Vastuullista viljaa lisäkkeeksi

Lisäkkeet täydentävät aterian kokonaisuudeksi. Niillä voi vaikuttaa paitsi asiakkaan ruokakokemukseen, myös kirkastaa yrityskuvaa vastuullisuuden ja lähiruoka-ajattelun näkökulmasta.

Julkaistu

Suomalaisten ravintolalautasille mahtuisi yksin biodiversiteetin eli luonnon ja viljalajikkeiden monimuotoisuuden säilymisen näkökulmasta lisäkkeiksi nykyistä enemmän kotimaista viljaa, kuten ohraa, kauraa ja spelttiä.

Ravintolasiakkaat arvostavat kauraa myös sen kuitupitoisuuden (17 g/100 g) ansiosta. Se on asia, josta ravintolassa kannattaa asiakkaille kertoa.

Kaurasta saa helposti laadukkaan ja herkullisen risoton. Kaura on myös riisiä kypsennysystävällisempi vaihtoehto, sillä se ei vaadi yhtä paljon seisomista kattilan vieressä. kuin risotto. Menu Kaurasuurimot soveltuvat myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Hyödynnä keitetty ohra tai kaura tarjoamalla se paistetun riisin tapaan. Vihanneksia voi vaihdella maun ja saatavuuden mukaan.

Edellisen päivän keitetyt viljalisäkkeet voi tarjota myös salaattipöydässä tai ruokaisissa lounassalaateissa.

Tiesitkö?

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) ja WWF:n tutkimusten mukaan 75 % kaikesta syödystä ruoasta tulee vain 12 kasvista ja 5 eläimestä, vaikka maailmassa on noin 20 000 syötävää kasvia. Maailmanlaajuisesti 60 % ravinnostamme koostuu kolmesta viljasta: vehnästä, maissista ja riisistä.

menu-lehti 1-2022 casual dining viljat 0090-(1) Muista kaurarisotto myös pääsiäisenä! Tarjoa silloin grillatun karitsan ulkofileen kanssa. Lautaset: Like by Villeroy&Boch, Lave-sarja

Resepti: kauralisäke


Ostoslistalle:

Juomasuositus

LORNANO COMMENDATOR ENRICO 2015, TOSCANA, ITALIA, 21625905 75 cl 21,90 plo

Italialainen, supertoskanalainen täyteläinen punaviini kruunaa grillatun karitsan. Viinin kypsät tanniinit ja tammikypsytyksen tuoma mausteisuus ovat erinomaisessa tasapainossa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä