Maukkaita makuja meksikolaisittain

Meksikolainen ruoka on jo jonkin aikaa kasvattanut suosiotaan Suomen ravintolakentässä. Autenttinen meksikolainen keittiö tarjoaa monia mielenkiintoisia ruokalajeja, tuttuja ja hieman tuntemattomampia.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro ja Adobe Stock

Monien mahdollisuuksien tacot

Helpot, herkulliset ja täytteiden puolesta loputtomasti varioitavissa olevat tacot kannattaa ehdottomasti pitää mielessä ruokalistoja suunnitellessa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan taco koostuu pehmeästä maissi- tai vehnätortillasta, täytteen pääraaka-aineesta sekä kastikkeista ja yrteistä. Tänä päivänä meksikolaisessa ruoassa ei ole itseisarvona pelkkä tulisuus, vaan makujen raikkaus ja tasapaino, jota haetaan erilaisten kastikkeiden avulla. Salsa verde on yksi monista meksikolaisen keittiön peruskastikkeista. Se sopii erinomaisesti maunantajaksi niin liha-, kana- kuin kalatacoihin. Tacojen makumaailmaa voi rakentaa omaan liikeideaan ja tarjontaan sopivaksi.

Tutustu mehevään tomaattipohjaiseen kanatäytteeseen, jonka pääraaka-aineena on kevään uutuustuote, Menu Kanan fileekuutio. Suomalaisesta kananfileestä leikattu tasakokoinen kuutio soveltuu tacojen lisäksi monipuoliseen käyttöön: kastikkeisiin, uuniruokiin, salaatteihin, keittoihin ja pastoihin.


taco-kuva

Muista myös kätevät kypsät Menu-lihat

Käyttövalmiit kypsät ja mureat Menu-lihat vastaavat moniin ravintoloiden kesäkauden haasteisiin ja ovat oiva ratkaisu myös tacoja tarjottaessa. Tuotteet ovat tasalaatuisia, turvallisia ja säästävät aikaa esivalmistelussa ja ruoanvalmistuksessa. Varastonhallintaa helpottaen ne ehkäisevät myös hävikin syntymistä.

Ostoslistalle:

Meksiko chevice 1500x1000 AdobeStock 354975645

Chevice tacojen täytteeksi tai maissilastujen kera

Meksikolaisia kalaruokia löytyy laidasta laitaan, mutta yhteistä niille on hapokkuus ja pieni tulisuus. Kotimaiset vaaleat kalat, kuten siika ja kuha, taipuvat meksikolaisiin klassikkomakuihin loistavasti. Chevice syntyy kuutioidusta, nahattomasta siika- tai kuhafileestä, joka kypsytetään limettimehulla. Sekaan pilkotaan reilusti tomaattia, avokadoa ja sipulia. Kokonaisuus viimeistellään chilillä ja reilulla kädellä korianteria, suolaa ja mustapippuria. Tarjoile maissilastujen kanssa tai tacojen täytteenä.

Ostoslistalle:

lanseeraus 1 22 elote2 1500x1000

Elote - tarjoa trendikkäimmät makuyhdistelmät

Toinen trendikäs, mutta suurelle yleisölle tacoja tuntemattomampi meksikolainen herkku on Elote. Tämä paahdettu, grillattu tai keitetty maissintähkä lisukkeineen on loistava pikaruoka kesäkaudelle. Kuuma maissintähkä voidaan höystää esimerkiksi voilla, chilillä ja erilaisilla kastikkeilla. Ruokalaji on helppo valmistaa ja tarjoilla suurillekin ruokailijamäärille.

Tämä resepti tarjoaa herkullisen makuyhdistelmän, kun maissi saa kruunukseen ranskankermakastikkeen ja murennettua fetaa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä