Jäätelökesä – panosta tarjoiluun ja nosta katetta!

Suomalaiset kuluttavat jäätelöä eniten Euroopan maista, jopa 13 litraa vuodessa henkeä kohden. Kespron Menu-jäätelöt ja lisukkeet luovat houkuttelevan tarjonnan, mutta pitävät kustannukset ja hävikin kurissa. Hyödynnä ratkaisut ja kasvata kesämyyntiä!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro, Unsplash & Adobe Stock

Kun perusmakujen valikoiman rikastaa erilaisilla lisäkkeillä, täyttää se eri mieltymyksien ja ruokavalioiden tarpeet. Hyödynnä esillepanossa sesongin raaka-aineet ja hyvin säilyvät kastikkeet, hillot ja siirapit. Näin tuotteen houkuttelevuuden lisäksi myös sen katetta on helppo kasvattaa.

Kespron Menu-tuotemerkin valikoimassa on viiden litran kermajäätelöitä kolmessa eri maussa: vanilja, mansikka ja suklaa. Lisäksi valikoimasta löytyy kotimaisia, vegaanisia vaihtoehtoja käytännöllisissä 2,5 litran pakkauksissa, joiden makuina ovat mango, vadelma ja suklaa. Nostalgiannälkäisille valikoima tarjoaa kermaisen Vanhanajan vaniljajäätelön viiden litran vuoassa.

Näillä jäätelöillä luot hyvän perusvalikoiman:

Lisää makua ja näyttävyyttä

Kesä on luonnollisesti paras sesonki tuoreiden marjojen ja yrttien hyödyntämiseen. Koristele jäätelöannos näyttävästi mansikoilla, mustikoilla tai vadelmilla, lisää muutama mintunlehti ja viimeistele syötävillä kukilla tai tomusokerilla. Pieni lisä tuo suuren muutoksen annoksen houkuttelevuuteen ja makuun. Näin lisäkatteen pyytäminen on perusteltua. Jäätelö on ennen kaikkea mielihyväostos, minkä ostopäätökseen vaikuttaa vahvasti tuotteen ulkonäkö. Miksi et esittelisi annoksia kuvina markkinoinnissa tai listalla?

Kespro jaatelo Tuoteluettelo-2 2023-185 Pienillä yksityiskohdilla nostat annospallon uudelle tasolle. Muista hyödyntää koristeluun myös esimerkiksi syötäviä kukkia ja muita koristeita!

Menu-valikoiman valmiit, helposti annosteltavat kastikkeet lisäävät vaihtoehtoja makupareihin ja tuovat jäätelöannoksen rakenteeseen vaihtelua. Makuina Menu-kastikkeissa ovat suklaa, mansikka, salmiakki–lakritsi, suolainen kinuski ja kinuski.

Myös makeiset jäätelön päällä houkuttelevat varsinkin perheen pienimpiä. Muutamalla vaahtokarkilla, kastikkeella ja kermavaahdolla jäätelöpallo muuttuu mielikuvitukselliseksi herkuksi.

Tarjoa vaihtoehtoja hilloilla ja kastikkeilla, lisää listalle ainakin nämä:

freak ice istvan-varro-S142SDszcR0-unsplash Maailmalta rantautuneet freak ice cream -annokset ovat yksi keino erottautua kilpailijoista.

Hallitse hävikkiä – vähennä jätettä

Jäätelövuoka pitää tuotteen tuoreena ja houkuttelevana. On kuitenkin tärkeä muistaa käyttää tuotetta oikein, jotta hävikki pysyy pienenä. Yleinen virhe on pyörittää annospallo keskeltä vuokaa, jolloin reunat helposti kuivahtavat tai jäävät kokonaan käyttämättä. Reunoilla oleva jäätelö on ihan yhtä herkullista kuin annosvuoan keskellä, joten pidä jäätelövuoan pinta tasaisena ottamalla jäätelöä niin keskeltä kuin reunoilta. Mikäli jäätelömassaa jää reunoille, voit kaapia sen käyttöön esimerkiksi leivontakaavinta käyttäen. Hiljaisempana myyntiakana kannattaa pitää kannet vuokien päällä.

AdobeStock 244058203 Take away -jäätelökin kannattaa koristella! Valitse astiaksi vastuullisesti rPET-muoviastia.

Valitsemalla tarjoiluun kertakäyttöisten tuotteiden sijaan kauniin tarjoiluastian, syötävän vohvelin tai vastuullisemman, uudelleenkierrätettävän rPET-muovipikarin, teet ympäristöteon myös asiakkaasi puolesta.

Kespron valikoima sisältää marjapakkauksia, joiden kansi on vaihdettu ohueksi kalvoksi paksun kannen sijaan. Myös mansikan, mustikan ja vadelman pakkauskoot ovat aiempaa suuremmat, minkä ansiosta suhteellinen muovimäärä vähenee. Tuotteet sopivat sellaisenaan täydellisesti jäätelöiden seuraan!

Uudet, vähemmän muovia sisältävät tuoremarjapakkaukset:

Kespro jaatelo Tuoteluettelo-2 2023-078

Kesän helpoin lisämyyntituote?

Jäätelö on helppo heräteostos, jota kannattaa tarjota niin lounaan päälle kuin ohikulkijoille. Varmista, että viestitte saatavuudesta selkeästi liiketilassa ja houkuttele asiakkaat poikkeamaan jäätelölle. Ovathan jäätelövaihtoehdot näkyvästi myös listalla?

Viihtyisä ja siisti ympäristö saa ihmiset jäämään hetkeksi pidempään, hyödynnä se myymällä aterian tai kahvin päälle vielä hemmotteluhetki jäätelön parissa. Jäätelö taipuu myös viilentäväksi kesädrinkiksi, kun kaadat annospallon päälle kylmää juomaa, olipa se sitten kuohuviiniä, kahvia tai virvoitusjuomaa. Henkilökunta on hyvä sitouttaa tekemään lisämyyntiä tarjoamalla jäätelöä aktiivisesti kesäkauden ajan!

Mikäli jokin jäätelömaku jäi vielä puuttumaan, Kesprosta löytyy jäätelöitä oman perusvalikoiman lisäksi aivan laidasta laitaan! Mikä jäätelö lisätään listallesi?

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä