Kotimaiset järvikalat

Vapaina kasvaneet järvikalat ovat ravintoloiden syyssesongin tärkeimpiä raaka-aineita.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Maakuntien perinteiset herkut, kotimaiset raaka-aineet ja uudet innovatiiviset suomiruoat ovat entistä vahvemmin esillä niin tarjonnassa kuin kysynnässäkin.

Kotimaiset järvikalat ja Itämereltä pyydetty silakka ovat täydellistä suomiruokaa: läheltä pyydettyä, tuoretta, turvallista ja terveellistä. Hyödynnä Menu-sarjan muikut, ahvenet, kuhat, siiat ja silakat sekä tämän syksyn hieno uutuus, valmis Menu Haukimassa, josta teet edulliset murekkeet, terriinit, pyörykät, pihvit ja täytteet.

Voissa paistettu haukimureke

Hauen saatavuus Horeca-markkinoilla paranee merkittävästi, kun Menu-sarjaan saadaan uusi suomalainen haukimassa. Vähärasvainen jauhettu kala on sataprosenttisesti haukea, jota ei ole kypsennetty. Siispä luovuus valloilleen ja ideoimaan uusia makuelämyksiä kotimaisesta hauesta!

Perinteisen haukimurekkeen voit valmistaa etukäteen, jäähdyttää ja paistaa viipaleet voissa tarjolle. Murekkeen seuraksi soveltuvat loistavasti perinteiset juurekset eri muodoissaan.

Kalatukun ruokavinkit, voissa paistettu haukimureke ja halstratut muikut

Halstratut muikut

Vapaina kasvaneista kotimaisista kaloista Suomessa syödään eniten muikkua. Muikku onkin suomalaisten ravintola-asiakkaiden suosikki vuoden ympäri, vaikka tärkein sesonki on syksyllä ilmojen viiletessä.

Menu Muikut tasaavat ruuhkahuippuja ja varmistavat jatkuvan saatavuuden. Päättömiksi perattuina ja pakastettuina nämä 12-senttiset pikkukalat ovat heti käyttövalmiita. Kun kypsennät muikut kohmeisina, kalan laatu vastaa täysin vastapyydettyä.

Avotulella saat muikkuihin syvän maun. Myös salamanteri soveltuu muikkujen halstraamiseen.

Liemessä suolatut ahvenet

Vähärasvainen kala kuivahtaa helposti kypsennettäessä. Hyvä keino pitää kala mehukkaana on suolata se miedossa suolaliemessä. Samalla on helppo varmistaa, että kalat suolautuvat sopivasti ja tasaisesti.

Pidä esimerkiksi Menu Ahvenfileitä yön yli 4-prosenttisessa suolaliemessä. Kiireessä voit kokeilla 10-prosenttista lientä ja tunnin suolausaikaa. Kuivaa suolatut kalat ja lado vuokaan. Laita maustevoita päälle ja kypsennä uunissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä