Kasvipohjaisuus on tulevaisuutta

Suomalaisista jo noin 2-5 % noudattaa jonkinlaista kasvisruokavaliota, mikä tarkoittaa, että lounaslinjastolla tai ravintolassa on asiakas, joka hakee elämysten lisäksi ruokavalioonsa sopivia vaihtoehtoja ruokalistalta.

Julkaistu

Teksti

Unilever Food Solutions

Kuvat

Unilever Food Solutions

Päivittäisillä valinnoillamme on suuri merkitys. Tutkimusten mukaan kasvispohjaisessa ruokavaliossa yhdistyy sekä ympäristön että yksilön kannalta hyvät vaikutukset. Runsas kasvisten käyttö muun muassa vahvistaa vastustuskykyä, ehkäisee monia kroonisia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonisairauksia ja diabetesta, alentaa verenpainetta, auttaa veren kolesterolin hallinnassa sekä edistää suolen toimintaa.

Yhä useammat kaipaavat vaihtoehtoja päivittäiseen ruokavalioonsa.

Kasvispohjainen ruokavalio ei välttämättä tarkoita, että olisi vegaani tai ruokavalion tulisi muuttua hetkessä täysin lihattomaksi. Meidän kaikkien ei tarvitse olla kasvissyöjiä, mutta niin sanottu flexaus, eli flexitarismi on hyvä vaihtoehto.

Muutokset lähtevät liikkeelle jo pienistä askelista kuten lihan korvaamisella kasvipohjaisilla proteiineilla tai pienentämällä lihan määrää osassa viikon aterioista. Kasvispohjaisten annosten lisääminen ruokalistalle ei pelkästään vakuuta asiakkaitasi, jotka ovat jo kasvisruokailijoita, vegaaneja tai fleksitaristeja.

Yhä useammat kaipaavat vaihtoehtoja päivittäiseen ruokavalioonsa. Keskeisimpiä ruokatrendejä tulevalla vuosikymmenellä ovat vastuullisuus, elämyksellisyys, terveys ja maku, jotka kaikki yhdistyvät kasvispohjaisessa ruokavaliossa.

flora plant all purpose picture

Upfield haluaa olla osa tulevaisuutta ja on ottanut tavoitteekseen kehittää yhä enemmän kasvipohjaisten levitteiden ja sekoitteiden valikoimaa. Yhtenä askeleena kohti kasvispohjaisten tuotteiden kehitystä on uusi Flora Professional Plant All Purpose, vaihtoehto kermalle, jota voi käyttää vispi- ja ruokakerman tapaan antamaan kermamaista täyteläisyyttä keittoihin, kastikkeisiin ja jälkiruokiin. Samalla tuotteella voi valmistaa gluteenittomat, laktoosittomat ja vegaaniset annokset helpottaen vaadittavaa työmäärää.

Lähteet

  • Food Planet Health. Healthy Diets from Sustainable Food Systems (EAT Lancet commission, 2019)
  • Kestävät ruokavalinnat lautasella (Ruokavirasto)
  • Ruoantuotannon ja -kulutuksen vaikutukset ympäristöön ja ilmastoon (Luke)
  • The woke up call. Food & Trends. (Trendspotting, 2020)

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä