Kespron omien merkkien tuotteilla kokoat kaikille maistuvan saaristolaispöydän

Kesän ykkösklassikko kokoaa sesongin parhaimmat ja maukkaimmat raaka-aineet yhteen. Monipuolinen saaristolaispöytä houkuttelee erilaisia asiakkaita saman pöydän ääreen, olipa kyseessä juhlava catering tai kesäravintolan noutopöytä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

AdobeStock

Klassinen kesäjuhlien noutopöytä saaristolaisteemalla sopii mainiosti ratkaisuksi useita ruokavalioita huomioivaan tarjoiluun. Perinteiseen saaristolaispöytään kuuluvat runsaiden kala- äyriäis- ja liharuokien lisäksi tilli sekä uuden kauden peruna. Salaateilla saadaan kevyttä, raikkautta ja näyttävyyttä pöytään. Runsas leipäkori oikean voin kera kuuluu myös asiaan.

Juomia ei sovi unohtaa saaristolaispöydän tarjonnasta. Raikkaan hapokkaat valkoviinit sekä hyvä valikoima oluita ja snapseja kannattaa ottaa tarjoamaan.

Saaristolaispöydän kylmät kalat ja äyriäiset

Saaristolaispöydän kylmät lihat

Print Large 1800x-suomalainen varhaisperuna 1kg Kotimainen varhaisperuna on kesän odotetuimpia herkkuja.

Vaihtoehtoja eri ruokavalioille

Vegaani, pescovegetaristi, fleksaaja vai reducetarian eli eläinperäisen ravinnon vähentäjä? Gluteeniton, laktoositon vai kenties keto? Ruokavalioiden runsaus voi aiheuttaa lisätyötä ja vaatia käsipareja yksittäisten annosten valmisteluun. Kun kesän buffetkattaus on koottu useimpia ruokavalioita palvellen, on lopputulos helpotus niin tilaisuuden järjestäjälle kuin ruokailijoille. Vegaaniset tarjoilut sopivat useimmille, joten niitä suosimalla kasvatat vaihtoehtojen määrää ruokavaliosta riippumatta.

Reducetarian tarkoittaa ruokavaliota, jossa lihan ja muiden eläinperäisten tuotteiden syöntiä pyritään vähentämään.

Vegaaninen saaristolaispöytä

Kylmäsavulohen vegaaniversio, kalaton kala, tehdään porkkanasta, joka paistetaan suolakuoressa ja maustetaan kypsänä etikalla sekä savuaromilla maustetulla kasviöljypohjaisella marinadilla. Vegaani vaihtoehto sillille syntyy puolestaan tofusta tai munakoisosta. Marinoi ohuet tofu- tai munakoisosiivut porkkanan ja sipulin kanssa perinteisillä sillimausteilla: etikalla, laakerinlehdillä, neilikoilla, maustepippurilla ja sinapinsiemenillä. Munakoison rakenne on yllättävän lähellä silliä, ja se toimii loistavasti erilaisissa tahnoissa.

Mädin vegaani vaihtoehto löytyy valmiina Vain Kesprosta -tuotteiden valikoimasta: merilevävalmiste sopii esimerkiksi mousseihin, leivälle tai koristeluun.

MN0322 raaka-ainepoyta 1500x1000 Valmiit kalat saaristolaispöytään Kalatukku Kesprosta.

Muista kastikkeet ja leivät!

Saaristolaispöydän salaattien kanssa maistuvat laktoosittomat ja gluteenittomat Menu-valikoiman uutuudet, sinappinen ja jogurttinen salaatinkastike. Trendikkäin salaatinkastike sekoitetaan tänä kesänä sherryviinietikasta, salotti- ja valkosipulista, kokojyvä- ja Dijon-sinapista sekä oliiviöljystä. Tämä vinaigrette maustetaan hunajalla, timjamilla, sormisuolalla ja mustapippurilla. Kesäisen noutopöydän kruunaavat tietenkin maistuvat leivät, kuten Menu Luomu saaristolaisleipäviipaleet.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä