Kespron syksyn 2017 messukiertueen antia

Kespron syksyn messukiertue tarjosi maisteltavaksi suolaista, makeaa, gluteenitonta, laktoositonta, sokeritonta ja vegetuotteita. Kespron teltassa vietettiin Oktoberfestiä tirisevien lihaisten makkaroiden, hapankaalin ja pretzelrinkeleiden kera.

Julkaistu

Teksti

Minna Saano

Kuvat

Panu Salonen

Ei Oktoberfestiä ilman makkaraa

"Huikean hienoja tuotteita. Erittäin rotevia makkaroita, joissa on paljon makuja", huikkaa Kespron tuote kehityspäällikkö Pekka Kettunen Oktoberfest-teltan grillissä pyörittelemistään alkuperämerkityistä saksalaisista makkaroista.

Lihapitoiset makkarat, kuten Knackwurst-kestomakkara, jossa sataan grammaan makkaramassaa on käytetty 110 grammaa lihaa, tulevat Thüringenin alueelta. Samalta alueelta tulee myös perinteinen bratwurst, jossa maistuvat aidot saksalaiset maut, pippurit ja laatuliha.

Showstopperina toimii 400 grammaa painava 50 senttiä pitkä Currywurst XXL. Makkarassa itsessään ei ole curryä, vaan nimi tulee currykastikkeesta, jonka kanssa saksalaiset wurstin syövät.

"Koko on pysäyttävä ja antaa mahdollisuudet monenlaisiin tarjoiluihin. Vaikka yhdestä patongista tehtävään jättihodariin, josta sitten jokaiselle pöydässä istujalle jaetaan omat palat", Kettunen ideoi.

Höyrymakkaraa

Perinteinen höyrymakkara on kovaa vauhtia palaamassa ruokalistoille. Laadukas Menu Höyrymakkara kypsennetään höyrystimessä, mutta se sopii oivallisesti myös grilliin tai parilalle.

M517 Kespro Messut hoyrymakkara

"Höyrymakkarasta saa tapahtumiin hyvän tarjottavan. Makkara kestää pitkään keittimessä, ei kitisty eikä nahistu", tuotepäällikkö Laura Kivi kertoo.

Twistiä höyrymakkaralle antavat Menu Makea sinappi ja Menu Makeantulinen paprikakastike. Höyrystimiä on ostettavissa yhteistyökumppanilta Kespron kautta.

Vinkkejä omavalvontaan

Puhdasta ja turvallista -esitteeseen on kerätty Kespron valikoimissa olevia omavalvontaan liittyviä tärkeitä tuotteita ruoanvalmistuksesta, tarjoilusta, hygieniasta, pesuaineista ja siivousvälineistä. Jos koko omavalvonnan haluaa sähköiseen muotoon, on julkaisussa esitelty Fredman Pro -palvelu.

"Esite on herättänyt kiinnostusta, samoin kuin tuoteuutuudet, esimerkkinä elintarvikkeiden käsittelyyn sopiva musta nitriilikäsine. Puhdasta ja turvallista -esitteen saa Kesprosta", Kespron laatupäällikkö Mia Haavisto kertoo.

Oi ihana struudeli!

Aito saksalainen omenastruudeli kuuluu ilman muuta Oktoberfest-juhlien makeaksi herkuksi, mutta on hyvä jälkiruoka ympäri vuoden. Laktoositon struudeli on annospaloiksi tehty pakastetuote, joka käytetään uunissa, jäähdytetään ja koristellaan tomusokerilla. Yhden annoksen hinta on 79 senttiä.

Lasiin Etelä-Afrikasta

Vientipäällikkö Niklas Müller maistatti Kespron osastolla Boschendalin viinitalon viinejä. Uutuuksista alle kahdeksan euron viinejä on seitsemän, joista esimerkiksi Boschendal The Pavillion Shiraz Cabernet Sauvignon sopii talonviiniksi ja noutopöytään. Syysiltojen seurusteluviiniksi Müller suosittelee aromaattista Boschendal Le Bouquet’ta.

Kevyttä heviä

Osa Kespron mittavaa vihannes- ja hedelmävalikoimaa esittäytyi messujen tuoretorilla. Horeca-keittiö saa Kesprosta kaikki tärkeät perusraaka-aineet, mutta myös ajankohtaiset erikoisuudet kotimaasta ja maailmalta. Kiinnostusta herättivät tänä vuonna erityisesti tuoreet yrtit ja erilaiset lehtikaalit.

M517 Kespro-messut vihannekset iStock

Mureaa vegeä

”Mehukkaampaa kuin kana, mureampaa kuin nauta ja silti täysin vegaania” lupaa TFT Topfoods Trading Oy:n slogan. Aluemyyntipäällikkö Sami Marjanen maistatti vegaanisia, kanan- tai naudanlihan tapaan käytettäviä soijavalmisteita. Tuotteet ovat ravintolastandardia, kestävät lämpöhaudetta, kastikkeita ja liemiä, eivätkä muhjuunnu.

Muna on rock

"Uusinta uutta munarintamalla on sinkkumuna, keitetty ja kuorittu yksittäispakattu vapaan kanan muna", aluemyyntipäällikkö Karri Pitkänen Munax Oy:stä toteaa.

"Idea on siinä, haluaako välipalaksi perinteisen luonnontuotteen vai energiapatukan", Pitkänen kertoo.

Sinkkumunalle parhaat kohteet ovat hoivayksiköt ja take away -paikat. Hintaa sinkulle kertyy 70 senttiä. Keitetyistä ja kuorituista munista on saatavissa myös suurkeittiöpakkaus. Munaxin toinen uutuus on laktoositon munavoi. Perinneruokaa Suomi 100 -hengessä.

Burgeri on uusi musta

Trendikäs musta hampurilainen on täällä! Väri vehnäsämpylään saadaan seepiasta ja hiilestä. Messuilla Kespron musta hampurilainen herätti kovasti kiinnostusta. Sitä maisteltiin lohiburgerpihvin kera.

Giniä Valamosta

Antto Melasniemen kehittämä kotimainen uutuusgini Tenu Gin ja Klaus Haapaniemen suunnittelema mystiikkaa henkivä pakkaus esittäytyivät Kespron messuilla.

M517 Kespro Messut Tenu

Hauki ui Menu-sarjaan

"Hauki on jollain tasolla suomalaisuuden dna:ssa. Halusimme Menu-sarjaan haukimassan inspiroimaan uusiin makuelämyksiin", Kespron tuotekehityspäällikkö Anssi Nurminen sanoo.

Laadukkaasta suomalaisesta haukimassasta valmistuvat murekkeet, pihvit ja terriinit. Sitä voi myös yhdistellä muiden kalojen kanssa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä