Oktoberfest - vinkit ja ratkaisut ravintoloille

Vuoden riehakkain olutjuhla vaatii arvoisensa eväät. Aidot saksalaiset oktoberfest-herkut ovat Kespron syksyn uutuuksia: wursteja, hapankaalia, sinappia, salaatteja...

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Ronskinkokoisten tuoppien, perinneasuisten tarjoilijoiden, torvimusiikin ja polvimittaisten nahkahousujen värittämä Oktoberfest-perinne syntyi Münchenissä jo pari sataa vuotta sitten. Nykyisin pelkästään Münchenin kaksiviikkoisessa olutjuhlassa vierailee vuosittain noin kuusi miljoonaa kävijää.

Syksyisten olutjuhlien ja -festareiden suosio myös muualla Euroopassa kasvaa vuosi vuodelta. Tunnelmanluojina ovat rekvisiitan lisäksi biletykseen houkuttelevat musiikki – ja tietysti ruoka: saksalaiset makkarat, erilaiset makeat ja tuliset sinapit, aito hapankaali, peruna- ja sienisalaatit, pretzelit ja struudelit. Rakenna oma herkkupatterisi Kespron maahantuomista uutuuksista. Sinapit löydät Kespron omasta Menu-sarjasta.

Wurstia!

Täytä makkarapannu currywursteilla ja bratwursteilla. Makkara-annoksen komea katseenvangitsija on Currywurst XXL.

Hapankaalia

Kun tarjolla on aitoja Saksan-makkaroita, annosta ei yksinkertaisesti voi tarjota ilman aitoa hapankaalia. Perinteisellä maitohappokäymisellä, vain valkokaalista ja suolasta valmistettu hapankaali toimii myös uunimakkaran petinä.

Pottuja

Saksalaistyylisestä tarjoilusta voi tuskin puhuakaan, jos mukana ei ole perunasalaattia. Tee tarjolle kirkas perunasalaatti tai majoneesi-pohjainen, yksinkertainen tai runsas. Ryyditä salaatti punasipulilla ja suolakurkulla tai kapriksilla.

Marinoi valkosipulia

Kuorituista Menu-valkosipulinkynsistä teet helposti muhkeanmakuisen lisukkeen makkaroille ja perunasalaatille. Sekoita valkosipuleiden joukkoon esimerkiksi oliiviöljyä, sitruunaa, hienonnettua persiljaa ja suolaa ja anna tekeytyä.

Jälkiruuaksi omenastruudelia

Keski-Euroopan lahja syksylle ja oktoberfesteille on omenastruudeli. Saksassa, Itävallassa ja Pohjois-Italiassa suosittu leivonnainen on myös oivallinen vitriinituote omenasesonkiin. Omenastruudeli kermavaahdolla Ohuilla omenaviipaleilla, makeilla rusinoilla ja mehevällä muruseoksella täytetty lehtevä struudeli on leikattu valmiiksi annospaloiksi, jotka voi tarjota vastapaistettuna, huoneen-lämpöisinä tai uudelleen lämmitettyinä. Struudelin lisukkeiksi käyvät kermavaahdon lisäksi myös vaniljakastike tai vaniljajäätelö sekä pähkinät ja vaikka rommissa liotetut rusinat tai Menu Omenakuutiot. Sellaisenaan tämä omenastruudeli on laktoositon ja maidoton.

Pretzeleitä, obazdaa ja olutta

Pretzelit

Perinteiset pretzelit lisäävät suomalaisenkin oktoberfestin autenttisuutta. Valitse pretzel-lautaselle sekä rinkeleitä että tankoja, jotka sopivat mainiosti myös kateleiviksi. Kypsät pretzel-rinkelit ovat sulatusta vaille valmiita tarjottavaksi. Raakapakastetut pretzel-tangot paistetaan sulatuksen jälkeen 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä