinomainen, herkullinen valinta.

Pekoni Sriracha Burger (10 kpl)

 • 10 kpl SBS Football Hampurilaissämpylä
 • 10 kpl hampurilaispihvi
 • 10 viipaletta cheddarjuustoa
 • 20 viipaletta pekonia
 • 400 g srirachamajoneesia
 • jääsalaattia
 • 300 g tomaattia
 • 100 g sipulia
 • Voitele hampurilaissämpylä öljyllä tai voilla, ja paahda.
 • Aseta sämpylälle kastiketta ja salaattia. Lisää grillattu pihvi sulan cheddarin ja rapean pekonin kera.
 • Tarjoa ison maustekurkun kanssa.

SBS Football Hampurilaissämpylä on myynnissä vain kesän 2018 ja tilattavissa Kesprosta.

Burgerin arkkitehtuuri

 • Sämpylän aromit saa parhaiten esiin paahtamalla sitä paistinpannulla, paahtimella, grillipannulla tai uunissa.
 • Käytä raikkaita ja rapeita vihanneksia, joita voi myös marinoida ja grillata. Sipuli toimii raakana tai karamellisoituna.
 • Kastikkeet antavat mehevyyttä ja makua.
 • Juusto täydentää ja korostaa muita makuja. Testaa myös esimerkiksi sinihomejuustoa tai goudaa.
 • Pihvissä tärkeää on sopivan laadun ja rasvaisuuden valinta. Muista myös kalat ja vegaanivaihtoehdot.

lantmannen-unibake.com

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä