Yhä useampi suomalainen suosii kasvipohjaisia vaihtoehtoja

Kasvipohjaisella ruokavaliolla on iso rooli ruoan ilmastovaikutuksen pienentämisessä sekä tutkitusti hyötyä terveydelle ja hyvinvoinnille. Siksi yhä useampi suomalainen valitsee lautaselleen kasvipohjaisen vaihtoehdon lihan tilalle.

Julkaistu

Teksti

Anamma

Kuvat

Anamma

Vegaaninen. Kasvipohjainen. Kasviperäinen. Kuulostaako tutulta? Todennäköisesti kyllä, sillä kiinnostus kasvipohjaista syömistä kohtaan on Suomessa jo valtavirtaa. Lähes puolet suomalaisista haluaa lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossaan, ja 16 % syö jo nyt kasvispainotteisesti tai täysin kasvipohjaisesti.* Terveellistä ja kestävämpää elämäntapaa halutaan suosia niin kotona, ravintolassa kuin koulussa.

Yksi tärkeä syy kasvipohjaisen ruoan kasvavalle suosiolle ovat kasvisten kiistattomat hyödyt terveydelle ja hyvinvoinnille. Toinen on kasvipohjaisten tuotteiden merkittävästi pienempi ilmastovaikutus – YK:n arvion mukaan eläinten ruokakasvatuksen osuus kasvihuonepäästöistä on jopa 18 %. Tämä lukema ylittää jopa liikenteen yhteenlasketut päästöt.

Vaikka monet valitsevatkin kasvipohjaisia tuotteita eettisistä ja terveydellisistä syistä sekä ilmaston takia, yksi asia on varma: jos maku ei ole hyvä, tuote jää kokeiluasteeseen. Siksi vuodesta 2015 suurkeittiöille herkullisia kasvisvaihtoehtoja valmistaneella Orklan Foodservice-perheeseen kuuluvalla Anammalla on panostettu aina mutkattomuuteen ja makuun.

Anamman vegaaniset pyörykät ovat ruokalistan suosikkeja

Anamma Vegobullar med morotter

Anamman suositut soijapohjaiset tuotteet – Vegaaniset pyörykät, Vegaaniprinssinakit ja Muotoiltava vegaanimureke – sisältävät runsaasti proteiinia ja sopivat vegaanisen ruokavalion lisäksi hyvin myös monille allergikoille. Tuotteet ovat gluteenittomia, maidottomia, laktoosittomia ja kananmunattomia, joten sama ruoka sopii isommallekin ruokailijajoukolle. Anamma-tuotteiden soija on vastuullisesti tuotettua ja RTRS-sertifioitua.

Anamman vegaanipyörykät ovat kasvisruokapäivän klassikko. Kokeile herkullisessa kookoskastikkeessa, lounaalla tai päivällisellä.

Anamma pyorykat

Anamman vegaaniset prinssinakit sopivat hyvin lounaan ja päivällispöydän lisäksi aamiais- tai buffetpöytään tai vaikka grillivartaaseen.

Anamma prinssinakki

Anamman muotoiltava vegaanimureke tuo mukavaa vaihtelua ruoanlaittoon, sitä on helppo muotoilla ja maustaa oman maun mukaan esimerkiksi tuoreilla yrteillä ja vihanneksilla.

Anamma food

*NATURLI’-kuluttajatutkimus, Foodwest 3/2020

Tuotteet Kesprolta

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä