Kespro avasi tukun Poriin

Asiakkaat ovat tyytyväisiä saadessaan Kespron laajat valikoimat, paikallisia tuotteita ja uusia palveluja läheltä.

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

Maria Grönroos

Kespron Porin tukkupäällikkö Vesa Maalari on onnellinen ja tyytyväinen mies. Entisen K-Supermarketin kiinteistöön Siltapuistokatu 9–15:een remontoidun, parin tuhannen neliön tukku rakentui juuri niin kuin oli suunniteltukin.

– Olemme saaneet asiakkailta pelkästään positiivista palautetta. Sitä on tullut niin myymälän sijainnista, sisustuksesta, värimaailmasta ja opasteista kuin valikoimasta.

Tukun tuoretuotevalikoima ihastuttaa

Monipuolinen tarjonta rakentui yhteistyössä paikallisten asiakkaiden kanssa, näiden tarpeista ja toiveista.

– Asiakkaat ovat ihastelleet kylmiöiden tuoretuotevalikoimia, joiden määrä on paljon suurempi kuin vanhassa tukussa aikoinaan. Pystymmekin erottautumaan erityisesti Kespron oman maahantuonnin tuotteilla, Maalari kertoo.

Uutta on paikallisten tuottajien tuotteiden tarjonta.

– Esimerkiksi Porin Leipä tekee meille paljon, myös Menun pakasteleipä- ja pullatuotteita, ja porilaisen Fiblonin kattaustuotteet ovat saaneet myymälässä oman hyllynpäädyn.

Hyllyillä on myös paljon sellaista, mitä ei mistään muualta saa. Satakuntalaiset tuotteet on merkitty tukussa hyllyihin, jotta asiakkaat tunnistavat ne. Varsinkin ruokaravintoloille paikalliset tuotteet ovat tärkeitä. Kiinnostusta niihin on yhä enemmän.

Joni Korhonen ja Mikko Harju Kespron Porin tukussa

Maistatuksia ja koulutuksia

Uudet tilat mahdollistivat myös uudet palvelut. Asiakkaat pääsevät tutustumaan tuotteisiin omakohtaisesti, kun Kespron tukku aloitti Satakunnan alueella ennen kokemattomat, joka perjantaiset maistatukset heti avajaisviikolla. Tammi–helmikuussa käynnistyvät ideakoulutukset.

– Niissä tarjoamme monimuotoiselle asiakaskunnallemme opastusta heidän arkensa helpottamiseksi. Muissa tukuissa jo toteutetuissa koulutuksissa aiheina on ollut muun muassa riista, jäätelö ja streetfood.

Kespron Porin tukussa on yhteensä neljätoista työntekijää, joista yhdeksän on täysaikaisia. Osaavaa väkeä oli helppo löytää, sillä työhakemuksia tuli yli 120. Henkilökunta aloitti työnsä jo syksyllä keskellä remonttia, heti kun yksi neuvotteluhuone oli valmistunut.

– Henkilökuntamme on todella ammattitaitoista ja pitkän työkokemuksen omaavia. Olen erittäin tyytyväinen. Heidän kanssaan oli helppoa lähteä avaamaan tukkua. Pidimme koulutuksia, ja kun hyllyt olivat lokakuun alussa saatu pystyyn, pääsimme täyttämään niitä. Tilat ovat kaikkien mielestä onnistuneet ja toimivat.

Valikoimaan ja palveluun panostetaan

– Näemme, että paikallinen tukku on todella tärkeässä roolissa siinä, että pystymme palvelemaan asiakkaita ja heidän tarpeitaan. Ravintoloiden pikaisesti muuttuvat tilanteet, kuten yllättäen tuleva iso seurue tai sään vaihtuminen sateesta terassikeliksi tai vaikkapa pakastimen rikkoutuminen aiheuttavat nopeita tarpeita ja kysyntää, johon lähellä olevasta tukusta löytyy apu, Kespron aluejohtaja Kimmo Saari kertoo.

Tärkeää on myös tukkuverkoston mahdollistama nopea reagointi. Ravintoloiden usein varsin rajalliset kylmätilat vaativat varaston täydennystä useita kertoja viikossa.

Kolmas tukkuverkoston tärkeydestä kertova seikka on se, että paikallisissa tukuissa asiakkaat pääsevät omakohtaisesti tutustumaan tuotteisiin.

Tukkuverkoston laajeneminen Poriin on osa Kespron kasvustrategiaa.

– Tarvikkeiden kuvailu puhelimessa on usein mahdotonta, eivätkä hyvätkään valokuvat ja tiedot verkkosivuilla kerro välttämättä kaikkea tarpeellista ja anna oikeaa kuvaa tuotteesta. Tukussa vaikkapa cateringyrittäjä voi ratkoa henkilökuntamme kanssa ongelmia: kokeilla, miten lasit pinoutuvat ja paljonko kymmenen lasin pino painaa tai valita häätilaukseensa täsmälleen oikean sävyiset ja sopivalta tuntuvat servietit, Saari selventää.

Kesprolla onkin vahva luotto siihen, että uusi tukku pärjää valikoimallaan ja palvelullaan Porin kilpaillussa markkinassa.

– Asiakkaat odottivat meidän tulevan takaisin ja kun tulimme, on palaute ollut pelkästään kiittävää. Teemme parhaamme heidän eteensä, Vesa Maalari sanoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä