PRO-palkinnot jaetaan 18.1. – ”Jo finaalipaikka kilpailusarjassa upea saavutus”

Ravintola-alan parhaiden ammattilaisten PRO-palkintogaala lähestyy. Ala näkyy julkisessa keskustelussa yhä paremmin ja PRO-palkinnot ovat tapa nostaa esille ravintola-alan valovoimaisuutta ja tehdä sitä tutuksi myös suurelle yleisölle.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Kespro

Kuvat

PRO-PALKINNOT

PRO-palkinnot ovat Suomessa ravintola-alan arvostetuimpia kunnianosoituksia, ja niissä otetaan huomioon ravintola- ja ammattikeittiöosaajien erilaiset roolit ja tehtäväalueet. Tunnustuspalkinto nostaa esiin ravintola- ja ammattikeittiöosaajien ammattitaidon, asenteen ja esikuvallisuuden. Arviossa painavat niin vastuullinen toiminta, esimiestyö kuin talouden hallintakin.

Kespro sponsoroi kolmea kilpailusarjaa

Kespro, Reinin Liha ja Kalatukku E. Eriksson sponsoroivat yhteensä kolmea kilpailusarjaa. Reinin Liha sponsoroi uutta Tulokas-sarjaa, Kalatukku E. Eriksson sponsoroi Ravintolan Keittiöpäällikkö tai -Mestari -sarjaa ja Kespro sponsoroi Innovaatio-sarjaa.

”Haluamme olla alamme kehityksen ytimessä ja nostaa ravintola-alaa uudistavia tahoja ja kykyjä esille. Jo finaalipaikka kilpailusarjassa on mielestämme upea saavutus”, sanoo Kespron johtaja Mika Halmesmäki.

”Innovaatiosarja on viime vuosina ollut ajankohtaisempi kuin koskaan. Viimeiset kolme vuotta, kun markkina ja toimintaedellytykset ovat muuttunet, niin uudet innovaatiot ovat kummunneet suurimmalta osin, ei inspiraatiosta vaan desperaatiosta – on ollut pakko muuttaa toimintaa”, sanoo Halmesmäki.

”Meille kaikille ravintola-alalla on tärkeää, että kehitämme toimintaamme koko ajan suhdanteista huolimatta. Uskon ulkona syömisen markkinan parhaimpien päivien olevan vasta edessä”, sanoo Halmesmäki.

paukkonen halmesmäki Kespron johtaja Mika Halmesmäki & PRO-palkintojen tuomariston 2023 puheenjohtaja Mikko Paukkonen.

Alan tulevaisuuden ratkaisee koulutus

PRO-tuomaristolla on ollut käynnissä mittava urakka voittajien valitsemisessa. Kilpailusarjoja on 16, joista kussakin on kolme finalistia. Jokainen tuomari käy läpi satojen sivujen mittaisen tuomarointipaketin, jonka perusteella he arvioivat ehdokkaat. Jokainen tuomari antaa äänensä itsenäisesti.

Tänä vuonna PRO-palkintojen tuomariston puheenjohtajana toimii K-ryhmästä ketjujohtaja Mikko Paukkonen. Hän näkee kasvavan ravintola-alan kokonaisuutena nostavan merkitystään yhteiskunnassamme ja näin saavan jatkossa myös enemmän näkyvyyttä sekä ääntään paremmin kuuluviin.

”On hyvä muistaa, että pelkästään foodservice-ala työllistää Kaupan liiton mukaan 98 000 ja matkailubisnes kaiken kaikkiaan MaRan vuoden 2020 tilaston mukaan 129 000 ihmistä. Alan kokoa kuvastavat myös miljardilukemat. Foodservicen kokonaismarkkina on kymmenen miljardia euroa”, Paukkonen avaa.

Paukkonen näkee, että vaikka alalta on poistunut väkeä, ravintola-ala työllistää yhä merkittävän määrän ihmisiä ja näin pitää osaltaan maan talouden pyörät pyörimässä.

”Ala on perinteisesti ollut nuorille ensimmäinen. Oleellista on perehdytys ja koulutus: miten otamme uudet ihmiset vastaan työelämään ja miten opetamme heitä toimimaan meidän maailmassa. On meistä kiinni, kuinka hyvin saamme heidät pysymään alalla.”

pro logo 2023

Seuraa tapahtuman Live-lähetystä

PRO-gaala järjestetään Kaapelitehtaalla Helsingissä keskiviikkona 18.1.2023. Avec lähettää palkintojenjaon suorana Facebookissa kello 19 alkaen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä