Menu kotimaisten vihannesten kasvutarina osa 10

Menu-sarjaan tulee syyskuussa uutuustuotteina kotimaisia uuden sadon vihanneksia. Seuraamme Kesprolle ja Menuiksi kasvatettavien vihannesten kasvun vaiheita siemenestä ravintola-asiakkaiden lautasille.

Julkaistu

Punajuurten juuret pyöristyneet

Punajuurten lehdet kasvavat vauhdilla ja tumma juuri muistuttaa jo punajuuren pyöreää muotoa. Vehreät punertavat lehdet komeilevat ryhdikkäissä riveissä. Punertava juuri on kasvanut ja pyöristynyt sekä väri vahvistunut. Elo-syyskuussa juuresten kasvua tukevat aurinkoiset ja valoisat säät. - Punajuurisadosta odotetaan hyvää, mutta lopullisen sadon ratkaisevat kesän ja syksyn olosuhteet, toteaa Apetitin viljelypäällikkö Timo Mäki.

Sadonkorjuun aika koittaa syyskuussa.

Palsternakan juuret mullasta nostettuna

Palsternakoille kehittyneet komeat lehdet ja juuret

Palsternakan juuret alkavat kehittyä elokuussa. Elokuun alkupuolella vaalea juuri on kasvanut ja selvästi nähtävissä. Palsternakan tuoksu on voimakas ja lehdet kasvaneet kokoa. Palsternakka on pitkän kasvukauden kasvi, joka hyödyntää kasvukauden kokonaisuudessaan. - Sato korjataan, kun palsternakan kasvu syksymmällä hidastuu, kertoo Mäki

Palsternakka korjataan yleensä vasta lokakuun puolessa välissä. Palsternakka on juureksista myöhäisin.

Lantun kasvuvaihe elokuun alussa

Lantun lehdet vihertävät pellossa, juuri kehittyy hiljalleen

Lantun juuren kasvu alkaa loppukesää kohden. Mahtavat lehdet paistattelevat hyönteisverkon suojissa. Juuri on kehittynyt hiljalleen ja sen muodon alkaa hiljalleen tunnistaa pyöreäksi. Myös eri lajikkeiden punertavaa tai vihertävää sävyä voi juuresta jo erottaa. Hyönteisverkko kerätään pois elokuun lopulla, jolloin mahdollisista tuhohyönteisistä ei ole enää lantulle haittaa. Lantun satokausi ajoittuu syksyyn.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä