Kebabin ympärillä käy nyt pöhinä

TV-ohjelmia sekä Tiktok- ja Youtube-videoita – kebab-ilmiö on ottanut tuulta alleen. Naughty Brgr -hampurilaisista tunnettu Akseli Herlevi haluaa tehdä kebabista koko Suomen jutun. Kebab-ilmiöön vastaavat myös HKScan ja Kespro.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: HKScan

Kuvat

HKScan

Naughty Brgrin kohdalla konstailemattoman ja aidon street foodin ystävä teki hampurilaisesta pikkaisen parempaa. Nyt Herlevi haluaa valjastaa dönerissä piilevän potentiaalin. Ajatus ei ole tuulesta temmattu, sillä Ilmiölle on jo olemassa otollinen maaperä ja valmiit, koko maan laajuiset markkinat.

”Kebab on valmiiksi tunnettu ja yksi Suomen suosituimpia ravintolaruokia. Dönerissa ja kebabissa ei ole kuitenkaan vastaavaa laadullistamista nähty, mikä on tapahtunut esimerkiksi pizzassa”, Herlevi sanoo.

HKScan Kebab iskender

Suuri kebab-herkuttelun maa Saksa

Täydellisen hampurilaisen anatomiaa haettiin sen syntysijoilta Yhdysvalloista. Inspiraatio kebabiin löytyi Saksasta, jossa kebab-kulttuuri kehittyy vauhdilla. Ruokagenressä on siellä kova kilpailu, ja Suomi saa kilpailun sadosta osansa.

”Laatu tulee lihasta ja kastikkeesta, siitä, että leipä suussa rasahtaa oikealla tavalla. Yksittäinen nyanssi saattaa olla kokemuksessa hyvinkin tärkeä”, painottaa Herlevi, jolle laatu ja yksityiskohdat ovat erittäin tärkeitä.

HKScan Kebab ranskalaisilla

Kebabin suosio kasvaa kohisten - HKScan ja Kespro ilmiössä mukana

Suomessa kebabina tunnettu döner tarkoittaa yleensä isossa vartaassa kypsyvää lihaa, josta vuollaan lastuja annokseen. Kebabin alkuperämaissa kebab voi kuitenkin tarkoittaa mitä tahansa paahdettua naudan- tai lampaanlihaa tai kanaa. Maailmalla matkaavat asiakkaat osaavat vaatia kebabiltaan enemmän. Kebabissa on paljon mahdollisuuksia muuntamiseen ja laajentamiseen. Siitä voi luoda laajan skaalan eri tyylisiä ja erilaisia makumaailmoja.

HKScan onkin kehittänyt Kespron kanssa tuotevalikoiman, jolla vastataan kebab-ilmiöön ja vahvistetaan sitä.

”Pystymme yhdessä Kespron kanssa tarjoamaan kattavan tuotevalikoiman kebab-bisnekseen. Meillä on lihat, mausteet ja kasvikset, Kesprolla esimerkiksi take away -paperit ja rasiat. Ravintolatoimijan on helppo lähteä mukaan bisnekseen, kun yhdeltä luukulta saa kaiken mitä tarvitsee”, HKScanin kehityspäällikkö Tom Tapper sanoo.

Sen lisäksi, että tavarantoimittajalta saa tarvitsemassa skaalassa kaikki raaka-aineet, toimitusaikojen ja pakkauskokojen täytyy olla kohdillaan. Laatu tarkoittaa myös tekemisen laatua.

”On tärkeää saada pienet palaset kohdilleen, jotta kokonaisuudesta tulee järkevä. Olemme tunnistaneet kebabin nousevana asiana ja haluamme Kespron kanssa olla mukana ilmiössä”, Tapper korostaa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä