Menu-kotimaisten vihannesten kasvutarina osa 6

Menu-sarjaan tulee syyskuussa uutuustuotteina kotimaisia uuden sadon vihanneksia. Seuraamme Kesprolle ja Menuiksi kasvatettavien vihannesten kasvun vaiheita siemenestä ravintola-asiakkaiden lautasille.

Julkaistu

Palsternakat paistattelevat pellossa vielä tovin

Palsternakan lehdet ovat kasvaneet pellon pintaan entistä komeammiksi ja vaalea juurikin on jo nähtävissä. Lehdistä tarttuu käsiin selvästi palsternakan tuoksu.

Heinäkuun loppupuolella alkaa naatin voimakas kasvu ja palsternakan nostoaika onkin yleensä vasta lokakuun puolessa välissä. Palsternakka on juureksista myöhäisin, jonka sadonkorjuu aloitetaan vasta syksyllä.

Palsternakka tarvitsee koko kasvukauden käyttöönsä. Palsternakka kylvetään esi-idätetyistä siemenistä, jotta kylvön jälkeistä itämistä saadaan nopeutettua ja samaan aikaan mahdollistettua pitkä kasvukausi. Taimettumisen jälkeen palsternakan mahdollinen rikkatorjunta hoidetaan mekaanisesti.

Helteistä juurekset eivät nauti, mutta valo, vesi ja lämpö sopivassa suhteessa vauhdittavat kasvua. Lämpösumman mukaan juuresten kasvukausi on tänä kesänä seitsemän vuorokautta myöhässä – kasvuaikaa on kuitenkin vielä reilusti edessä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä