Menu-kotimaisten vihannesten kasvutarina osa 7

Menu-sarjaan tulee syyskuussa uutuustuotteina kotimaisia uuden sadon vihanneksia. Seuraamme Kesprolle ja Menuiksi kasvatettavien vihannesten kasvun vaiheita siemenestä ravintola-asiakkaiden lautasille.

Julkaistu

Punajuuren vehreät lehdet hyvässä kasvussa

Heinäkuun puolessa välissä punertavat lehdet ovat ottaneet jo reippaan kasvupyrähdyksen ja tumma, punertava juurikin on jo näkyvissä. Naatit muodostavat siistejä rivejä ja pellon yleisilme on vehreä. Punajuuret kylvettiin peltoon toukokuun puolella ja sadonkorjuun aika koittaa vasta syyskuussa.

Punajuuren naatit keräävät nyt valoa ja mahdollistavat yhteyttämisen. Elo-syyskuussa juurekset nauttivat syksyn pimeistä öistä. Ihanteellinen sää punajuurenkin kasvulle on noin 20-25 lämpöastetta sekä sopivassa suhteessa myös sadetta.

Juuresten sadonkorjuu ajoittuu syksyyn, mutta takarajaksi sadonkorjuulle on arvioitu 20. lokakuuta, sillä talven tulo alkaa tuolloin olla riski juureksille.

punajuuri2

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä