Kespron pohjoinen myyntialue palvelee

Matkailulla on iso rooli pohjoisessa Suomessa. Paikallinen osaaminen näkyy palvelussa ja asiakaskunnan hyvässä tuntemisessa. Tukuissa tiedetään mitä alueella tapahtuu, missä ihmiset käyvät ja mistä puhutaan. Asiakasymmärrys on vahvaa, syvää ja aitoa.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Jouni Porsanger

Kespron pohjoinen myyntialue kattaa koko Kuopion ja Ylivieskan yläpuolelle jäävät alueet – käytännössä siis puolikkaan Suomen. Alueen tuoreella myyntipäälliköllä, Ilpo Korkalalla, kertyykin kilometrejä auton mittariin, kun hän ajelee tapaamaan alueen asiakkaita ja kesprolaisia.

Kespron pohjoisen myyntialueen noutotukut sijaitsevat Rovaniemellä, Oulussa, Joensuussa ja Kuopiossa.

– Niin pohjoisessa kuin Itä-Suomessakin matkailulla on iso rooli meidän toiminnassamme. Talvi ja kevättalvi ovat talvituristien suosiossa, palvelemme Lapin ja Pohjois-Suomen hiihtokeskuksia ja turvaamme heidän ruokatarjontansa niin kotimaisten kuin ulkomaisten vieraiden toiveiden mukaisesti, Ilpo Korkala kertoo.

Asiakaslähtöistä aluetuntemusta

– Toimialue on laaja, ja eri alueilla on omia ominaispiirteitään. Kemi–Tornio-alueella muun muassa näkyy Ruotsin läheisyys ja olen myös huomannut, miten luottamuksen ja läheisen suhteen luominen vaatii sitkeyttä. Mutta kun luottamus on saavutettu, yhteistyö toimii saumattomasti. Totuushan on, että pelkät brändit eikä edes laadukas tekeminen yksin riitä – kyse on ihmisistä. Pitää olla parhaat ihmiset tekemässä.

Tuntemalla asiakas hyvin, häntä osataan palvella monipuolisesti ja hänen tarpeidensa mukaan. Pitää olla itse innostunut pystyäkseen innostamaan, on kantava ajatus Rovaniemen noutotukun henkilöstön keskuudessa.

Paikallinen osaaminen näkyy palvelussa ja asiakaskunnan hyvässä tuntemisessa. Tukuissa tiedetään mitä alueella tapahtuu, missä ihmiset käyvät ja mistä puhutaan. Asiakasymmärrys on vahvaa, syvää ja aitoa.

– Asiakkaat pyrkivät täälläkin erikoistumaan, se on keino pärjätä ravintolamaailmassa ja siinä meillä on keinoja auttaa heitä. Tämä on paljon enemmän kuin myyjän ja asiakkaan välistä päivittäistä aherrusta, tämä on tiivistä yhteistyötä ja kumppanuutta, Korkala sanoo.

Paikallisia herkkuja

Eri alueilla on omia yksilöllisiä makumieltymyksiä ja paikallisia herkkuja, jotka luonnollisesti korostuvat tukkujen tarjonnassa. Lappilaisia perinneherkkuja ovat poro ja riista, Itä-Suomi tunnetaan mahtavista muikuistaan.

Rovaniemen tukussa myydään eksoottisiakin raaka-aineita, sillä Lapin hanget ja eksotiikka houkuttelevat turisteja joka puolelta maailmaa. Turismi laajentaa ruokakulttuuria, vaikka Suomi-ruokakin on toki täällä trendikästä.

– Tukun valikoiman pitää olla hyvinkin laaja ja monipuolinen. Se on meidän valttimme, meiltä löytyy repertuaaria Aasian keittiöstä Amerikan herkkuihin – ja kaikkea siltä väliltä, kehaisee Rovaniemen tukun tukkupäällikkö Simo Valtonen.

– Yhtenäinen tekijä tänä päivänä on tietynlainen keveys – kaikki tuore ja muun muassa erilaiset yrtit ja monipuoliset salaattipöydät ovat isossa suosiossa monessa ravintolassa. Se näkyy siinä, että tukun hevi-huone on kovassa käytössä. Mutta vastaavasti menee paljon myös ranskalaisia perunoita ja nugettejakin. On selvää, että meidän asiakkaamme kuuntelevat omia asiakkaitaan ja heidän toiveitaan. Me myymme sitä mitä meiltä halutaan ja ratkaisut haetaan asiakaslähtöisesti, Valtonen toteaa.

Tukku auki joustavasti

Rovaniemi on Lapin pääkaupunki, josta tosin on matkaa ihan Suomi-neidon päälaelle vielä viitisensataa kilometriä. Suunnilleen saman verran kuin alaspäin Jyväskylään. Kespron noutotukussa ovi käy tasaiseen tahtiin, tuotevarastojaan käyvät täydentämässä niin isot kuin pienemmätkin asiakkaat. Normaalisti riittää viiteen asti oleva aukiolo, mutta sesonkiaikoina tukkua pidetään tarvittaessa auki pidempäänkin ja joka päivä.

– Siinäkin toimimme asiakaslähtöisesti. Logistiikka on täällä vähän haasteellisempaa kuin etelässä. Etäisyydet ja kauppamatkat voivat olla pitkiäkin ja matkan varrella voi sattua ja tapahtua, siksi meidän on oltava valmiita palvelemaan joustavasti, tukkupäällikkö Valtonen sanoo.

Teitä palvelevat:

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä