Kotimaista Menu-satoa Sauvon Säilykkeeltä

Menu-sarjan säilykekurkkujen ja punajuurten uusi sato korjataan tänä syksynä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Ne ovat isossa roolissa turvaamassa kotimaisen tuotannon jatkuvuutta.

Julkaistu

Teksti

Ulla Miettunen

Kuvat

Ulla Miettunen

Sauvon Säilyke Oy on vuonna 1962 perustettu pitkän linjan perheyritys, joka sijaitsee Turun kupeessa Piikkiössä, Kaarinan kaupungissa. Tuotantolaitoksessa on 12 000 neliötä, ja se työllistää vakituisesti 30 henkilöä, mutta sesonkiaikana jopa yli 80 henkeä. Liikevaihto oli viime vuonna 9,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua lähes 10 prosenttia. Yritys valmistaa Kesprolle Menu-sarjan laadukkaat kotimaiset 8,2–8,6 kilon kurkku- ja punajuurisäilykkeet, sekä lisäksi Menu Metsäsieni- ja Kantarellisäilykkeet.

Kolme miljoonaa kiloa kurkkua

Sauvon Säilykkeen tuotevalikoimaan kuuluvat kurkku-, punajuuri- ja sienisäilykkeiden lisäksi myös muut kasvisjalosteet kuten porkkana, tartar-pikkelsi, sipuli ja kurpitsa. Kiireisin sesonki on satokausien mukaisesti kesällä ja syksyllä. Ilmoista riippuen esimerkiksi avomaan kurkkua saattaa tulla useita kymmeniä tuhansia kiloja päivässä. Vuositasolla kurkkua tuotetaan yli kolme miljoonaa kiloa ja punajuurta yli kaksi miljoonaa kiloa, joista Menu-tuotteiden osuus on merkittävä.

Sauvon säilykkeen toimitusjohtaja Tom Saurén, Kespron Anna-Elina Niemi ja Sauvon Säilykkeen Esa Koivuniemi Sauvon Säilykkeen toimitusjohtaja Tom Saurén, Kespron tuotepäällikkö Anna-Elina Niemi ja Sauvon Säilykkeen myyntipäällikkö Esa Koivuniemi ovat tyytyväisiä, että Menu-sarjan kurkku-, punajuuri- ja herkkusienisäilykkeet tulevat jatkossa Piikkiöstä.

– Meillä on pitkäaikaista sopimusviljelyä kahdentoista kurkunviljelijän ja yhdeksän punajuurenviljelijän kanssa, jotka toimivat Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella, noin sadan kilometrin säteellä tuotantolaitoksestamme. Keskeinen toiminta-ajatuksemme on aina ollut kasvisten jalostus ja markkinointi vähittäiskaupoille, suurtalouksille ja teollisuudelle, kiteyttää Sauvon Säilykkeen toimitusjohtaja Tom Saurén.

Sauvon Säilykkeen tuotanto on ISO 22000 -sertifioitu. Yrityksen toimintaperiaatteisiin kuuluu toimitusjohtajan mukaan toimia joustavana ja luotettavana yhteistyökumppanina ja lisäarvontuottajana.

Tehokas ja joustava logistiikka

– Huippusesongin aikana teemme töitä tarpeen tullen myös iltaisin ja viikonloppuisin. Olemme menestyneet siksi, että olemme onnistuneet valmistamaan tuotteita, jotka kiinnostavat loppukäyttäjää ja siksi, että tuotantomme ja logistiikkamme on tehokasta ja joustavaa. Toimintaketjumme laatu on turvallinen ja luotettava, ja hinnoittelumme on oikealla tasolla. Yrityksemme valmistamat Menu-sarjan kurkku- ja punajuurituotteet auttavat osaltaan varmistamaan kurkun ja punajuuren alkutuotannon Suomessa, kertoo Sauvon Säilykkeen myyntipäällikkö Esa Koivuniemi.

Kotimaisuus, vastuullisuus ja tuotannon turvaaminen Suomessa ovat myös Kesprolle tärkeitä arvoja.

Lähiruokaa ja sen tuotantoa Suomessa on hyvä tukea ostamalla sitä, sillä tavoin tuetaan myös suomalaisia viljelijöitä ja yrittäjiä.

– Tuotanto valmistuu satokausittain sopimustuotantona, onhan kurkkujen poiminta edelleenkin pitkälti käsityötä. Kurkut purkitetaan heti sadon valmistuttua, ja me tiedämme mistä raaka-aineet tulevat. Sauvon Säilykkeen tuotanto ja toimitukset tapahtuvat lähellä, joten hiilijalanjälkikin on pieni verrattuna ulkomaantuontiin. Yrityksen lisävahvuutena on se, että heidän yhteistyönsä viljelijöiden kanssa on jatkunut jo pitkään ja kaikki toimitukset ovat luotettavia ja joustavia, sanoo Kespron tuotepäällikkö Anna Elina-Niemi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä