Menu-kotimaisten vihannesten kasvutarina osa 3

Menu-sarjaan tulee syyskuussa uutuustuotteina kotimaisia uuden sadon vihanneksia. Seuraamme Kesprolle ja Menuiksi kasvatettavien vihannesten kasvun vaiheita siemenestä ravintola-asiakkaiden lautasille.

Julkaistu

Satakunnan hietamaat sopivat punajuurelle

Tulevat Menu-sarjan punajuuret viljellään ja pakastetaan Satakunnassa. Punajuuret pestään, kuoritaan, leikataan erilaisiin palakokoihin ja pakastetaan Säkylässä.

– Satakunnassa on juureksille ja vihanneksille sopivia hietamaita, joten siksi viljely keskittyy pitkälti Satakuntaan. Punajuurenkin kohdalla kyse on erikoisviljelystä, johon tarvitaan ammattitaitoisia viljelijöitä sekä erikoiskoneita, kertoo viljelypäällikkö Timo Mäki Apetitilta.

Punajuuret kylvetään riviin. Siementen pudotusvälillä vaikutetaan taimitiheyteen – suurempi taimiväli kasvattaa isompia punajuuria. Punajuuret kylvettiin toukokuun puolella ja sadonkorjuun aika koittaa syyskuussa. Kesäkuun loppupuolella oli nähtävissä jo punertavia lehtiä pellon pinnassa.

Viljelykierto turvaa sadon

Niin punajuuren kuin muidenkin juuresten kohdalla noudatetaan hyvää viljelykiertoa – samalle lohkolle viljellään samaa kasvia korkeintaan joka 4. vuosi. Viljelykierrolla varmistetaan hyvä ja laadukas sato.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä