Mäntysoufflé tuo elämyksen

Kohokas eli soufflé, on periranskalainen alku- tai jälkiruoka. Yllätyksellisesti maustettu lämmin kohokas ja sen paras avec eli kylmä artesaanijäätelö tarjoavat klassikkotyyliä kesäkauden jälkiruokalistalle.

Julkaistu

Kohokkaan valmistaminen on mainettaan helpompaa, ja jälkiruoalla voi yllättää asiakkaan maustamalla sen kekseliäästi vaikkapa suomalaisen metsän antimilla, kuten männynneulasilla tai kuusenkerkillä. Klassikkokohokkaissa käytetään mausteena usein sitruksia, suklaata tai liköörejä.

Annoskohokkaat voidaan tehdä valmiiksi pakastimeen, sulattaa ne tilauksen tullessa mikrossa ja kypsentää suoraan tarjolle. Kohokas kypsyy uunissa noin 12 minuutissa.

Vaihtoehtoisesti kohokas valmistetaan À la Minute eli valmiiseen, huoneenlämpöiseen kohokaspohjaan käännellään valkuaisvaahto juuri ennen kypsennystä 205-asteisessa uunissa.

Suomalaiset rakastavat jäätelöä, joten kesäsesonkiin kannattaa varautua valikoimalla niin perus- kuin vegaanisia Menu-jäätelöitä. Jäätelöt ovat keittiölle helppo, mutta houkuttelevuutta lisäävä komponentti monenlaisiin jälkiruokiin.

MN0222 Mantysouffle tuo wau-elamyksen 002

Kokin taidonnäyte

Ensimmäinen tunnettu kohokasresepti löytyy vuodelta 1742 Vincent La Chapellen keittokirjasta Le Cuisinier Moderne. 1800-luvun puolivälissä kohokkaasta oli tullut kokkien taidonnäyte, sillä sen valmistukseen liittyi paljon teknistä tietotaitoa. Vuonna 1834 ilmestyneessä M. A. Carêmen Le Patissier Royal Parisien -kirjassa selvitetään miten kohokkaan lässähtämisen saattoi välttää.

Resepti ammattikeittiöille


Muista!

Kohokas ei odota asiakasta, vaan asiakas kohokasta.

Juomasuositus

21671228 Steinmühle riesling, Auslese, Saksa, 50 cl, 11,90 plo

Makeassa viinissä on hunajaisia, kypsien sitrusten ja kivellisten hedelmien aromeja. Makeutta tasapainottaa runsas hapokkuus ja normaalia matalampi alkoholiprosentti.

Ostoslistalle


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä