Läntisessä Suomessa Kespro on meren äärellä

Kespron Läntisen Suomen myyntialue palvelee asiakkaitaan Turun, Porin ja Vaasan noutotukuissa ja koko maan kattavalla logistiikalla.

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

Tiiu Kaitalo

Kespron Läntisen Suomen myyntialue on pitkä, kapea ja merellinen. Etelässä alue alkaa Hangosta ja Tammisaaresta, länsirannikolla se päättyy Vaasaan ja Kokkolaan. Väliin mahtuvat Ahvenanmaa, Varsinais-Suomi ja Turku sekä Satakunta, Pori ja Rauma. Alueella leimallista on meri ja vilkas kesäkausi.

– Meille on ominaista hiljaisen talven jälkeen kesäksi kukkaan puhkeavat paikkakunnat, turistien ja mökkiläisten tuoma vilinä ja avautuvat kausiravintolat ja -kahvilat. Rannikolla kilpailu on kovaa, mutta olemme mukana asiakkaidemme arjessa hyvillä kantimilla, Kespron Läntisen Suomen myyntipäällikkö Jussi Nevanpää kertoo.

Erityisesti Ahvenanmaan ja Vaasan seudulla Kespron Läntisen Suomen alueella työskentelevät taitavat palvelun myös ruotsinkielellä, mutta Ahvenanmaa asettaa tukkurille muitakin haasteita.

– Siellä on vähintäänkin mielenkiintoista tehdä bisnestä, jo pelkästään logistiikan vuoksi. Tavarat on kuljetettava meriteitse, joten olemme laivojen aikataulujen varassa, mutta ne on myös vietävä Maarianhaminasta eteenpäin. Siinä meillä on vielä töitä, mutta sehän on vain hyvä, että on kehitettävää.

Turku on läntisen alueen keskus

Turku on Kespron Läntisen Suomen alueen keskus. Turun noutotukku on hyvä ja hyvällä paikalla. Siellä Nevanpäälläkin on työpöytänsä.

– Turussa on laadukas, mielenkiintoinen ja runsas ravintolatarjonta niin kuluttajien kuin tukkurin näkökulmasta, hän hehkuttaa.

Porin uusi noutotukku avautui viime marraskuussa.

– Satakunnassa olemme tehneet paljon töitä panostaen myös myyntikoneistoon. Vaasan ja Kokkolan seudullekin saatiin tämän vuoden alusta uusi avainasiakaspäällikkö. Olenkin tosi tyytyväinen Vaasan tukkuun, sen sijaintiin ja henkilökuntaan.

Kespron Vaasan noutotukun henkilöstöä ryhmäkuvassa Tukkutyöntekijä Milla Masar (vas.), tuoteryhmävastaava Virpi Ruutiainen, logistiikan palvelupäällikkö Markku Koivisto, avainasiakaspäällikkö Minna Honkanen, tukkutyöntekijä Anne Ketomäki, vuoroesimies Juha Hongell, tukkutyöntekijä Nikolas Furu ja tukkupäällikkö Jarkko Ketonen Kespron Vaasan Noutotukussa.

Vaasan noutotukku on merellisessä Suvilahdessa, nelisen kilometriä keskustasta.

– Sijainti on hyvä moottoritien, pohjoiseen vievän sillan ja etelään johtavan kehätien kupeessa, Vaasan tukkupäällikkö Jarkko Ketonen kehuu.

Liki 30 toimintavuotensa aikana Vaasan tukkua on remontoitu ja päivitetty nykyhetken tarpeisiin. Henkilökuntaa on kesäkaudella 30, talvella muutama vähemmän.

– Palvelemme koko maakuntaa, ja asiakassuhteet ovat pitkiä. Noin puolelle asiakkaista toimitamme tilaukset, ja isommat saavat täydennyksensä suoraan Vantaalta, Ketonen kertoo.

Tuotetarjonnan ohella tukea, tietoa ja koulutusta

Kespron tukut tarjoavat tuotteiden ohella asiakkailleen yksilöllisesti kaikenlaista tukea ja tietoa, koulutusta sekä ratkaisuja näiden liiketoiminnan kehittämiseen, pulmiin ja suunnitelmiin.

– Asiakkaan menestys on myös Kespron etu. He ovat meille kumppaneita, joille vinkataan heitä auttavista asioista, kuten muutoksista lainsäädännössä, omavalvonnasta tai hävikinseurannasta. Asiakaskäynneillä päivitämme tilauslistaa ja ehdotamme uusia vaihtoehtoja. Jokaiselle asiakkaalle on nimetty yhteyshenkilö, minkä lisäksi tietysti tukuissa tuoteryhmävastaavat auttavat omalla ammattitaidollaan, Ketonen listaa.

Kespron Vaasan Tukun tukkutyöntekijä Vesa Seppä Tukkutyöntekijä Vesa Seppä.

Joka tukussa on tietty perusvalikoima, mutta kaikki ovat kuitenkin omanlaisiaan, koska niitä ympäröivät alueet eroavat asiakkaidensa vuoksi toisistaan.

– Valikoiman päättävät asiakkaat ja kysyntä, ja on hienoa, että niin on. Pyrimme huolehtimaan jokaisesta asiakkaasta ja etsimään hänen toivomaansa tuotetta oikeaan aikaan ja oikeaan hintaan. Tuotteiden kierto on kova, joten joka tuotteen pitää ansaita tilansa, Ketonen sanoo.

Lähiruokaa halajaville läntisestä Suomesta löytyy niin kalan, perunan kuin muidenkin hevi-tuotteiden toimittajia.

– Meillä Kesprossa on toimiva Pientuottaja-malli, ja näytämme mielellämme vihreää valoa alueen tuotteille, kun kysyntää on ja tuotteet ovat hyviä. Toimimme kaikessa vastuullisesti, se on tärkeää. Haluamme asiakkaiden tietävän, että Kespron myymät tuotteet ovat aina kunnossa ja luotettavia, Nevanpää summaa.

Teitä palvelee

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä