Hyvää tekevä kaura

Tiesitkö, että kaura on ominaisuuksiltaan erinomainen vaihtoehto riisille niin ravitsemuksen kuin ympäristöystävällisyydenkin näkökulmasta?

Julkaistu

Kaura on vastuullinen valinta

Riisin hiilijalanjälki on todellisuudessa jopa nelinkertainen kotimaiseen kauraan verrattuna. Riisinviljelyn ongelmana ovat esimerkiksi torjunta-aineiden käyttö ja maaperän saastuminen. Riisi menestyy märissä kasvuolosuhteissa ja sen viljely aiheuttaakin maaperän eroosiota ja ravinteiden huuhtoutumista ympäristöön.

Kaura taas käyttää vettä ja ravinteita erittäin tehokkaasti, eikä aiheuta ravinteiden huuhtoutumista. Lisäksi on huomioitava kuljetuspäästöt. Rahdin osuus on melko pieni ruuan kokonaispäästöistä, mutta lähellä tuotettu vilja on silti parempi valinta. Valitsemalla kotimaisen vaihtoehdon tuet samalla suomalaista viljelyä, koko tuotantoketjua ja työllistymistä. Ravitsemuksellisesti kaura voittaa riisin sen sisältämän kuidun ja erittäin hyvän proteiini-, aminohappo- ja rasvakoostumuksen ansiosta.

Vastuullista vaihtelua annoksiin

Oletko kokeillut riisin kotimaisia vaihtoehtoja esimerkiksi lounastarjoilussasi? Muista trendikkäät ohra ja kaura, joilla saat helposti vastuullista vaihtelua tarjontaan. Runsaasti kuitua sisältävä ohra kannattaa valita rikottuna suurimona, joka kypsyy kokonaista suurimoa huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Monessa tuoteryhmässä suosiota saanut kaura jatkaa menestystään, ja nyt myös Menu viljatuotteet saavat täydennystä kaurasta.

Uutuustuote Menu kaurasuurimo on keittämisen jälkeen tarjoiluvalmis tuote, jolla on erittäin laadukkaat ravintoarvot. Kaurasuurimon pehmeästä, hieman riisiä muistuttavasta, koostumuksesta johtuen se soveltuu loistavasti vaihtoehdoksi riisille. Ravintola-asiakkaat kaipaavat jatkuvasti vaihtelua ruokalistoille ja Menu kaurasuurimo on trendikäs sekä kustannustehokas ratkaisu tähän haasteeseen. Tuotteella on myös Sydänmerkki ja Hyvää Suomesta -merkki.

Tuotteet

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä