Lihavinkki: Pontta porsaanlihalle – miksi porsaan tulisi tehdä paluu ravintoloiden listoille?

Monipuolisen, maistuvan ja vastuullisen porsaanlihan suosio halutaan palauttaa, siksi HKScanilla päätettiin toteuttaa Pontta porsaanlihalle -kampanja. Listasimme kampanjan tärkeimmät teesit, miksi porsaan tulisi löytyä jokaisen ravintolan listalta.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: HKScan

Kuvat

HKSCAN

Porsaanliha on maukas ja monipuolinen raaka-aine, joka valitettavan usein löytää tiensä lautasille vain jouluna ja kesällä. HKScanilla tuumattiin, että on aika oikaista pölyttyneitä mielikuvia tämän mainion raaka-aineen suhteen ja samalla inspiroida ruoka-ammattilaisia kokeilemaan uusia porsasruokia. Päätettiin toteuttaa Pontta porsaanlihalle -kampanja, jonka tavoitteena on tuoda kotimainen porsas takaisin ravintoloiden listoille.

Listasimme kolme hyvää syytä, miksi porsaan tulisi löytyä jokaisen ravintolan listalta:

1 – Porsaanliha on maukas ja monipuolinen raaka-aine

Porsaanliha on maukasta ja sitä voi käyttää varsin monipuolisesti. Se on lähtökohtaisesti mureaa ja kypsyy nopeasti. Enemmän sidoskudosta sisältävät ruhonosat kannattaa kuitenkin hauduttaa pitkään. Ylikypsä niska, etuselkä tai lapa on kuitenkin mahdottoman maukasta! Varmaa on, että porsaanlihasta keksii aina jotain uutta tarjottavaa. Erilaisia leikkuita kannattaakin kokeilla ennakkoluulottomasti.

Parhaat Palat 2021 Juliste FS Tutustu porsaan paloittelukaavioon ja hyödynnä kaikki leikkuut.

2 – Porsaanliha on vastuullinen valinta

Tuoteturvallisuuden varmistaminen on systemaattista työtä ja sen on katettava koko arvoketju. Esimerkiksi lihasta puhuttaessa eläimet hankitaan suoraan maatiloilta, jotta tiedetään miten ja millaisessa ympäristössä ne on kasvatettu.

Suosimalla kotimaista pidetään myös talouden pyörät pyörimässä: luodaan työpaikkoja, joissa huolehditaan työn turvallisuudesta sekä eläinten ja työntekijöiden hyvinvoinnista.

Viimeistään pandemia herätti suomalaiset siihen, että omavaraisuuden on syytä olla kunnossa. Kotimaisten tuottajien, ruokatalojen ja tukkuliikkeiden rooli on merkittävä myös maamme huoltovarmuudessa.

Suosimalla kotimaista pidetään myös talouden pyörät pyörimässä: luodaan työpaikkoja, joissa huolehditaan työn turvallisuudesta sekä eläinten ja työntekijöiden hyvinvoinnista.

3 – Porsaanliha on helppo valmistaa – ja myydä

Toisin kuin helposti kuvitellaan, porsaanliha on helppo valmistaa. Ammattilaiskeittiössä on loistavat laitteet porsaan valmistukseen. Possuannoksien suunnittelussa ja myynnissä voi hyödyntää lihan monipuolisuutta: jos naturelli porsas ei liiku, kannattaa annokseen tuoda rapeutta ja aasialaisia makuja.

On myös hyvä muistaa, että mitä rasvaisempi porsaanliha, sitä enemmän se kaipaa seurakseen etikkaa, joka taittaa rasvaisuutta ja korostaa lihan omaa selkeää makua. Porsas on loistava raaka-aine myös grilliin ja savustamiseen.

Kiinnostuitko? Tutustu HKScanin porsaanlihavalikoimaan ja lisää 100 % kotimaista possua listalle.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä