Kespron itäisen Suomen myyntialue esittäytyy

Kespron Itäisen Suomen tukut tekevät yhteistyötä asiakkaidensa kanssa, jotta ulkona syöminen olisi suositumpaa. Tärkeää on positiivinen asiakaskokemus ja asiakkaan tunteminen.

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

Tiiu Kaitalo

Kespron itäisen Suomen laaja myyntialue ulottuu lännessä Lahteen, etelässä Riihimäkeen ja Hyvinkääseen. Alueellisia tukkuja on viisi: Lahti, Kotka, Kouvola, Lappeenranta ja Savonlinna. Kuten kaikkialla Suomessa, Kespro palvelee täälläkin asiakkaita paitsi paikallisten tukkujen ja niiden toimitusten, myös Kespron Vantaalla sijaitsevan Hakkilan keskusvaraston toimitusten avulla. Keskusvarastolta tilaukset kulkevat toimitusmyynnin asiakkaille koko maahan.

– Lähtökohtana on, että mietimme asiakkaan tarpeita parhaiten palvelevan ja niihin sopivan logistisen ratkaisun ja palvelukokonaisuuden, Kespron Itäisen Suomen myyntipäällikkö Susanna Paavilainen sanoo.

Sesongit ja matkailu korostuvat

Itäisen Suomen alueella korostuvat sesongit, matkailu sekä siihen liittyvät palvelut ja tapahtumat.

– Alue on laaja ja vireä. Jokaisella seudulla on paljon erilaisia asiakkaita. Olen tosi ylpeä alueemme ihmisistä – niin asiakkaista kuin omasta väestä – ja heidän aktiivisuudestaan ja innovatiivisuudestaan.

Tämän kevään trendin Paavilainen on huomannut olevan uusien kahviloiden avaaminen.

– Monissa on laaja aukiolo ja tarjolla perinteisten kahvilaherkkujen ohella monenlaista aamiaisesta ja brunssista lounaaseen ja jopa päivälliseen.

Trendejä ja perinteitä

Perinneruoat karjalanpaistista Lemin särään ovat edelleen arvossaan, ja niistä päivitetään tämän päivän versioita. Trendiruoat löytävät kuitenkin tiensä itäsuomalaisiin pöytiin yhtä varmasti kuin kehäkolmosen sisään.

– Uudet asiat otetaan täällä hyvin vastaan ja niitä kokeillaan ennakkoluulottomasti. Meillä on tarjontaa vegaaniravintolasta lähtien, ja esimerkiksi sushit ovat nousussa. Hyvinkin erilaiset asiakkaat suunnittelevat teemapäiviä Kespron avulla Kalatukku E. Erikssonin sushien ympärille. Vielä toivoisin nykyistä enemmän sesonkien huomioimista raaka-aineiden valinnassa.

Oopperajuhlat tuovat säpinää

Sesonki näkyy Savonlinnassa, sillä kesällä kaupungin väkiluku kolminkertaistuu oopperajuhlalaisten ja lomailijoiden myötä. Kun talvisaikaan on avoinna vain jokunen ravintola, avautuu kesäksi joka kortteliin ja ympäröivään maakuntaan monenlaisia paikkoja laadukkaista terasseista kesäkioskeihin ja torikojuihin. Niinpä Kespron Savonlinnan noutotukussa on säpinää toukokuulta elokuulle.

– Talvella meillä on henkilökuntaa 12, kesällä parikymmentä. Juhannuksesta heinäkuun loppuun venymme palvelemaan seitsemänä päivänä viikossa. Tarkka suunnittelu ja nopea toimitusrytmi on tärkeää, sillä kausiravintoloilla ei ole tilaa varastoille, Savonlinnan tukkupäällikkö Päivi Falck kertoo.

Savonlinnan tukun henkilökuntaa Päivi  Falck, Heini Nuopponen,  Emmi Leinonen  ja Jaana Leinonen. Savonlinnan tukun iloista henkilökuntaa: vasemmalta tukkupäällikkö Päivi Falck, toimistovastaava Heini Nuopponen, asiakaspäällikkö Emmi Leinonen ja lihapuolen tuoteryhmävastaava Jaana Leinonen.

Räätälöityä palvelua

Asiakkaat ovat tottuneet saamaan räätälöityä palvelua ympäri vuoden. Talvellakin menee erikoisherkkuja, kuten E. Erikssonin ostereita, mutta kesällä valikoima laajenee ja määrät kasvavat.

– Talvipäivänä 20 tillipuntista voi jäädä hävikkiä, heinäkuussa 120 punttia päivässä ei riitä.

Savonlinnan tukku poikkeaa Kespron muista noutotukuista sijaintinsakin vuoksi, se kun on kaupungin keskustassa ja veden äärellä.

– Meille pääsee autolla ja veneellä. Rahtialukset hakevat kärryillä täydennystä ruokavarastoihinsa.

Kesätarjonnan tärkeä tuote on EU:n maantieteellisen SMM-nimisuojan saanut Puruveden muikku. Jokaisen turistin on sitä saatava, ja sitä tarjotaan jossakin muodossa lähes kaikkialla.

– Kerimäen Kalatalo toimittaa omien ja paikallisten kalastajien pyytämiä tuoreita muikkuja meille lähes joka päivä melkein ympäri vuoden.

Tukkupäällikkö Päivi Falck (vas.) esittelee Kespron teekuppivaihto­ehtoja Rapion Myllyn Pia Härköselle. Tukkupäällikkö Päivi Falck (vas.) esittelee Kespron teekuppivaihtoehtoja Rapion Myllyn Pia Härköselle, jonka kesäkahvio täyttää 20 vuotta. Savonlinnan tukussa asioidaan 60–70 kilometrin säteellä ympäristökunnista.

– Asiakkaat eivät miellä meitä ison tukkurin osaksi vaan paikalliseksi kumppaniksi. Tunnelma on lämmin ja tuttavallinen.

Aitoa kumppanuutta

Yhteistyötä on entisestään edesauttanut Falckin idea: asiakasymmärrystä lisäävässä omassa paikallisessa mallissa asiakkaat käyvät kertomassa tukun koko henkilökunnalle taustoistaan, liikeideoistaan ja toiveistaan.

– Palaverit ovat olleet antoisia ja esimerkiksi keräilijät kiittävät niiden avanneen heidän ymmärrystään asiakkaiden erilaisista tarpeista.

Avainasiakaspäällikkö Ilkka Turtiainen on lanseerannut alueelle ravintoloita työssä auttavan tehokkaan työkalun hävikkilaskentaan, ja asiakkaita autetaan niin ruokalistojen kehittämisessä kuin tuote- ja palveluideoilla.

– Meille on tärkeää syvä kumppanuus asiakkaidemme kanssa. Yhdessä ja yhteistyöllä onnistumme, Paavilainen painottaa.

Teitä palvelevat noutotukut:

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä